St. Hippolytistä

Kehitämme Pohjoismaihin mukautettuja perustuotteita ja lisäravinteita sekä erikoistuotteita erityisiin haasteisiin.
St. Hippolyt Mühle Ebert

St. Hippolyt on ottanut tehtäväkseen tarjota hevosille kestävää, terveellistä ja elintärkeää ravintoa.
Meidän vastuullamme on puolestaan varmistaa hevosen hyvinvointi ja sen perustarpeiden tyydyttäminen. Ravitsemuksella on tässä erityisen tärkeä rooli.
St. Hippolyt on ottanut tehtäväkseen kehittää, tutkia ja jatkuvasti mukauttaa ravitsemuskonsepteja hevosen kaikkiin elämäntilanteisiin – kaikki uusimpien tieteellisten löydösten mukaisesti. Siksi St. Hippolyt -tiimi, joka koostuu eläinlääkäreistä, biologeista, agronomeista ja ravitsemusterapeuteista sekä neuvojista, käy päivittäistä vuoropuhelua hevosenomistajien, kasvattajien, ratsastajien, eläinlääkäreiden, tutkijoiden ja muiden hevosmaailman asiantuntijoiden kanssa, jotta hevonen voisi täyttää luonnolliset tarpeensa.
Harmoniselle kumppanuudelle on ominaista “antaminen ja ottaminen”. Ravitsemusasiantuntijoina olemme aina käytettävissä ja toivomme, että meillä on mahdollisuus antaa jotain “takaisin” hevosellesi.
Hevonen ja ihminen - vahvat kumppanit
Hevoset ja ihmiset ovat aina olleet tiiviisti sidoksissa toisiinsa. Ennen hevosta käytettiin työhevosena, kun taas nykyään se on vapaa-ajan kumppani.
Hevonen tuo rentoutumista, iloa, liikuntaa ja tasapainoa jokapäiväiseen elämään. Terveys, motivaatio ja työskentelyhalukkuus kertovat paljon hevosen yleisestä hyvinvoinnista ja ovat siksi myös hevosen omistajalle erittäin tärkeitä. Tarpeiden mukaan optimoitu ruokinta on tämän edellytys, ja se takaa hevosen ja ihmisen onnistuneen kumppanuuden, joka yhdessä johtaa menestykseen.
St. Hippolyt – Ruoki kuten luonto
Luonto tarjoaa hevoselle monia erilaisia ravinnonlähteitä, jotka sisältävät monenlaisia ravintoaineita. Olemme ottaneet tavoitteeksemme tarjota tätä monipuolisuutta ja monimuotoisuutta rehumme kautta.
Biologit, eläinlääkärit, agronomit, hevosenomistajat ja kasvattajat työskentelevät tiiviissä yhteistyössä yhdistääkseen uusimman tutkimuksen ja uudet innovaatiot ruokintakonseptiksi, joka varmistaa kestävästi hevosen tarveperusteisen ja luonnollisen ravitsemuksen.
Pätevät neuvonantajamme auttavat sinua valitsemaan oikean rehun.

St. Hippolyt Danmarks A/S on tanskalainen osakeyhtiö, joka on perustettu 01.06.2000. Yrityksen omistaa Ingerlise Kofod, joka on myös yrityksen johtaja ja toimitusjohtaja. Branden eteläpuolella Blåhøjissa sijaitsevasta keskusvarastosta rehua jaetaan Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa, Suomessa ja Färsaarilla yksittäisten jälleenmyyjien tiiviin verkoston kautta.
St. Hippolyt Danmark A/S on yritys, joka pyrkii tarjoamaan kestäviä ja korkealaatuisia tuotteita hevosyhteisölle. Näinä aikoina on tärkeää, että kaikki tekevät osansa ja että me kaikki pidämme yhtä!
St. Hippolyt Danmark A/S on saksalaisen St. Hippolyt Mühle Ebert GmbH:n ainoa pohjoismainen edustaja.

