0 0,00
0 0,00
Tilaukset lähetetään maanantaina ja torstaina.
Ilmainen toimitus yli 800 kg painaville ostoksille
Turvallinen maksu luottokortilla

Ei kaviota – ei hevosta! Suoliston merkitys!

Hyvä ruokinta paperilla voidaan helposti pilata hevosen huonolla suolen toiminnalla. Jos suolisto ei toimi, on useita asioita, jotka vaikuttavat hevosen ravitsemukseen.

Ei kaviota – ei hevosta on tunnettu sanonta, ja se on myös oikea.

Jos hevosella ei ole hyviä kavioita, joille jakaa painonsa, sillä on vaikeuksia olla olemassa, koska hevonen on vaeltaja.

On monia eri asioita, jotka vaikuttavat hevosen kavioihin. Se voi olla kavion laatu, se voi olla kengitys ja vuoleminen tai mahdollisesti kaviosairaus.

Mikä vaikuttaa erityisesti kavion laatuun, on hevosen ruokinta. Ja itse asiassa myös hevosen suolisto vaikuttaa kavion laatuun.

Hyvä ruokinta paperilla voidaan helposti pilata hevosen huonolla suolen toiminnalla. Jos suolisto ei toimi, on useita asioita, jotka vaikuttavat hevosen ravitsemukseen.

 

B-vitamiinien ja siten biotiinin tuotanto

Hevosen mikrobiomi, joka elää hevosen suolistossa symbioosissa hevosen kanssa, tuottaen periaatteessa kaikki B-vitamiinit ja siten kaiken biotiinin, jota hevonen tarvitsee aineenvaihdunnan ja hyvän kaviolaadun ylläpitämiseksi.

Kaikki B-vitamiinit ovat aktiivisesti mukana monissa kehon prosesseissa, mukaan lukien aktiivinen osa kuoren kasvua ja terveyttä. Biotiini on B-vitamiini, joka liittyy kavioiden lujuuteen ja on usein kaviolisätuotteiden pääkomponentti. Biotiinia kutsutaan myös B7: ksi ja se on vesiliukoinen.

Syy siihen, miksi B-vitamiineilla on olennainen rooli sorkan kasvussa, on se, että ne osallistuvat proteiinien muodostumiseen, joista sorkka todella koostuu. Biotiini ja B-vitamiinit eivät voi parantaa olemassa olevia sarvia, vaan voivat vain parantaa uutta kasvavaa sarvea.

B-vitamiinin tuotanto riippuu kuitenkin siitä, että mikrobiomi on oikeassa tasapainossa ja saa tarpeeksi syötävää riittävän monipuolisesti. Jos esimerkiksi koet, että hevosesi on turvonnut, sillä on vaihteleva lannan koostumus tai muita lannan poikkeavuuksia, voit melkein olla varma, että mikrobiomissa on haaste.

Jos hevosellasi on myös ongelmia kavioiden laadun kanssa, on mahdollista, että sinun on itse asiassa aloitettava mikrobiomin tasapainottaminen ennen kuin tarjoat ylimääräisiä ravintoaineita hevosesi ruokintasuunnitelmaan.

 

Ravinteiden otto

B-vitamiinien tuotannon lisäksi suoliston tehtävänä on myös imeyttää ravintoaineet suolistosta verenkiertoon.

Jotta tämä etenisi oikein, suolen limakalvon on oltava ehjä.

Jos limakalvo ei ole ehjä, sekä proteiinin että mineraalien imeytyminen vähenee, mikä voi vaikuttaa moniin hevosen kehon toimintoihin ja erityisesti kavioihin – varsinkin jos ongelma on pitempi aikainen.

Kavioseinämä koostuu 93 % proteiinista kuiva-aineen perusteella, mikä tarkoittaa, että proteiinilla on valtava vaikutus kavioiden laatuun. Rikkipitoiset aminohapot, metioniini ja kysteiini, ovat tärkeitä rakennuspalikoita kaviolle ja erityisesti keratiinille, joka lisää kavioiden lujuutta ja rakennetta.

Suolen limakalvo voi vaarantua monista syistä; Huono karkearehu, matokuorma, lisääntynyt kuormitus, huono ravitsemus ja hevosen yleissairaus ovat vain muutamia syitä.

Jos hevosellasi on siksi huono kavioiden laatu, ajattele kulunutta vuotta. Onko hevosesi kokenut mitään tällaista, ja onko se ehkä syy siihen, miksi hevosellasi on nyt kavio-ongelmia?

Tai jos hevosesi saa tällä hetkellä huonoa karkearehua tai sillä on stressiä, ovat nämä on asioita, joita olisi muutettava, ennen kuin hevosen ruokavalion muutos vaikuttaa kavioiden laatuun.

 

Muista, että kavion kasvaminen kestää 9-12 kuukautta, joten kun sinulla on ongelmia nyt, ongelman syyt ovat menneisyydessä.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että muutokset, jotka haluat tehdä tällä hetkellä kavion optimoimiseksi, kestävät 9-12 kuukautta, ennen kuin vaikutus on 100%.

Kavioiden optimointi vaatii siis aikaa, kärsivällisyyttä ja ongelman miettimistä loppuun asti tavoitteen saavuttamiseksi.

 

Jos haluat saada uusia ”silmiä asiaan”, ota meihin yhteyttä saadaksesi neuvoja ja katsauksen hevosesi ruokintasuunnitelmaan ja historiaan.

Voit joko ottaa meihin suoraan yhteyttä tai täyttää ruokintasuunnitelmalomakkeen verkkosivuillamme, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Sisällysluettelo

Relaterede indlæg
Ostoskori
Your cart is emptyTilbage til shop
Hae tuotetta tai artikkelia
Search
Hippolyt logo
Jälleenmyyjän kirjautuminen

Kirjaudu sisään alla olevilla kirjautumistiedoillasi

Onko ongelmia? Ota yhteyttä