Lamin forte
Kudosten uusiutumiseen
Tärkeiden ravintoaineiden kuten sinkin sekä C- ja E-vitamiinien puute voi vaikuttaa haitallisesti vastustuskykyyn ja elimistön uusiutumiskykyyn. Näiden ravitsemuksellisten rakennusosien lisäksi Lamin forte sisältää ruskolevää, jonka soluseinät sisältävät runsaasti glykoravinteita, sekä luonnollisia kivennäisaineita, vitamiineja, aminohappoja ja toissijaisia kasviaineita, joita elimistö voi käyttää immuunijärjestelmän vahvistamiseen.
Monet hevoset kamppailevat ontumisen, lihasjännityksen sekä iho- ja ruoansulatushäiriöiden kaltaisten ongelmien kanssa. Usein kyse on ravintoaineiden puutteesta, joka aiheuttaa kudosten liian nopeaa kulumista. Runsaasti yrttejä ja muita elintärkeitä ravintoaineita sisältävällä ruokavaliolla voidaan suojata elintärkeitä soluja ja elimiä ja ehkäistä samalla ennenaikaista kulumista.
Lamin forte muodostaa ravitsemuksellisen rakennuspalikan, joka kohdistuu ravitsemuksesta johtuviin nivelten, selän, kaulan, nenän, ruoansulatuskanavan ja sukupuolielinten ongelmiin sekä elinvoimaan ja palautumiseen liittyviin ongelmiin.
- sisältää ruskolevästä saatavia tärkeitä ravintoaineita
- korkea antioksidanttipitoisuus
- suojaa ja korjaa kuormittuneita niveliä ja jänteitä
Aineenvaihdunnallisia puutostiloja
Pitkään kestänyt ravintoaineiden puutteellinen saanti heikentää aineenvaihduntaa ja vastustuskykyä. Seurauksena voi olla erilaisia toimintahäiriöitä, kuten vähentynyttä motivaatiota tai palautumiseen liittyviä haasteita.
Erityisen herkässä asemassa ovat urheiluhevoset, siitoshevoset, ikääntyneet hevoset sekä hevoset, joita ruokitaan yksinomaan heinällä ja kauralla. Välttämättömien rasvahappojen, antioksidanttien, glykoproteiinien ja hivenaineiden puute voi johtaa kudosvaurioihin tai kudosten hidastuneeseen uusiutumiseen.
Meren aarteita
Ruskolevien soluseinä sisältää erityisiä hiilihydraattiyhdisteitä (glykoravinteita), jotka ovat hyvin samankaltaisia kuin nisäkkäiden solukalvon pinnalla esiintyvät ns. glykoproteiinit. Niiden korkea luonnollisten kivennäisaineiden, vitamiinien, aminohappojen, hiilihydraattien ja toissijaisten kasviaineiden pitoisuus vaikuttaa positiivisesti aineenvaihduntaan ja immuunijärjestelmään.
Mikroravinteita hedelmistä ja yrteistä
Hedelmät ja monet yrtit sisältävät erilaisia antioksidantteja, jotka ehkäisevät radikaalien aineiden haitallisia vaikutuksia. Antioksidantit tukevat yhdessä kasviöljyistä saatavan E-vitamiinin, omega-3-rasvahappojen ja hivenaineiden kanssa tehokkaasti kudosten ja koko elimistön vastustuskykyä.