Rehuopas joutilas hevonen

Väkirehun on kompensoitava karkearehun määrää

Hevoset, jotka eivät tee töitä, on ruokittava ylläpitotarvetta varten, ja tärkeintä on varmistaa, että hevonen saa riittävästi karkearehua. Ylläpidossa oleville hevosille ei yleensä tarvitse antaa väkirehua, mutta on myös tärkeää tietää hevosen saaman karkearehun sisältö. Ruokavalion tasapainottaminen edellyttää tietoa siitä, miten ruokavalio tulisi tasapainottaa. Muun ruokinnan on korvattava karkearehun puutteet, ja siksi on tärkeää tietää, tarvitaanko vain kivennäisainelisää vai myös muita ravintoaineita.

Karkearehu on valittava hevostyypin ja -rodun mukaan. Jos kyseessä on tavanomainen hevonen, joka ei ole hyvä rehunkäyttäjärotu, valitaan laadukas karkearehu, jossa on kohtuullisesti energiaa ja valkuaista. Lisäksi voidaan lisätä NaturMüsliä yrteillä, NaturMüsli Senioria tai HestaMix Classicia, jotka kaikki ovat tuotteita pienillä käyttömäärillä. Jos hevosella on enemmän vaikeuksia massan ylläpitämisessä, NaturMüsli SOLO olisi sopivampi tuote, jota voidaan syöttää suurempia määriä päivittäin.

Hyvillä rehunkäyttäjäroduilla, kuten islanninhevosilla, vuonohevosilla, haflingereilla ja shetlanninponeilla on tärkeää kiinnittää huomiota lihavuuskuntoon ja painoon. Tällaiselle hevostyypille Equigard Mysli tai pelletti on erittäin sopiva rehu. Equigard on kuitupitoinen rehu, jonka sokeri- ja tärkkelyspitoisuus on alhainen. HestaMix light soveltuu hyvin myös tähän tarkoitukseen, koska sitä syötetään hyvin pieniä määriä ja hevosen vitamiini- ja kivennäisainevaatimukset täyttyvät siten vähäisellä ruokinnalla.

Perusrehut joutilaalle hevoselle

Lisäravineet, joilla voi olla merkitystä