Bernd Ebert on vuodesta 1988 lähtien johtanut Mühle Ebert Dielheimia, St. Hippolytin päätoimipistettä. 57 vuotias Ebert panostaa luontoon ja ekologiseen kestävään kehitykseen.
– Vilja hankitaan paikallisilta viljelijöiltä ja tarvittavan energian yritys tuottaa itse.
– Rakennusten kattopinnat ovat viljeltyjä ja kastellaan itsekehitetyn kekseliään järjestelmän avulla.
– Kattokasvit toimivat paitsi meluesteinä (yritys sijaitseen kylän keskustassa) myös eristeinä kuumaa ja kylmää vastaan.
St. Hippolytin päätoimipiste Dielheimissa
Kun Ebert vuonna 1988 sai ajatuksen tuottaa mysliä hevosille Dielheimin myllyssä Baden-Württembergissä, ei hän voinut aavistaakaan olevansa vain muutamaa vuotta myöhemmin yksi alan innovatiivisimmista tuottajista. St. Hippolyt on todellinen menestystarina.
Hevostalli, jossa ei tule yhtään St. Hippolyt säkkiä tai ämpäriä vastaan on jo melkoinen harvinaisuus. Päinvastoin, näiden rehutuotteiden tummanvihreät pakkaukset ovat viimeisten 25 vuoden ajan löytäneet paikkansa sekä vapaa-ajan ratsastajien että kilparatsastajien keskuudessa. Merkin takana on mies jonka perheessä kyllä aina oli hevosia, mutta joka itse oli pyöräilijä: Bernd Ebert. Dielheimin pienen kylän mylly taas on seissyt paikallaan yli 500 vuotta, 20 km Heidelbergistä ja kokonaisen vuosisadan Ebertin perheen omistuksessa. Bernd Ebertin esi-isät jauhoivat maanviljelijöiden jyvät ja asiakkaina oli enimmäkseen leipomoita. Mutta 1980-luvulla loppui myllyn hyvä aikakausi ja yritys romahti ilman selviytymismahdollisuuksia. Vuonna 1988 Bernd Ebertsin isä vetäytyi yrityksestä ja luovutti sen pojalleen. Mitä nyt?

Nuorempi Ebert on ammattimies. Rehuteknisten opintojensa jälkeen hän työskenteli tuotannonjohtajana kolmessa eri myllyssä Sveitsissä, luki kauppatieteitä ja yritysjohtajuutta, sekä erikoistui rehuihin. Ei hevosten, mutta sikojen ja kanien. Vanha täti oli kertonut Bernd Ebertille kaiken yrteistä. ”Eri yrteistä koostuva lisärehu pienten porsaiden ravintoon vaikutti positiivisesti porsaiden terveyteen ja kasvuun – huomattavasti tehokkaammin kuin antibiootit”, kertoo Bernd Ebert. Pikkuhiljaa hän alkoi kokeilla yrttisekoituksiaan myös hevosille. Menestys on välitön. Kylmäpuristetut yrttipelletit vietiin kirjaimellisesti uuden yrityksen käsistä. Ja niistä puhuttiin. ”Tuotantomme ei pystynyt seuraamaan kysyntää koska yrtit loppuivat”, muistelee Bernd Ebert joka sittemmin löysi rehualan kumppanin uudelle yrityslinjalleen.
Yrttien kysyntä kasvoi jälleen voimakkaasti kun yritys kehitti Struktur-E (Energetikum) myslin ja aloitti kohdistetun myynnin. Mysli hevosten rehuna ei ollut tunnettu Saksassa vaikka se jo pitkään oli ollut suuri tuote Britannian rehumarkkinoilla. Tämä mysli on nyt voittanut Saksan tallit. ”Laaja yrttien kirjo ja ravintoainerikkaus täydensivät yleisesti käytettyä ruokintaa kauralla ja auttoivat vähentämään kivennäisainerehujen käyttöä. Tämä sai ratsastajat ja tallihenkilökunnan puolelleen,” sanoo Ebert.
Uusia tuotteita kehitettiin ja muutaman vuoden kuluttua oli St. Hippolytillä kokonainen valikoima. Seuraava suuri myyntituote oli Irish Mash, jota monet ratsastajat käyttävät talvisin lämpimänä ateriana edesauttamaan aineenvaihduntaa ja stimuloimaan ruuansulatusta hevosillaan.

