0 0,00
0 0,00
Tilaukset lähetetään maanantaina ja torstaina.
Ilmainen toimitus yli 800 kg painaville ostoksille
Turvallinen maksu luottokortilla

Esi-idätys – Innovatiivinen hevosenrehu on tulevaisuutta!

Kaikki yksittäiset raaka-aineet käyvät läpi erityisen ja hellävaraisen tuotantoprosessin, ennen kuin ne vaikuttavat missään tuotteessa. Vain huolellisesti valmistetut tuotteet voivat edistää hevosesi hyvinvointia.

St Hippolytin tuotteet ovat ulkonäöltään ja koostumukseltaan ainutlaatuisia verrattuna mihinkään muuhun markkinoilla olevaan. Myslien, pellettien tai nestemäisten tuotteiden koostumus ja hienojen yrttien miellyttävä tuoksu tekevät niistä todella uniikkeja.

Niiden tehokkuuden todellinen salaisuus piilee kuitenkin monissa luonnollisissa prosesseissa, jotka ovat kädessäsi pitämäsi rehupussin, ämpärin tai pullon sisällön takana. Et näe sitä heti, kun katsot pussin sisälle, mutta tunnet sen varmasti hevosessasi lyhyen käyttöjakson jälkeen.

Kaikki yksittäiset raaka-aineet käyvät läpi erityisen ja hellävaraisen tuotantoprosessin, ennen kuin ne vaikuttavat missään tuotteessa. Vain huolellisesti valmistetut tuotteet voivat edistää hevosesi hyvinvointia.

Yksi näistä prosesseista on kaikkien viljojemme esi-idätys!

Esi-idätys on prosessi, jota St. Hippolyt Mühle Ebert käyttää ja jota se on käyttänyt vuodesta 1988 lähtien. Prosessi vaatii aikaa, tilaa ja erityisolosuhteita tuotantolaitoksessa, jotta saadaan paras mahdollinen viljatuote. Prosessi kestää 6 päivää.

Hevosrehutuotanto on siis tarkkaan suunniteltua ja optimaalisesti valvottua, ja tuloksena on laadukas hevosrehu, jota hevosesi rakastaa ja jota se syö mielellään.

Mutta mitä tämä esi-idätysprosessi on ja miksi St. Hippolyt käyttää resurssejaan siihen, että viljaraaka-aineet käyvät läpi tämän prosessin?

 

Esi-idätetty vilja, jota kutsutaan myös itäneeksi viljaksi, syntyy, kun siemen alkaa itää ja kasvaa, kuten viljelijän kylvettyä sen pellolle. Itämisprosessi parantaa merkittävästi viljan ravintoarvoa ja sulavuutta.

 

Ennen kaikkea esi-idätetty vilja parantaa hevosten ruoansulatusta

Itämisprosessin aikana aktivoituvat entsyymit, jotka helpottavat hevosen ruoansulatusjärjestelmää hajottamaan viljan ja ottamaan ravintoaineet talteen. Esi-idätys muun muassa aktivoi ja hajottaa viljan sisältämän fytiinihapon, joka voi sitoa mineraaleja (sinkkiä ja rautaa), mikäli sitä ei hajoteta ennen hevosten ruokintaa. Samalla se vapauttaa monia erilaisia kivennäisaineita, kuten fosforia, joka on sitoutunut fytiinihappoon. Tämä johtaa rehun tehokkaampaan hyväksikäyttöön, mikä puolestaan parantaa hevosen suorituskykyä.

Lisäksi esi-idätetty vilja sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja. Itämisprosessin aikana tärkeiden ravintoaineiden, kuten A-, C- ja B-vitamiinien, pitoisuus kasvaa, mikä on tärkeää hevosen yleisen terveyden ja immuunijärjestelmän kannalta. Näillä ravintoaineilla on ratkaiseva merkitys ihon ja kavioiden laadun ylläpitämisessä, lihasten vahvistamisessa ja ruoansulatusjärjestelmän tukemisessa.

 

Toinen merkittävä etu esi-idätetyn viljan osalta on sen alhaisempi tärkkelyspitoisuus verrattuna esi-idätettömään viljaan

Tärkkelys on monimutkainen hiilihydraatti, jota hevosen ruoansulatusjärjestelmän voi olla vaikea käsitellä suurina määrinä. Kun vilja idätetään, tärkkelyspitoisuus vähenee muuttuen beetaglukaaneiksi. Tämä sopii paremmin hevosille, jotka tarvitsevat vähemmän tärkkelystä sisältävää ruokintaa, kuten hevosille, joilla on herkkä ruoansulatus tai aineenvaihduntaongelmia. Beetaglukaanit tukevat myös immuunijärjestelmää erittäin tehokkaasti.

 

Lopuksi esi-idätetty vilja voi myös vaikuttaa myönteisesti hevosen käyttäytymiseen ja mielialaan

Esi-idätetyn viljan parempi ravintoarvo ja helpompi sulavuus voivat johtaa siihen, että hevonen käyttää energiaa tasaisemmin, mikä voi johtaa tasapainoisempaan ja rauhallisempaan käyttäytymiseen. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä hermostuneille tai stressaantuneille hevosille, jotka voivat hyötyä tasapainoisemmasta ruokavaliosta.

 

Esi-idätyksen aikana vilja muuttuu pieneksi kasviksi, ja kestää kuusi päivää, ennen kuin se päätyy hevosesi rehusäkkiin.

 

Kun vilja käy läpi tämän pitkähkön prosessin, saamme siitä kaiken irti, mitä luonnolla on tarjota, ja saada aikaan erittäin tehokkaan vaikutuksen hyvin vähällä.

Tämä on mielestämme selkeä etu sekä ympäristölle että hevosesi ruoansulatukselle.

Näin toteutamme myös mottomme “Feeding like nature”, luonto käsittelee raaka-aineet hevosen elimistön ja hyvinvoinnin hyväksi.

 

Oletko epävarma siitä, mitkä St. Hippolyt -rehutuotteet sopivat hevosellesi? Älä sitten epäröi ottaa yhteyttä meihin ruokintasuunnitelmaa varten.

Voit ottaa meihin yhteyttä suoraan tai täyttää verkkosivuillamme olevan ruokintasuunnitelmalomakkeen, niin otamme sinuun yhteyttä viikon sisällä!

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Sisällysluettelo

Relaterede indlæg
Ostoskori
Your cart is emptyTilbage til shop
Hae tuotetta tai artikkelia
Hippolyt logo
Jälleenmyyjän kirjautuminen

Kirjaudu sisään alla olevilla kirjautumistiedoillasi

Onko ongelmia? Ota yhteyttä