0 0,00
0 0,00
Tilaukset lähetetään maanantaina ja torstaina.
Ilmainen toimitus yli 800 kg painaville ostoksille
Turvallinen maksu luottokortilla

opas

Tässä opas oikean perusrehun valitsemiseen hevosellesi. Se on jaettu luokkiin, jotta sinun on helppo löytää sopiva tuote hevosellesi.

Karkearehu on ruokintasuunnitelman perusta

Karkearehusuositus hevosille on 1,5 kg kuiva-ainetta 100 kilogrammaa hevosta kohti päivässä. Ruoho, kuivaheinä, säilöheinä, sinimailanen ja heinätuotteet (pelletit ja hakkeet) kuuluvat kaikki karkearehuluokkaan. Olkea pidetään hyvänä ajankulurehuna, mutta sitä suositellaan erityistapauksissa, esim. äärimmäisessä ylipainossa, enintään 30 prosenttia karkearehun kokonaisannoksesta. Koska karkearehun osuus hevosen ruokavaliosta on niin suuri, on tärkeää keskittyä laatuun ravitsemuksen, monipuolisuuden ja hygienian osalta. Hygieniaongelmat voivat lopulta vaikuttaa hevosen immuunijärjestelmään, ja siksi pölyistä, homepilkkuja sisältävää tai muuten huonon näköistä karkearehua ei pitäisi käyttää hevosten rehuna. Karkearehuannos on tärkeä suolistoflooran ja suoliston toiminnan ja siten myös hevosen immuunijärjestelmän kannalta.

Hevosen ruokinnan sisällön tuntemiseksi on tärkeää tietää karkearehun sisältö. Optimaalisin tapa laatia ruokintasuunnitelma on lähteä liikkeelle karkearehun ravintoainepitoisuudesta, jotta väkirehulla tai lisäravinteella voidaan tasapainottaa ja optimoida hevosen ruokavalio suhteessa karkearehun ravintoainepitoisuuteen ja jotta karkearehusta puuttuvat ravintoaineet voidaan saada väkirehusta. Karkearehu ei sisällä riittävästi kivennäisaineita ja vitamiineja hevosen tarpeisiin, eikä tavallinen karkearehu useinkaan ole riittävän monipuolista, joten voi olla eduksi valita tuote, jossa on erilaisia ruohoja ja yrttejä. Karkearehun pitoisuuden voi selvittää analysoimalla sen, ja valittavana on useita erilaisia analyysejä. Usein halvimmat analyysit ovat hyvin epätarkkoja, ja siksi monissa tapauksissa ei kannata ostaa halvinta. Jotta analyysi olisi kannattava, toimitettu näyte on valmisteltava oikealla tavalla ja analyysi on kalibroitava analyysin tarkkuuden lisäämiseksi.

Me St. Hippolyt Nordicissa olemme päättäneet tehdä sopimuksen Eurofinsin kanssa, koska heidän analyysimenetelmänsä ovat erittäin tarkkoja ja laadukkaita.

Analyysi löytyy täältä

Jotta sinun olisi helpompi löytää tiesi hyvin yksityiskohtaisessa Hippolyt-“rehuviidakossamme”, olemme yrittäneet laatia joitakin yleisiä ohjeita tähän. Tämä on vain suuntaa-antava ohje, ja yksittäisissä tilanteissa neuvot voivat poiketa näistä ohjeista. Siksi suosittelemme aina ottamaan yhteyttä konsulttiin, jos ilmenee epäilyksiä tai kysymyksiä, joihin tämä opas ei voi auttaa.

Opas

Iho, karvapeite ja kaviot

Opas

Vähän sokeria ja tärkkelystä

Ostoskori
Your cart is emptyTilbage til shop
Hae tuotetta tai artikkelia
Search
Hippolyt logo
Jälleenmyyjän kirjautuminen

Kirjaudu sisään alla olevilla kirjautumistiedoillasi

Onko ongelmia? Ota yhteyttä