Yrtit ovat edelleen St. Hippolytin tavaramerkki läpi tuotevalikoiman. Bernd Ebert tekee hankintoja koko maailmasta. Yritys Dielheimissa pursuaa yli rajojensa ja lähiympäristön maatiloja käytetään väliaikaisina varastotiloina tonneille yrttejä ja viljaa. Kaikki muu on keskitetty myllylle ja sitä ympäröiviin rakennuksiin. Omaa tutkimusyksikköä johtaa biologian professori Dr. Marycz (Breslaun Yliopisto) ja Bernd Ebert jatkaa työtään reseptien ja sekoitusten hienosäädössä. 18 koneenrakentajaa kehittää ja rakentaa tuotantoon tarvittavia teknisiä ratkaisuja. Oli sitten kyseessä kuljetushihna, annostelukone, pellettipuristin, sekoitin – kaiken kehityksen ja rakentamisen hoitaa St. Hippolyt itse.
Paljon on muuttunut hevosten ruokinnan suhteen viimeisten vuosien ja vuosikymmenten aikana. Heinä ja kaura ovat edelleen perustana, mutta ne eivät enää yksin riitä useimmille hevosten pitäjille. Bernd Ebert selittää: ”Hevoset elävät yhä vanhemmiksi, tulee uusia vieraita hevosrotuja, eivätkä kaikki hevoset pärjää pidemmän päälle pelkällä heinällä ja kauralla.” Hevosten ylipainon hän näkee suurena ongelmana. ”Monet hevoset saavat liian vähän liikuntaa ja työskentelevät liian vähän. Ne ovat liian lihavia ja kärsivät elintasosairauksista ja elinten rasitustiloista.” Rehutuottaja ei luonnollisestikaan voi vaikuttaa hevosten saamaan liikuntaan, mutta kivennäisaineiden puutostiloihin, häiriintyneeseen karvanvaihtoon, nivelsairauksiin, kavio-ongelmiin (kaviokuumeeseen), ähkyyn taipuvaisuuteen, maksasairauksiin, vatsahaavaan, sieni-ihottumiin, kesäihottumaan, happamiin säteisiin ja ruuansulatusongelmiin löytyy apua oikean ravinnon kautta. Jo lääketieteen esi-isä Hippocrates (460-370 ekr) sanoi ”Teidän ravintonne on oleva lääkkeenne”. Tämän filosofian St. Hippolyt on ottanut motokseen.


Oman sähköä tuottavan voimalaitoksen ja biologisiin raaka-aineisiin perustuvan ylijäämälämmön talteenoton ansiosta St. Hippolytin rehut voidaan tuottaa täysin CO2-neutraalisti. Näin jokainen Hippolyt-rehua ostava asiakas osallistuu ympäristönsuojeluun jokaisella säkillä.

Kuiduilla ja öljyillä on hoitava vaikutus, kun taas muilla ainesosilla, erityisesti tyrnimaseraatilla, on vatsaa vahvistava ja uudistava vaikutus.

Viljan huono maine hevosen ruokinnassa johtuu juuri siitä tekijästä, joka tekee siitä niin arvokasta ihmisten ja monien kotieläinten ravinnossa: suhteellisen suuri tärkkelys- ja sokeripitoisuus siemenvalkuaisessa! Mutta vilja ei koostu pelkästään siemenvalkuaisesta, koska sillä on paljon enemmän tarjottavaa, mitä useimmat eivät tiedä.

Nykyaikainen hevonen käyttää kehoaan eri tavalla. Se seisoo tyypillisesti enemmän karsinassa, ja kun se liikkuu harjoituksissa ratsastajan kanssa tai ilman, se tapahtuu aivan eri tahtiin ja useammilla pienillä ratsastusteillä kuin miten se liikkuisi luonnossa.

Mahassa limakalvo suojaa mahalaukun seinämiä mahahapolta. Suolistossa lima muodostaa yhteyden suoliston mikrobiomiin ja osallistuu suolen epiteelin suojaavaan toimintaan. Lisäksi se on passiivinen osa suolistoon liittyvää immuunisäätelyä. Lima helpottaa myös suoliston sisällön kulkeutumista ja imeytymistä.

Uutettu kokonaisista kasveista – Vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäksi myös kasvien luonnollisia aineita saadaan paremmin saataville avaamalla kasvien soluseinät kavitaatioksi kutsutulla menetelmällä, joka vapauttaa kasviaineet paineen alaisena. Esimerkiksi yrttien ja mausteiden terveyttä edistävät ominaisuudet saadaan paremmin hyödynnettyä ja kasviaineet käytetään resursseja säästävällä tavalla.

Genetiikka ja hevosen aineenvaihdunta määräävät sen kehon massan kasvun. Aineenvaihdunta määrittää, kuinka nopeasti hevonen polttaa energiaa. Hidas aineenvaihdunta voi toimia jo vähällä energialla, ja nopea aineenvaihdunta vaatii enemmän energiaa toimiakseen kunnolla. Yksittäisten rotujen geneettisten ominaisuuksien mukaisesti esimerkiksi täysiveriset hevoset tarvitsevat enemmän rehua kuin kylmäveriset hevoset pysyäkseen tavoitellussa lihavuuskunnossa.