St. Hippolytistä

Mikä St Hippolytin rehuissa on erityistä?

Mitä siinä on? Se selviää kunkin tuotteen kohdista ”Koostumus” ja ”Tuotteen sisältö”.

Kohdasta ”Koostumus” näet, mitä raaka-aineita tuote sisältää. Kaikki raaka-aineet ovat korkealaatuisia ja hellävaraisesti käsiteltyjä.

Raaka-aineiden käsittely on kohdennettu hevosen ruoansulatukseen ja aineenvaihduntaan. Yleisesti ottaen tämä koskee sisältöä:

  • Monet eri kasvit ja yrtit hellävaraisesti käsiteltyinä max. 38 asteen lämpötilassa.
  • Jos tuote sisältää viljaa, se on fermentoitu ja esi-idätetty.
  • Kaikki kivennäisaineet imeytyvät helposti
  • Vitamiineja ja kivennäisaineita lisätään optimaalisia määriä.
    Ne on lueteltu kohdassa ”Tuotteen sisältö”.
Miksi tuotteet ovat tehokkaita?

Luonnollisista raaka-aineista peräisin olevien ravintoaineiden oikea koostumus toimii hevosen elimistössä ja auttaa siellä, missä sitä tarvitaan.

Tarkista rehun sisältö kohdasta ”Koostumus” ja näet runsaasti laadukkaita ainesosia.

Esimerkiksi “alppiheinä” sisältää jopa 78 erilaista ruohoa, yrttiä ja kasvia!

Tämä tarkoittaa yhtä monta erilaista kuitua, jotka parantavat hevosen suolistobiomia. Tämä on hevosen hyvinvoinnin kannalta ratkaisevan tärkeää.

Ja jos tuote sisältää maissinalkiota, se tarjoaa luonnollista E-vitamiinia ja terveellisiä rasvoja.

Kohdasta ”Tuotteen sisältö” näet lisätyt vitamiinit ja kivennäisaineet. Mutta myös laadukkaat raaka-aineet sisältävät monia vitamiineja ja kivennäisaineita.

Lisätyt vitamiinit ja kivennäisaineet ovat laadultaan sellaisia, että hevosesi voi helposti hyödyntää niitä.

Vältä ravintoainepuutokset ruokkimalla vähintään perusrehun vähimmäisannos.

Hevosille, joita ruokitaan yksinomaan karkearehulla, voit antaa Gemüse-Kräuter-Mineralien Nordicia. Tai jos syötät hevosellesi vähemmän kuin perustuotteen vähimmäisannoksen voit kattaa loput tarpeesta Gemüse-Kräuter-Mineralien Nordicilla.

RNA - nukleotidit

Monet St Hippolyt -tuotteet sisältävät runsaasti RNA:ta sisältäviä raaka-aineita, kuten oluthiivaa. Hevonen tarvitsee paljon RNA:ta muodostaessaan uusia soluja, joita muodostuu jatkuvasti. Joidenkin haasteiden kohdalla hevosesi saattaa tarvita vielä enemmän RNA:ta. Tarkista koostumuksesta, sisältääkö tuote RNA-lisää.

Proteiini

Hyvä proteiini koostuu suuresta osuudesta välttämättömiä aminohappoja. St Hippolytin tuotteiden proteiiniraaka-aineet ovat korkealaatuisia. Ne sisältävät luonnostaan hyvän aminohappokoostumuksen. Erityiset proteiinilisät ovat vahvistettu aminohapoilla, kuten lysiinillä, metioniinilla ja treoniinilla. Ne antavat hevoselle kaikki mahdollisuudet kudosten uudelleenrakentamiseen ja lihasten rakentamiseen. Hyvä luonnollinen proteiininlähde on esimerkiksi soijahiutaleet.


Ne sisältävät kaikkea soijapavusta saatavaa. Huomioi, että St. Hippolytin soija viljellään Saksassa.


