0 0,00
0 0,00
Tilaukset lähetetään maanantaina ja torstaina.
Ilmainen toimitus yli 800 kg painaville ostoksille
Turvallinen maksu luottokortilla

Hevosten mash ruokinnalla on pitkät perinteet!

Hevonen elää symbioosissa suolistomikrobiominsa kanssa – ilman mikrobiomia hevonen ei saa ravintoa. Huono tai epätasapainoinen mikrobiomi tarkoittaa ravitsemuksellisia puutteita tai epätasapainoja hevoselle, vaikka se saisikin riittävästi ruokaa.

Mash-rehun antaminen hevosille on vanha perinne, joka on säilynyt vuosien ajan. Kokemukset osoittavat, että hevoset voivat hyvin saadessaan mash-rehua useita kertoja viikossa.

Mutta miksi mash-rehua suositellaan monissa tapauksissa ja miksi valikoimassamme on peräti neljä erilaista vaihtoehtoa?

Hevonen elää symbioosissa suolistomikrobiominsa kanssa – ilman mikrobiomia hevonen ei saa ravintoa. Huono tai epätasapainoinen mikrobiomi tarkoittaa ravitsemuksellisia puutteita tai epätasapainoja hevoselle, vaikka se saisikin riittävästi ruokaa.

Mash-rehu koostuu siksi monista eri ainesosista, jotka stimuloivat ja tukevat hyvää suolistomikrobiomia eri tavoin. Tämä tukee hevosen ruoansulatusta ja edistää ravinteiden imeytymistä.

Useimmat mash-rehutyypit sisältävät myös hiivaviljelmiä tai oluthiivaa, jotka erityisesti vaikuttavat positiivisesti suolistomikrobiomiin. Tätä tukevat laaja valikoima yrttejä, joilla on prebioottisia ominaisuuksia ja jotka parantavat suolistoympäristöä mikrobiomin ja hevosen hyvinvoinnin eduksi.

Sen lisäksi, että mash-rehu stimuloi ja tukee suolistomikrobiomia sekä puhdistaa suolikanavaa ei-toivotuista aineista. Mash-rehu on myös hyvä palauttamaan neste- ja elektrolyyttitasapainoa, koska se tunnetusti sekoitetaan veteen ennen tarjoamista.

Mash-rehua annetaan usein, kun suolistossa on epätasapainotiloja.

Mash-rehusta voivat hyötyä myös seuraavantyyppiset hevoset:

  • hevoset, jotka laihtuvat, vaikka saavat runsaasti ruokaa
  • hevosille, joilla on ohut ja eloton karvapeite tai karvankasvu on heikkoa
  • hevoset, joilla on huono kavionlaatu
  • energiapuutteiset hevoset
  • hevoset, joilla on haasteita immuunijärjestelmän kanssa
  • hevoset, joita on hoidettu eläinlääkärin toimesta

 

Muuttuvat olosuhteet

Mash-rehu on hyvä myös silloin, kun hevosen elämässä tapahtuu suuria muutoksia, kuten ruokinnan vaihtuminen, siirtyminen kesä- ja talviruokinnan välillä sekä karvanvaihdon aikana. Näinä aikoina suolistomikrobiomissa tapahtuu usein muutoksia, kun uutta rehua otetaan käyttöön tai hevonen altistuu stressaavammille olosuhteille.

Ruokahalun stimulointi ja nestetasapainon edistäminen

Mash stimuloi myös ruokahalua sisältämällä helposti sulavia ainesosia sekä tuoksun ja hyvän makunsa ansiosta, joka korostuu erityisesti veden kanssa sekoitettuna.
Tämän vuoksi mashia on hyvä antaa myös sairaustapauksissa, jolloin hevosen ruokahalu on usein heikentynyt ja se viettää paljon aikaa karsinassaan.
Mash on myös erittäin hyödyllinen stressaavissa tilanteissa, kuten ennen kuljetusta ja kilpailuja. Samoin sitä voidaan antaa kilpailun jälkeen ja muiden rasitusten jälkeen nestetasapainon nopeaan palauttamiseen ja lihasenergian elvyttämiseksi.
Monilla hevosilla on vaikeuksia juoda ja syödä riittävästi tällaisissa tilanteissa. Tällöin mashin ruokahalua stimuloiva vaikutus voi olla hyödyksi. Voit tarjota mashia palkkiona työn päätyttyä, jolloin hevonen tottuu sen makuun ja mashin syöttäminen stressaavissa tilanteissa helpottuu.

