Raaka-aineiden käsittely

Näin St. Hippolyt käsittelee käyttämiään raaka-aineita

Monipuolinen yhdistelmä luonnollisia ravintoaineita, mysli- ja pellettimuodossa olevien sekä nestemäisten tuotteidemme laadukas rakenne sekä tarkoin valittujen yrttien miellyttävä tuoksu tekevät tuotteistamme ainutlaatuisia jo ensisilmäyksellä. Tuotteiden todellinen salaisuus piilee kuitenkin käyttämissämme käsittelyprosesseissa, jotka eivät välttämättä ole heti havaittavissa. Kaikki käyttämämme yksittäiset ainesosat käyvät läpi erityisen hellävaraisen käsittelyprosessin ennen kuin ne päätyvät tehokkaaksi osaksi tuotteitamme. Sillä ainoastaan huolellisesti valmistetut tuotteet voivat edistää hevosesi hyvinvointia oikealla tavalla.

Biologisesti älykästä ravintoa

Optimaalinen energiaa antavien ja aktiivisten ravintoaineiden saanti tekee hevosesta vahvahermoisen, tehokkaan ja kestävän. Raaka-aineiden yksityiskohtaisen laatuarvioinnin jälkeen ne jalostetaan hevosten tarpeisiin sopiviksi. St. Hippolyt kulkee määrätietoisesti uusia polkuja tehdäkseen rehusta entistä helpommin sulavaa ja fysiologisesti tehokkaampaa biologisesti loogisten jalostusprosessien avulla. Tavoitteemme ”ruokkia hevosta kuten luonto itse” saa näin uuden ulottuvuuden.

Viljan erityinen esikäsittely neljän päivän ajan

Tuotteissamme käytettävä vilja on luonnonmukaista tai sopimusviljeltyä ja luonnollisesti viimeisimmästä sadosta. Tämä lisää varmuutta siitä, että tuotteissamme ei ole hyönteismyrkkyjen tai muuntogeenisten raaka-aineiden (GMO) jäämiä.

Vilja puhdistetaan huolellisesti ja pestään perusteellisesti. Ytimiin tarttunut lika poistetaan, jotta käytetty raaka-aine on elintarvikelaatua. Fermentoitua porkkanaa lisätään ytimiin ja annetaan itää.

Kuivan viljan “uinuvat” elintärkeät toiminnot heräävät henkiin liotuksen aikana. Tämä tuottaa entsymaattisia aktiivisia aineita ja muuntaa viljan muotoon, joka on helpommin hevosen herkän ruoansulatusjärjestelmän hyödynnettävissä. Glyx-käsittely saa alkunsa

Tämän jälkeen vilja esigelatinoidaan hydrotermisesti ja valssataan. Erityinen paahtamisprosessi vapauttaa viljan luonnolliset aromit, jotka takaavat ainutlaatuisen makuelämyksen. Näin varmistetaan erittäin maukkaiden viljahiutaleidemme korkein mahdollinen laatu.

Glyx-käsittely

Glyx-käsittelymme ansiosta kaikkien tuotteidemme tärkkelys- ja sokeripitoisuus pysyy kohtuullisella tasolla.

Viljan tärkkelys alkaa muuntua samalla tavalla kuin hapantaikinassa. Prosessin ansiosta ohutsuolessa glukoosiksi muuttuva tärkkelys vapautuu hitaammin. Tämä puolestaan vaikuttaa hidastavasti insuliinin vapautumiseen ja sitä kautta verensokerin nousuun.

Tärkkelyksen muuntuessa fermentoinnin aikana muodostuu myös lyhytketjuisia rasvahappoja. Lyhytketjuiset rasvahapot antavat tasaista energiaa, joka on täysin riippumatonta insuliinista. Liian nopeasta verensokerin noususta ja siitä seuraavasta suorituskyvyn heikkenemisestä ja verensokeritason laskusta johtuvat aineenvaihdunta- ja suorituskykyongelmat voidaan näin ollen ehkäistä Glyx-rehulla.

Hapatetun porkkanan muodostama pinta myös parantaa viljaraaka-aineen koostumusta ja makua. Glyx-käsittely siis mahdollistaa maultaan maistuvan vilja-annoksen. Rehu on lisäksi matalaglykeemistä, koska sen tärkkelys- ja sokeripitoisuus vähenee esi-idätyksen ja fermentoinnin seurauksena. Tämä tehostaa hevosen aineenvaihduntaa ja pitää sen verensokerin tasaisena.

Kaikkia St. Hippolyt -rehujen viljaraaka-aineita esikäsitellään neljän päivän ajan esi-idätys- ja fermentointiprosessien avulla. Prosessin aikana jokainen viljanjyvä muuttuu oikeastaan pieneksi taimeksi, joka

 • on hevosen luonnollista ravintoa,
 • sisältää monia hyödyllisiä aineita
 • ei häiritse normaalia aineenvaihduntaa.