NaturMüsli SOLO -perusrehun proteiinipitoisuus on korkea, koska siinä on runsaasti proteiinipitoisia raaka-aineita.

Täydentävät lisärehut, kuten Gold Medal, SuperCondition tai Muscle Rice ja Muscle Protein, koostuvat korkealaatuista proteiinia sisältävistä raaka-aineista ja ovat lisäksi vahvistettuja tärkeillä aminohapoilla.

Lue lisää proteiinista täältä!

Lämpökäsittely St Hippolytillä

Jotkin rehun ainesosat ja öljyt lämpökäsitellään. Tämä tehdään hellävaraisesti enintään 38 asteen lämpötilassa.

Samoin pelletöity rehu puristetaan enintään 38 asteessa. Siksi pelletit hajoavat helpommin.

Kun öljy kylmäpuristetaan, se tehdään enintään 40 asteessa!

Tämä hellävarainen käsittely säilyttää vitamiinit, erilaiset lämpöherkät kasvinosat ja omega-rasvat. Näin rehun luonnollinen ravintoainepitoisuus on korkea ja hyödyttää hevosta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että säkkituotteiden säilyvyysaika on 6 kk ja useimpien ämpärituotteiden yksi vuosi. Tämän ajanjakson jälkeen tuotteet ovat yleensä vieläkin turvallisia käyttää. Joidenkin vitamiinien teho alkaa kuitenkin heiketä.

Taustalla tieteellistä tutkimusta

Taustalla tieteellistä tutkimusta

St Hippolytin tuotteiden taustalta löytyy tieteellistä tutkimusta. St Hippolyt tekee yhteistyötä hevosiin erikoistuneiden yliopistojen kanssa sekä työllistää omia tutkijoita.

Rehujen koostumuksen perusperiaatteet perustuvat hevosen luonnollisen biologian ja ruoansulatuksen tutkimuksiin. Rehujen kehittäminen tuottaa aina uutta tietoa, jota hyödynnetään nykyisissä tuotteissa.

EquiGard ja GlucoGard kehitettiin useiden tutkimusten avulla hevosilla, jotka tarvitsivat verensokerin säätelyä ja painonpudotusta. EquiGard on sittemmin osoittautunut tehokkaaksi monilla hevosilla, kyseisissä haasteissa. Verensokerin säätelyn ja painonpudotuksen lisäksi EquiGard on osoittautunut tehokkaaksi myös hevosille, joilla on lihas- ja ruoansulatushaasteita.

Vastaavasti St Hippolytin tuote- ja ravintolisävalikoima siitoshevosille on kehitetty perustuen erityiseen tietämykseen varsojen ja siitoshevosten erityistarpeista. Fohlengold kehitettiin muun muassa tutkimusten perusteella, joissa tutkittiin kivennäisaineiden (orgaanisten kivennäisaineiden) imeytyvyyttä ja niiden vaikutusta karvapeitteen/ihon laatuun ja varsojen kasvuun. Fohlengold BoneCare -kokeilussa käytettiin röntgensäteitä. Siinä verrattiin kahta ruokavaliota, joista toinen oli perinteisempi ruokavalio ja toinen keskittyi luustoa ja niveliä edistäviin ainesosiin, kuten glukosamiiniin, MSM:ään ja kondroitiinisulfaattiin. Tutkimus osoitti, että St. Hippolyt -tuotteita saaneilla varsoilla ja nuorilla hevosilla oli paremmin mineralisoituneet luut ja vahvemmat nivelet.

Ungulat ja Movicur on myös tieteellisesti tutkitut, jotka ovat osoittaneet niiden tehokkuuden.

Lue lisää St Hippolytin tutkimusosastosta täältä!

Jos haluat saada näitä tutkimustietoja, ota yhteyttä rehukonsultteihimme!

St. Hippolyt nordic
tuotteet pohjoismaisille markkinoille

Kehitämme Pohjoismaihin mukautettuja perustuotteita ja lisäravinteita sekä erikoistuotteita erityisiin haasteisiin.