 

Irish Mash® on saanut alkunsa perinteisestä irlantilaisesta mash-perinteestä

Siksi se koostuu leseiden kuiduista, jotka toimivat erittäin aktiivisena prebioottina.
Sitä on rikastettu myös erilaisilla muilla omenoista, punajuurista, viinirypäleiden kuorista ja alppiheinästä peräisin olevilla kuiduilla. Hyvä koostumus erityyppisiä kuituja antaa suolistolle tekemistä ja parantaa rehun kulkua suolistossa. Ja mikä tärkeintä, se on ravintoa mikrobiomille, kun se saavuttaa paksusuolen.
Öljypitoset siemenet suojaavat suoliston limakalvoa ja oluthiiva toimii probioottina, joka parantaa suoliston mikrobiomia.
Punajuuren, omenan hedelmälihan ja viinirypäleiden siemenkuoren antioksidantit ovat tärkeitä ainesosia aineenvaihduntatuotteiden puhdistamisessa.
Korianteri on arvokas yrtti, jolla on monia hyödyllisiä ominaisuuksia.

 

Viljaton Glyx-mash

Glyx Mash koostuu laajasta valikoimasta kuitupitoisia ravintoaineita, jotka eivät ole peräisin viljatuotteista.
Se on viljaton ja sopii siksi erinomaisesti hyväkuntoisille hevosille sekä hevosille, joilla on aineenvaihdunnan epätasapainoa ja taipumusta arkoihin kavioihin.
Yrtteillä on monia stimuloivia ominaisuuksia. Isomaltoosi ei imeydy hevosen suolistosta, vaan toimii kuituna, mikä hyödyttää suolistomikrobiomia. Omenaviinietikka tukee verensokeritasoa.
Glyx Mashia voidaan käyttää päivittäin sen erittäin alhaisen hiilihydraattipitoisuuden ansiosta, ja se sopii hyvin alkuperäisroduille.

 

Relief Mash suojaa ja puhdistaa suolistoa tehokkaasti

Relief Mash on yksi valikoimamme uusimmista mashista.
Sen ainesosaluettelo sisältää mm. psylliumsiemeniä, pellavansiemeniä, hedelmäkuituja, juurikaskuituja sekä karkeampia kuituja alppiheinästä ja vehnäleseistä.
Leseiden, juurikkaitten ja hedelmien pektiinit sekä psylliumin kuoret sitovat paljon vettä. Kun Relief Mash sekoitetaan veteen, liman muodostuminen alkaa. Vettä sitovan vaikutuksen ansiosta mash lisää suolen sisällön tilavuutta ja stimuloi suolen toimintaa ja liikettä, mikä helpottaa haitallisten aineiden poistumista. Lisäksi limaa muodostavat aineet suojaavat suoliston limakalvoa.
Yrtit, kuten mustakumina, korianteri ja sarviapilan siemenet luovat sekä erittäin maukkaan mashin että tuotteen, jolla on monia erilaisia hyödyllisiä vaikutuksia hevosen mikrobiomiin ja hyvinvointiin.
Suositeltu veden määrä (1 osa mashia 2 osaan vettä) tulisi noudattaa, jotta raaka-aineiden vaikutus ja toiminta suolistossa hyödynnetään optimaalisesti.
Relief Mashia käytetään kuurina tai päivittäisenä lisänä tarpeen mukaan.

 

Performance Mash – mash kilpailuhevosille!

Performance Mash on kehitetty erityisesti urheiluhevosille kilpailukauden ajaksi, jolloin on tärkeää maksimoida rehun hyväksikäyttö, ruokahalu ja nesteytys.
Sen vuoksi se sisältää mm. maissinalkioita, soijahiutaleita, täysjyväkaurahiutaleita sekä erityisiä aminohappoja ja peptidejä.
Kaikki nämä ainesosat tarjoavat joko ravintoaineita, kuten proteiinia ja aminohappoja lihastyöhön, tai luonnollisia antioksidantteja solujen suojaamiseen, jotta hevonen palautuisi nopeammin uuteen suoritukseen.
Kuten kaikissa muissakin mash-tyypeissä, myös tässä on hyviä kuituja tukemaan suoliston mikrobiomia. Performance-mash sisältää hirssihiutaleita, hedelmäkuituja, sokerijuurikaskuitua ja alppiheinää.
Koostumus on siis laajakirjoinen, ja tuloksena on tuote, joka tukee kilpahevosen hyvää suorituskykyä.

Jos olet epävarma siitä, tarvitseeko hevosesi mash-rehua ja millaista, missä määrin ja milloin, ota yhteyttä suoraan paikalliseen neuvonantajaasi tai täytä verkkosivuillamme oleva ruokintasuunnitelmalomake, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Sisällysluettelo

Relaterede indlæg
Hevosille tarkoitetut leseet, suola ja pellavansiemenet

Usein keskitytään paljon hevosten vitamiineihin/kivennäisaineisiin ja karkearehuun perusasioina, mikä on erittäin tärkeää. On kuitenkin paljon muitakin ainesosia/raaka-aineita, joilla on myös valtava vaikutus hevosiin. Vaikutuksia, jotka voivat olla ratkaisevia niiden hyvinvoinnin ja hyvinvoinnin kannalta.

Læs indlæg
Ostoskori
Your cart is emptyTilbage til shop
Hae tuotetta tai artikkelia
Search
Hippolyt logo
Jälleenmyyjän kirjautuminen

Kirjaudu sisään alla olevilla kirjautumistiedoillasi

Onko ongelmia? Ota yhteyttä