Fermentointi ja etikan muodostuminen vähentävät rehun kulutusta

Olemme Saksan Dielheimissa sijaitsevassa St. Hippolyt Mühle Ebert -tuotantolaitoksessamme käyttäneet esi-idätystä ja fermentoimista viljan luonnollisina käsittelytapoina jo useita vuosia. Myös ohra ja maissi esi-idätetään yllä kuvatulla tavalla ennen niiden hydrotermistä esigelatinointia ja valssaamista.

Panimohiiva, mallas ja hera fermentoidaan hellävaraisesti ennen sekoittamista rehun joukkoon.

Mitä etuja käsittely tarjoaa?

Esi-idätyksen ja fermentoinnin aikana entsyymit ja hyödylliset mikro-organismit muuttavat osan tärkkelyksestä ja sokereista lyhytketjuisiksi rasvahapoiksi, joita ruoansulatuksen on helpompi käsitellä. Lyhytketjuiset rasvahapot tarjoavat tasaista energiaa, ja ne ovat tärkkelystä ja sokeria hellävaraisempia ruoansulatuksen ja aineenvaihdunnan kannalta.

Tällä tavoin aktivoidut kasvi- ja hiivaentsyymit edistävät tehokkaasti kokonaisrehuannoksen sisältämän tärkkelyksen, proteiinin ja rasvan pilkkoutumista ohutsuolessa. Näin elimistö pystyy hyödyntämään suuremman osan rehun pääravintoaineista, mikä mahdollistaa väkirehun vähäisemmän käytön.

Tämä puolestaan voi vähentää alttiutta ruoansulatusongelmille.

Oluthiivan, maltaan ja heran fermentoimista ohjataan niin, että käymisprosessin aikana syntyy myös tietty määrä etikkaa. Luonnollisesti muodostuva etikka lisää yhdessä käsittelyn kanssa rehun sulavuutta ja edistää ruoansulatuselinten terveyttä seuraavin tavoin:

 • Tämä parantaa urheiluhevosten suorituskykyä, sillä verensokeria on saatavilla tasaisemmin ja se ei laske äkillisesti.
 • Etikka tarttuu tärkkelykseen, jolloin tärkkelyksestä johtuvat verensokerin muutokset etenevät hitaammin.
 • Etikalla on puhdistava vaikutus, ja se ehkäisee mausteiden tapaan monien haitallisten bakteerien ja sienikasvustojen muodostumista.

Hapatetulla porkkanalla fermentoimisen edut

St. Hippolyt Mühle Ebert käyttää hapatettua porkkanaa rehun sisältämien viljahiutaleiden pinnalla, sillä se vaikuttaa suotuisasti hevosen suoliston bakteerikantaan ja immuunijärjestelmään. Hapatettua porkkanaa käytetään viljahiutaleiden jalostukseen. Näin syntyy kuiturikas rehu, joka tukee suoliston hyvää bakteerikantaa ja vahvistaa hevosen vastustuskykyä porkkanan sisältämien karotenoidien antioksidanttipotentiaalin kautta. Porkkanat sisältävät runsaasti kuitua, kaliumia, rautaa, sinkkiä ja booria. Ne sisältävät myös merkittäviä määriä karotenoideja (100–200 mg/kg), tokoferoleja, nikotiiniamidia, B-vitamiineja ja polyfenoleja, joten niiden antioksidanttipotentiaali on merkittävä. Retinoliksi (A-vitamiini) muunnettu karoteeni on tärkeää näön ylläpitämisen ja hyvinvoivan turkin kannalta.   Tämä valtava elinvoimapotentiaali säilyy parhaiten pelkistävässä anaerobisessa käymisympäristössä Luomme tämän ympäristön maitohappobakteerien avulla tapahtuvan anaerobisen fermentoinnin kautta. Ravitsemuksellisesti tarkasteltuna hapatettu porkkana on raakaa porkkanaa parempi vaihtoehto. Menettelyn toiminnalliset edut:
 • Hapatetulla porkkanalla kostuttaminen parantaa viljahiutaleiden rakennetta.
 • Porkkana vaikuttaa positiivisesti makuun.
Menettelyn vaikutus glykeemiseen indeksiin:
 • Porkkanoiden sisältämä sokeri hajoaa.
 • Viljan sisältämän tärkkelyksen muuntuminen hidastaa glukoosin vapautumista.
 • Maito- ja etikkahappo hillitsevät verensokerin nousua aterian jälkeen.
Kehitystyönsä ansiosta St. Hippolyt pystyy tarjoamaan hevosille luonnollista ravintoa ja tekemään niistä hyvin toimivia ja kestäviä mullistavalla tavalla.

Yrtit ja öljysiemenet

Nämä raaka-aineet lisäävät merkittävästi täydennysrehun tehoa.

Yrtit

Tehokkaat tee- ja mausteyrtit ovat korvaamaton osa ainutlaatuisia tuotereseptejämme.

Yrtit ovat

 • monipuolisesti elvyttäviä ja soluja suojaavia
 • apuna ruoansulatuksessa
 • toissijaisten kasviaineiden, hivenaineiden ja ultrahivenaineiden toimittajia.

