0 0,00
0 0,00
Tilaukset lähetetään maanantaina ja torstaina.
Ilmainen toimitus yli 800 kg painaville ostoksille
Turvallinen maksu luottokortilla

Fermentointi – jännittävä ja ainutlaatuinen valmistusmenetelmä!

Kaikki yksittäiset raaka-aineet käyvät läpi erityisen ja hellävaraisen tuotantoprosessin ennen kuin ne ovat aktiivisia yhdessä tuotteista. Vain huolellisesti valmistetut tuotteet voivat edistää hevosesi hyvinvointia.

St. Hippolytin tuotteet ovat ulkonäöltään ja koostumukseltaan ainutlaatuisia verrattuna mihinkään muuhun markkinoilla olevaan. Myslin, pellettien tai nestemäisten tuotteiden rakenne ja hienojen yrttien miellyttävä tuoksu tekevät niistä jotain hyvin erityistä.

Mutta tuotteiden tehokkuuden todellinen salaisuus piilee monissa luonnollisissa prosesseissa, jotka ovat kädessäsi pidettävän rehupussin, ämpärin tai pullon sisällön takana. Et näe sitä heti, kun katsot tuotetta, mutta tunnet ehdottomasti sen vaikutuksen hevosellasi lyhyen käyttöajan jälkeen.

 

Kaikki yksittäiset raaka-aineet käyvät läpi erityisen ja hellävaraisen tuotantoprosessin ennen kuin ne ovat aktiivisia yhdessä tuotteista. Vain huolellisesti valmistetut tuotteet voivat edistää hevosesi hyvinvointia.

 

Yksi näistä prosesseista on monenlaisten raaka-aineiden käyminen!

 

Voimme ymmärtää, jos olet hieman hämmentynyt siitä, mitä käymisellä on tekemistä hevosrehun kanssa. Sitä ei myöskään käytetä laajalti, mutta St. Hippolyt on käyttänyt sitä ja käyttää sitä paljon hevosrehun tuotannossa. Tässä yritämme antaa sinulle käsityksen siitä, mikä se on ja miksi sitä on loistava käyttää hevosrehussa.

 

Mikä on käyminen?

Fermentointi tarkoittaa käymistä.

Tunnemme prosessin ensisijaisesti vihannesten käymisestä. Täällä vihannesten annetaan käydä omissa maitohappobakteereissaan (mikrobiomi). Näitä löytyy luonnollisesti kaikentyyppisten vihannesten yläosasta.

Prosessin aloittamiseksi vihannesten neste tai fermentoitava neste on vapautettava. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi soseuttamalla ja/tai viipaloimalla vihannekset. Joskus lisätään myös suolaa, mutta se riippuu vihannesten tyypistä. Bakteerit itse asiassa tekevät loput tiiviisti suljetussa lasissa, jossa ei ole happea.

Saatat tuntea fermentoidut vihannekset keittiöstä nimillä, kuten kimchi, kraut ja kombucha. Kimchi on aasialainen versio, jossa tyypillinen kiinalainen kaali fermentoidaan chilin muodossa. Saatat tuntea Krautin myös hapankaalina, joka on saksalainen termi fermentoidulle valkokaalille. Kombucha on fermentoitu tee.

 

Mitkä ovat käymisen ravitsemukselliset edut?

 

  1. Varmistaa pitkän säilyvyyden
  2. Fermentoidun raaka-aineen vitamiini-, kivennäisaine- ja entsyymipitoisuus vapautuu, ja elimistöllä on siten helpompi imeä ravintoaineet suolistossa.
  3. Fermentoidun raaka-aineen kuidut hajoavat elimistölle helpommin, jolloin raaka-aine hyödynnetään entistä paremmin.

 

Voit syödä fermentoituja vihanneksia sellaisenaan tai niitä voidaan käyttää muiden elintarvikkeiden valmistukseen kuumennuksella tai ilman.

Jos syöt fermentoituja tuotteita, joita ei ole lämpökäsitelty, saat myös runsaasti kaikkia hyviä luonnollisia maitohappobakteereja, joilla on suuri monimuotoisuus.

Joten vihannesten käyminen on win/win!

 

Mitä käyminen tarkoittaa hevosrehullemme?

St. Hippolytissä sekä porkkanat, viljaraaka-aineet että riisileseet fermentoidaan rehuntuotannossa, ja tämä antaa samat hyvät ominaisuudet kuin aiemmin on kuvattu.

Fermentoidut porkkanat, jyvät tai riisileseet antavat hevosellesi aivan erilaisia etuja kuin jos ainesosat tarjoiltaisiin vain raakana.

Fermentoituja porkkanoita löydät lähes kaikista tuotteistamme, mutta erityisesti ruoansulatuskanavalle suunnatuista tuotteista, kuten Curagest, Gastro Relief Beet ja GlyxWiese Mysli.

 

Viimeisin on fermentoidut riisileseet. Laktofermentoidut riisileseet ovat probioottisia erinomaisia!

 

Riisileseiden luonnollinen mikrobiomi sisältää viljelmiä, joita löytyy myös hevosen suoliston fysiologisesta mikrobipopulaatiosta. Erityisen käymisprosessin avulla mikrobipopulaatiot monistetaan siten, että laktofermentoidut, pakastekuivatut riisileseet edustavat erittäin tiivistettyä, luonnollista, suoliston mikrobiomia edistävää komponenttia. Siksi löydät fermentoituja riisileseitä CuraBiomistamme.

 

Kun tätä prosessia käytetään hevosrehumme valmistuksessa, mottomme “ruokinta kuten luonto itse” saa aivan uusia näkökulmia. Sen lisäksi, että hevoselle valitaan luonnollisia raaka-aineita, ne myös käsitellään luonnollisesti, jotta hevosesi saavuttaa maksimaalisen hyödyn. Näin luonnon voimavarat hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla ja varmistamme myös hevosesi optimaalisen ravinnon.

 

Jos olet epävarma siitä, mikä tuoteyhdistelmä sopii hevosellesi, ota meihin yhteyttä saadaksesi hevosellesi yksilöllinen ruokintasuunnitelma. Voit joko ottaa yhteyttä suoraan ruokinta-asiantuntijaamme tai täyttää rehusuunnitelmalomakkeemme verkkosivustolla.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Sisällysluettelo

Relaterede indlæg
Hyönteissuihke – mikä oikeasti toimii?

Usein käytetään erilaisten eteeristen öljyjen yhdistelmää, kuten laventelia, sitronellaa, sitruunaeukalyptusta ja teepuuöljyä. On kuitenkin tärkeää mainita, että hyönteiset käyttävät hajuaistiaan, joten karkotteet eivät vaikuta hyönteisiin, kuten paarmaan, joilla ei ole hajuaistia.

Læs indlæg
Ostoskori
Your cart is emptyTilbage til shop
Hae tuotetta tai artikkelia
Hippolyt logo
Jälleenmyyjän kirjautuminen

Kirjaudu sisään alla olevilla kirjautumistiedoillasi

Onko ongelmia? Ota yhteyttä