0 0,00
0 0,00
Tilaukset lähetetään maanantaina ja torstaina.
Ilmainen toimitus yli 800 kg painaville ostoksille
Turvallinen maksu luottokortilla

Hevosen luonnollinen rehu on avain terveeseen suolistoon ja täydelliseen suorituskykyyn

Nykymaailmassa hevoset altistuvat usein monille luonnottomille ja stressaaville olosuhteille, ja silloin on tärkeää kääntyä luonnollisiin ratkaisuihin, erityisesti kun on kyse hevosen ruokinnasta.

Terveen suoliston ylläpitäminen hevosilla on ratkaisevan tärkeää niiden yleisen hyvinvoinnin ja suorituskyvyn kannalta.

Olemme kirjoittaneet ja sanoneet tämän lukemattomia kertoja, mutta voisimme jatkaa, sillä se on hevosen elimistön ja sitä kautta toiminnan kannalta ratkaisevin asia.

Nykymaailmassa hevoset altistuvat usein monille luonnottomille ja stressaaville olosuhteille, ja silloin on tärkeää kääntyä luonnollisiin ratkaisuihin, erityisesti kun on kyse hevosen ruokinnasta.

Luonnollinen hevosenrehu voi siksi olla ratkaiseva tekijä, joka ei ainoastaan tue tervettä suolistoa, vaan myös puuttuu luonnottomien olosuhteiden haitallisiin vaikutuksiin.

 

Miksi terve suolisto on tärkeä?

Hevosen suolisto ja sen mikrobiomi ovat hevosen terveyden ytimessä. Ensinnäkin terve suolisto mahdollistaa tehokkaan ruoansulatuksen ja ravintoaineiden, kuten proteiinien, kivennäisaineiden ja vitamiinien imeytymisen. Mutta suolistossa on myös 70 % itse immuunijärjestelmästä, jossa se yhdessä mikrobiomien kanssa tuottaa limaa ja immuunijärjestelmän aktiivisia soluja, joita hevosen nauttimat ravintoaineet pitävät yllä.

Kun suolisto ei toimi optimaalisesti, se voi johtaa lukuisiin haasteisiin, kuten ruoansulatushäiriöihin, laihtumiseen, suorituskyvyn heikkenemiseen, ravinteiden puutteeseen ja heikentyneeseen immuunijärjestelmään.

 

Haasteita luonnottomissa olosuhteissa

Nykyhevoset elävät usein luonnottomissa olosuhteissa, joissa ne altistuvat stressille harjoittelun, ratsastuksen/ajon, kuljetuksen ja kilpailun yhteydessä, rehurajoitteille ja rajoitetulle liikunnalle. Nämä tekijät voivat vaikuttaa erilaisiin epätasapainotiloihin suoliston mikrobiomissa ja koko ruoansulatusjärjestelmässä. Ajattele vain hevosta, joka ulostaa pehmeää lantaa kuljetuksen aikana. Runsaasti tärkkelystä ja sokeria sisältävät rehut sekä kuidun puute voivat pahentaa näitä haasteita ja johtavat epätasapainoon suolistossa ja muualla elimistössä. Ei ole harvinaista, että hevoset, joilla on epätasapainoa suolistossa ovat alttiimpia iho-ongelmille, immuunijärjestelmän epätasapainolle ja lihavuudelle.

Lisäksi luonnottomiin olosuhteisiin voi kuulua myös lääkkeiden, kuten antibioottien ja madolääkkeiden liiallinen käyttö, mikä voi häiritä luonnollista suolistoflooraa ja johtaa lääkeresistenssiin. Kaikki tämä korostaa tarvetta siirtyä kohti luonnollisempaa lähestymistapaa hevosenhoidossa ja ravitsemuksessa.

 

Miten luonnollinen hevosenrehu auttaa

Luonnollisessa hevosenrehussa keskitytään jäljittelemään hevosen luonnollisia rehuvalintoja ja -saantia sekä käsittelemään raaka-aineita luonnon omien prosessien avulla.

Tämä tarkoittaa rehun tarjoamista, joka sisältää runsaasti kuitua, vähän tärkkelystä ja sokeria ja eikä sisällä luonnottomia lisä- ja säilöntäaineita.

Luonnonmukaiseen ruokintaan voi siis kuulua laiduntaminen, riittävä karkearehu, kuten hyvälaatuinen ja monipuolinen heinä tai säilöheinä, sekä luonnonmukainen väkirehuruokinta, joka täydentää sitä, mitä kohdennettu kuiturehu ei voi tarjota hevoselle.

Korkea kuitupitoisuus

Kuitu on välttämätöntä hevosen suoliston hyvinvoinnille. Se edistää rehun kulkua ruoansulatuskanavan läpi, stimuloi suoliston liikkuvuutta ja edistää tärkeän suolistomikrobiston kasvua. Luonnollinen hevosenrehu sisältää runsaasti monipuolisia kuituja eri kasveista ja se voi auttaa ylläpitämään tervettä suolistoflooraa sekä ehkäisemään ruoansulatuskanavan haasteita.

 

Vähäinen tärkkelys- ja sokeripitoisuus

Liiallinen tärkkelyksen ja sokerin saanti voi häiritä suoliston pH-tasapainoa ja johtaa ruoansulatusongelmiin. Vähän tärkkelystä ja sokeria sisältävä luonnollinen rehu vähentää näiden ongelmien riskiä ja tarjoaa hevoselle vakaamman energianlähteen.

 

Ei sisällä epäluonnollisia lisäaineita

Monet kaupalliset hevosenrehut sisältävät epäluonnollisia lisäaineita, väriaineita ja säilöntäaineita, jotka voivat olla haitallisia suoliston terveydelle. Luonnonmukainen hevosenrehu välttää näitä ainesosia ja tarjoaa puhtaamman, luonnollisemman vaihtoehdon.

 

Suolistoflooran tukeminen

Luonnonmukainen hevosenrehu voi sisältää myös probioottisia ja prebioottisia ainesosia, jotka tukevat hyödyllisten suolistobakteerien kasvua ja ylläpitävät tervettä suolistoflooraa. Tämä on erityisen tärkeää lääketieteellisen hoidon jälkeen, jolloin suolistoflooran toiminta on saattanut häiriintyä.

 


Päätelmä

Hevosten suoliston terveyden ylläpitäminen on tärkeää niiden yleisen terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Maailmassa, jossa hevoset altistuvat usein luonnottomille olosuhteille ja stressille, on tärkeää turvautua luonnollisiin ratkaisuihin, erityisesti kun on kyse hevosten rehusta. Luonnollinen hevosenrehu, joka sisältää runsaasti kuitua, vähän tärkkelystä ja sokeria ja jossa ei ole luonnottomia lisäaineita, voi olla avainasemassa terveen suoliston saavuttamisessa ja ylläpitämisessä. Asettamalla terve suolisto etusijalle voimme auttaa hevosia viihtymään ja suoriutumaan parhaalla mahdollisella tavalla joka päivä.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Sisällysluettelo

Relaterede indlæg
Ostoskori
Your cart is emptyTilbage til shop
Hae tuotetta tai artikkelia
Hippolyt logo
Jälleenmyyjän kirjautuminen

Kirjaudu sisään alla olevilla kirjautumistiedoillasi

Onko ongelmia? Ota yhteyttä