St. Hippolyt Mühle Ebert

Mission
Ruokkia kuin luonto itse!

St. Hippolyt on ottanut tehtäväkseen tarjota hevosille kestävää, terveellistä ja elintärkeää ravintoa.

Hevonen antaa meille voimaa, harmoniaa, rauhaa ja koko huomionsa

Meidän vastuullamme on puolestaan varmistaa hevosen hyvinvointi ja sen perustarpeiden tyydyttäminen. Ravitsemuksella on tässä erityisen tärkeä rooli.

St. Hippolyt on ottanut tehtäväkseen kehittää, tutkia ja jatkuvasti mukauttaa ravitsemuskonsepteja hevosen kaikkiin elämäntilanteisiin – kaikki uusimpien tieteellisten löydösten mukaisesti. Siksi St. Hippolyt -tiimi, joka koostuu eläinlääkäreistä, biologeista, agronomeista ja ravitsemusterapeuteista sekä neuvojista, käy päivittäistä vuoropuhelua hevosenomistajien, kasvattajien, ratsastajien, eläinlääkäreiden, tutkijoiden ja muiden hevosmaailman asiantuntijoiden kanssa, jotta hevonen voisi täyttää luonnolliset tarpeensa.

Harmoniselle kumppanuudelle on ominaista “antaminen ja ottaminen”. Ravitsemusasiantuntijoina olemme aina käytettävissä ja toivomme, että meillä on mahdollisuus antaa jotain “takaisin” hevosellesi.

Hevonen ja ihminen - vahvat kumppanit

Hevoset ja ihmiset ovat aina olleet tiiviisti sidoksissa toisiinsa. Ennen hevosta käytettiin työhevosena, kun taas nykyään se on vapaa-ajan kumppani.

Hevonen tuo rentoutumista, iloa, liikuntaa ja tasapainoa jokapäiväiseen elämään. Terveys, motivaatio ja työskentelyhalukkuus kertovat paljon hevosen yleisestä hyvinvoinnista ja ovat siksi myös hevosen omistajalle erittäin tärkeitä. Tarpeiden mukaan optimoitu ruokinta on tämän edellytys, ja se takaa hevosen ja ihmisen onnistuneen kumppanuuden, joka yhdessä johtaa menestykseen.

St. Hippolyt – Ruoki kuten luonto

Luonto tarjoaa hevoselle monia erilaisia ravinnonlähteitä, jotka sisältävät monenlaisia ravintoaineita. Olemme ottaneet tavoitteeksemme tarjota tätä monipuolisuutta ja monimuotoisuutta rehumme kautta.

Biologit, eläinlääkärit, agronomit, hevosenomistajat ja kasvattajat työskentelevät tiiviissä yhteistyössä yhdistääkseen uusimman tutkimuksen ja uudet innovaatiot ruokintakonseptiksi, joka varmistaa kestävästi hevosen tarveperusteisen ja luonnollisen ravitsemuksen.

Pätevät neuvonantajamme auttavat sinua valitsemaan oikean rehun.

St. Hippolyt
St. Hippolyt Danmark A/S:n perusti Ingerlise Kofod vuonna 2000

St. Hippolyt Danmarks A/S on tanskalainen osakeyhtiö, joka on perustettu 01.06.2000. Yrityksen omistaa Ingerlise Kofod, joka on myös yrityksen johtaja ja toimitusjohtaja. Branden eteläpuolella Blåhøjissa sijaitsevasta keskusvarastosta rehua jaetaan Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa, Suomessa ja Färsaarilla yksittäisten jälleenmyyjien tiiviin verkoston kautta.

St. Hippolyt Danmark A/S on yritys, joka pyrkii tarjoamaan kestäviä ja korkealaatuisia tuotteita hevosyhteisölle. Näinä aikoina on tärkeää, että kaikki tekevät osansa ja että me kaikki pidämme yhtä!

