0 0,00
0 0,00
Tilaukset lähetetään maanantaina ja torstaina.
Ilmainen toimitus yli 800 kg painaville ostoksille
Turvallinen maksu luottokortilla

Equilyte

Elektrolyyttejä hevosille

  • elektrolyyttitasojen nopeaan palauttamiseen
  • ei sisällä lisättyä sokeria tai muita makuaineita
  • vesiliukoinen

 

Pakkaus
Purkki 1 kg

0,27 per 100 kg elopainoa päivittäin
Laske päivähintasi tästä
Syötä hevosen paino (kg)

27,19

Equilyte

Elektrolyyttejä hevosille

Elektrolyyttejä tarvitaan ylläpitämään normaalia hermojen ja lihasten toimintaa sekä nestetasapainoa. Hien mukana poistuneiden elektrolyyttisuolojen riittävästä saannista on tästä syystä huolehdittava. Equilyte koostuu elektrolyyttisuoloista, joita poistuu hevosen elimistöstä hien mukana. Se sisältää näitä suoloja myös samassa suhteessa kuin hevosen hikikin. Elektrolyyttien tarve riippuu lämpötilasta, työn intensiteetistä ja hevosen yksilöllisistä tarpeista.

  • elektrolyyttitasojen nopeaan palauttamiseen
  • ei sisällä lisättyä sokeria tai muita makuaineita
  • vesiliukoinen

Vesiliukoiset elektrolyytit täyttävät kivennäisainetarpeen, kun hevonen hikoilee paljon esimerkiksi vaativan urheilusuorituksen tai kuljetuksen aikana. Hevoset jäähdyttävät kehoaan ensisijaisesti lisääntyneen hikoilun kautta. Tällöin ne eivät menetä pelkästään vettä, vaan myös elektrolyyttejä. Lämpimät lämpötilat ja lisääntynyt fyysinen kuormitus lisäävät elektrolyyttien poistumista kehosta. Elektrolyyttien puute ilmenee usein huonontuneena suorituskykynä, lihashaasteina ja esimerkiksi maitohapon kertymisenä lihaksiin. Elektrolyyttilisä varmistaa hevosen elimistön tasapainoisen kivennäispitoisuuden myös suuren kuormituksen aikana ja kuumissa lämpötiloissa.

Equilyte on kehitetty mittaamalla hevosen hien suolapitoisuus. Tämän avulla voidaan määrittää tarkasti, mitä suoloja hevonen on menettänyt hien mukana ja siten tarvitsee lisää ravinnostaan. Equilyten pitoisuudet perustuvat olettamaan, että hevosen suola- ja kivennäisainevarastot ovat muutoin täynnä ennen hikoilua.

Tämä varmistetaan antamalla hevoselle minimiannos St. Hippolytin rehua sekä mahdollisesti kivennäisainelisää uuden karvan muodostumisen aikana (myös klippaamisen jälkeen).
Ehkä hevosella on myös suolakivi, jota se voi nuolla halutessaan.
Liiallinen elektrolyyttien saanti voi pitkällä aikavälillä olla kuormittavaa hevosen elimille. Tästä syystä oikea annostus on tärkeä.

Rehuopas

10-20 g per hevonen päivittäin yhdessä väkirehuruokinnan kanssa (mahdollisesti kostean mashin kanssa) tai suuruiskulla sekoitettuna 200 ml:aan vettä. Annetaan 1-3 päivän ajan. Hevosella tulee aina olla raikasta juomavettä saatavilla.

1 mitta =  n. 15 g

TUOTESELOSTE
Tuhka
89.00 %
Tuhka, suolahappoon liukenematon
0.83 %
Kalsium
0.70 %
Kalium
14.50 %
Magnesium
0.45 %
Natrium
23.00 %

Koostumus

Natriumkloridi, kaliumkloridi, natriumbikarbonaatti, kalsiumkloridi, magnesiumsulfaatti

Ehkä olet kiinnostunut myös näistä
Ostoskori
Your cart is emptyTilbage til shop
Hae tuotetta tai artikkelia
Search
Hippolyt logo
Jälleenmyyjän kirjautuminen

Kirjaudu sisään alla olevilla kirjautumistiedoillasi

Onko ongelmia? Ota yhteyttä