Yrttien hellävarainen puristaminen nostaa kasvien luonnolliset eteeriset öljyt pintaan, mikä antaa rehulle intensiivisen ja miellyttävän tuoksun.

Rehun sisältämät yrtit tukevat

 • aineenvaihdunnan säätelyä
 • hengitysteiden normaalia toimintaa
 • ruoansulatuksen normaalia toimintaa
 • suorituskykyä
 • yleistä hyvinvointia.

Öljysiemenet

Useat tuotesarjamme sisältävät kylmäpuristettuja kasviöljyjä, joita uutetaan erityisellä sedimentaatiomenetelmällä omassa öljymyllyssämme. Pellava-, auringonkukka-, maissi- ja vehnänalkioöljy täydentävät tuotteidemme koostumuksen. Ruokinnassa käytetyt öljyt vaikuttavat positiivisesti
 • verenkiertoon
 • turkin kiiltoon
 • hyvään kaviorakenteeseen
 • hermo- ja kudossolujen jälleenrakennukseen.
Ne muodostavat
 • erinomaisen energianlähteen, jolla on alhainen proteiini- ja sokeripitoisuus.
  Puhtaiden öljyjen lisäksi käytämme tuotteissamme myös kokonaisia öljysiemeniä ja rasvaisia siemenkasveja: Pellavansiemenet, auringonkukansiemenet, maissi- ja vehnänalkiot sekä mustakuminan ja fenkolin siemenet tarjoavat useita välttämättömiä rasvahappoja, erityisesti omega-3-rasvahappoja sekä arvokkaita proteiinirakenteita. Murskaamme kovat siemenet kevyesti, jotta hevoset pystyvät hyödyntämään niiden sisältämät arvokkaat aineet ilman, että siementen säilyvyys kärsii.

Orgaaniset mineraalit imeytyvät parhaiten

St. Hippolytin tuotteet sisältävät käytännössä ainoastaan orgaanisesti sidottuja mineraaleja ja hivenaineita, jotka imeytyvät tehokkaasti. Mineraalit sidotaan biokemiallisten prosessien avulla ennen niiden lisäämistä. Jotkut tuotteistamme sisältävät myös nukleotideja. Ne tukevat suoliston nukkalisäkkeiden kasvua ja lisäävät ravintoaineiden tehoa. Nukkalisäkkeet ovat ohutsuolen pintakudoksen pieniä, sormimaisia lisäkkeitä, jotka mahdollistavat vitamiinien ja kivennäisaineiden tehokkaan imeytymisen.

Lesitiinimisellien turboteho

Osa arvokkaista ja elintärkeistä ravintoaineista kulkee elimistön läpi hyödyntämättöminä. Tämä johtuu siitä, että monet ravintoaineet kulkeutuvat suolen seinämän läpi verenkiertoon liian hitaasti. Valikoimiimme kuuluu kaksi nestemäistä tuotetta, hevosille tarkoittetu Qelan® sekä koirille suunnattu Canigard, joiden avulla olemme onnistuneet tehostamaan ravintoaineiden imeytymistä merkittävästi. Uuden kompleksinmuodostusprosessin avulla olemme onnistuneet muodostamaan elintärkeistä aineista koostuvia kokonaisuuksia, joiden biosaatavuus eli imeytyvyys ruoansulatuselimistössä on ennennäkemätön. Näistä tärkeistä aineista valmistetaan hyvin pieniä tippoja (misellejä), jotka kapseloidaan puhtaaseen lesitiiniin. Erittäin pienen kokonsa (joka kuitenkin sijaitsee nanoalueen yläpuolella) ja lesitiinin “liukuvaikutuksen” ansiosta aineet pääsevät kulkemaan vaivattomasti suolen seinämän läpi. Näiden ravintoaineiden imeytyvyyden arvioidaan olevan kolmesta neljään kertaa suurempi kapseloimattomiin ravintoaineisiin verrattuna. Kutsumme tätä misellien “turbotehoksi”. Toiminnalliset ravintoaineet, kuten L-karnitiini, E-vitamiini, C-vitamiini, koentsyymi Q10 ja niveliä suojaavat glukosaminoglykaanit saavuttavat siten merkittävästi korkeamman ja tehokkaamman pitoisuuden kohdekudoksessa. Tämä mahdollistaa korkeamman suorituskyvyn ja tehokkaamman aineenvaihdunnan. Samalla menetelmällä voidaan parantaa myös vitamiinien ja nivelien rakennusaineiden soluja suojaavia ja ikääntymistä estäviä vaikutuksia. Erityisen huomionarvoista on, että kehittämämme monimutkaisen kapseloinnin ansiosta voimme välttää muutoin tavallisten synteettisten pinta-aktiivisten aineiden käyttöä teknisinä apuaineina ja siten sulkea pois herkkiin solukalvoihin mahdollisesti kohdistuvan kemiallisen riskin. Pystymme siis pysymään tavoitteessamme ja ”ruokkimaan hevosta kuten luonto itse”.