St. Hippolyt Danmark A/S on saksalaisen St. Hippolyt Mühle Ebert GmbH:n ainoa pohjoismainen edustaja.

St. Hippolytin mylly

Bernd Ebert on vuodesta 1988 lähtien johtanut Mühle Ebert Dielheimia, St. Hippolytin päätoimipistettä. 57 vuotias Ebert panostaa luontoon ja ekologiseen kestävään kehitykseen.

– Vilja hankitaan paikallisilta viljelijöiltä ja tarvittavan energian yritys tuottaa itse.

– Rakennusten kattopinnat ovat viljeltyjä ja kastellaan itsekehitetyn kekseliään järjestelmän avulla.

– Kattokasvit toimivat paitsi meluesteinä (yritys sijaitseen kylän keskustassa) myös eristeinä kuumaa ja kylmää vastaan.

St. Hippolytin päätoimipiste Dielheimissa

Kun Ebert vuonna 1988 sai ajatuksen tuottaa mysliä hevosille Dielheimin myllyssä Baden-Württembergissä, ei hän voinut aavistaakaan olevansa vain muutamaa vuotta myöhemmin yksi alan innovatiivisimmista tuottajista. St. Hippolyt on todellinen menestystarina.

Hevostalli, jossa ei tule yhtään St. Hippolyt säkkiä tai ämpäriä vastaan on jo melkoinen harvinaisuus. Päinvastoin, näiden rehutuotteiden tummanvihreät pakkaukset ovat viimeisten 25 vuoden ajan löytäneet paikkansa sekä vapaa-ajan ratsastajien että kilparatsastajien keskuudessa. Merkin takana on mies jonka perheessä kyllä aina oli hevosia, mutta joka itse oli pyöräilijä: Bernd Ebert. Dielheimin pienen kylän mylly taas on seissyt paikallaan yli 500 vuotta, 20 km Heidelbergistä ja kokonaisen vuosisadan Ebertin perheen omistuksessa. Bernd Ebertin esi-isät jauhoivat maanviljelijöiden jyvät ja asiakkaina oli enimmäkseen leipomoita. Mutta 1980-luvulla loppui myllyn hyvä aikakausi ja yritys romahti ilman selviytymismahdollisuuksia. Vuonna 1988 Bernd Ebertsin isä vetäytyi yrityksestä ja luovutti sen pojalleen. Mitä nyt?

Uusi resepti porsaille

Nuorempi Ebert on ammattimies. Rehuteknisten opintojensa jälkeen hän työskenteli tuotannonjohtajana kolmessa eri myllyssä Sveitsissä, luki kauppatieteitä ja yritysjohtajuutta, sekä erikoistui rehuihin. Ei hevosten, mutta sikojen ja kanien. Vanha täti oli kertonut Bernd Ebertille kaiken yrteistä. ”Eri yrteistä koostuva lisärehu pienten porsaiden ravintoon vaikutti positiivisesti porsaiden terveyteen ja kasvuun – huomattavasti tehokkaammin kuin antibiootit”, kertoo Bernd Ebert. Pikkuhiljaa hän alkoi kokeilla yrttisekoituksiaan myös hevosille. Menestys on välitön. Kylmäpuristetut yrttipelletit vietiin kirjaimellisesti uuden yrityksen käsistä. Ja niistä puhuttiin. ”Tuotantomme ei pystynyt seuraamaan kysyntää koska yrtit loppuivat”, muistelee Bernd Ebert joka sittemmin löysi rehualan kumppanin uudelle yrityslinjalleen.

Yrttien kysyntä kasvoi jälleen voimakkaasti kun yritys kehitti Struktur-E (Energetikum) myslin ja aloitti kohdistetun myynnin. Mysli hevosten rehuna ei ollut tunnettu Saksassa vaikka se jo pitkään oli ollut suuri tuote Britannian rehumarkkinoilla. Tämä mysli on nyt voittanut Saksan tallit. ”Laaja yrttien kirjo ja ravintoainerikkaus täydensivät yleisesti käytettyä ruokintaa kauralla ja auttoivat vähentämään kivennäisainerehujen käyttöä. Tämä sai ratsastajat ja tallihenkilökunnan puolelleen,” sanoo Ebert.

Uusia tuotteita kehitettiin ja muutaman vuoden kuluttua oli St. Hippolytillä kokonainen valikoima. Seuraava suuri myyntituote oli Irish Mash, jota monet ratsastajat käyttävät talvisin lämpimänä ateriana edesauttamaan aineenvaihduntaa ja stimuloimaan ruuansulatusta hevosillaan.

Yrttejä maailman joka kolkasta

Yrtit ovat edelleen St. Hippolytin tavaramerkki läpi tuotevalikoiman. Bernd Ebert tekee hankintoja koko maailmasta. Yritys Dielheimissa pursuaa yli rajojensa ja lähiympäristön maatiloja käytetään väliaikaisina varastotiloina tonneille yrttejä ja viljaa. Kaikki muu on keskitetty myllylle ja sitä ympäröiviin rakennuksiin. Omaa tutkimusyksikköä johtaa biologian professori Dr. Marycz (Breslaun Yliopisto) ja Bernd Ebert jatkaa työtään reseptien ja sekoitusten hienosäädössä. 18 koneenrakentajaa kehittää ja rakentaa tuotantoon tarvittavia teknisiä ratkaisuja. Oli sitten kyseessä kuljetushihna, annostelukone, pellettipuristin, sekoitin – kaiken kehityksen ja rakentamisen hoitaa St. Hippolyt itse.

Elintasosairaudet

Paljon on muuttunut hevosten ruokinnan suhteen viimeisten vuosien ja vuosikymmenten aikana. Heinä ja kaura ovat edelleen perustana, mutta ne eivät enää yksin riitä useimmille hevosten pitäjille. Bernd Ebert selittää: ”Hevoset elävät yhä vanhemmiksi, tulee uusia vieraita hevosrotuja, eivätkä kaikki hevoset pärjää pidemmän päälle pelkällä heinällä ja kauralla.” Hevosten ylipainon hän näkee suurena ongelmana. ”Monet hevoset saavat liian vähän liikuntaa ja työskentelevät liian vähän. Ne ovat liian lihavia ja kärsivät elintasosairauksista ja elinten rasitustiloista.” Rehutuottaja ei luonnollisestikaan voi vaikuttaa hevosten saamaan liikuntaan, mutta kivennäisaineiden puutostiloihin, häiriintyneeseen karvanvaihtoon, nivelsairauksiin, kavio-ongelmiin (kaviokuumeeseen), ähkyyn taipuvaisuuteen, maksasairauksiin, vatsahaavaan, sieni-ihottumiin, kesäihottumaan, happamiin säteisiin ja ruuansulatusongelmiin löytyy apua oikean ravinnon kautta. Jo lääketieteen esi-isä Hippocrates (460-370 ekr) sanoi ”Teidän ravintonne on oleva lääkkeenne”. Tämän filosofian St. Hippolyt on ottanut motokseen.

Blog
"500-vuotiaasta myllystä näet nyt vain jäännöksiä rakennuksen keskiosassa, mutta puro kulkee silti talon vieressä ja alla"
Lue myös...
Suojele ympäristöä
Ympäristöystävällinen tuotanto

Oman sähköä tuottavan voimalaitoksen ja biologisiin raaka-aineisiin perustuvan ylijäämälämmön talteenoton ansiosta St. Hippolytin rehut voidaan tuottaa täysin CO2-neutraalisti. Näin jokainen Hippolyt-rehua ostava asiakas osallistuu ympäristönsuojeluun jokaisella säkillä.

Ajankohtaista
Uusimmat uutiset blogissamme