0 0,00
0 0,00
Tilaukset lähetetään maanantaina ja torstaina.
Ilmainen toimitus yli 800 kg painaville ostoksille
Turvallinen maksu luottokortilla

Kolme parasta vinkkiä, jos karkearehut ovat vähissä!

Pienemmän karkearehusadon myötä näemme talven, jolloin todennäköisesti tulee pulaa heinästä ja heinäpaaleista hevosillesi. Haluamme antaa sinulle kolme hyvää neuvoa, jotta voit venyttää niitä hieman pidemmälle ja pärjätä talven yli.

Kuivuus on iskenyt meihin. Tai pikemminkin se on iskenyt heinään, mikä vaikuttaa sekä tämän vuoden satoon että rehun ravinnepitoisuuksiin.

Ensimmäisen sadon sato on monin paikoin ollut pettymys, vain 50 prosenttia normaalista, ja koska vettä ei merkittävästi ole vieläkään näköpiirissä, kuivuus merkitsee myös toisen ja kolmannen sadon mahdollista pienempää satoa.

Lisäksi ensimmäinen sadonkorjuu tehtiin ajankohtana, jolloin ruoho oli kuivuuden vuoksi stressaantuneessa tilassa, joten sen sokeripitoisuus voi olla korkea. Älä kuitenkaan ole liikaa huolissasi. Saat varmuuden vasta, kun rehusta on tehty analyysi. Analyysi on tärkeä työkalu, sillä se auttaa meitä tasapainottamaan ruokintasuunnitelman parhaalla mahdollisella tavalla hevosillesi.

 

Kun rehusadot ovat pienemmät, edessä oleva talvi voi tuoda tullessaan pulaa heinästä ja säilörehusta. Haluamme antaa sinulle kolme vinkkiä, joiden avulla voit saada karkearehun riittämään hieman pidempään ja selviytymään talvesta.

 

  1. Anna laiduntamista sietävien hevosten laiduntaa kesäaikana alueilla, joilla on karkearehuksi kelpaamatonta ruohoa. Anna niiden myös laiduntaa mahdollisimman pitkään. Näin säästät tuoreen karkearehun kulutusta. Jos hevoset tarvitsevat kesälaitumella hieman ylimääräistä, suositellaan täydennystä GlyxWiese Höcobsilla tai Pre Alpin Asperolla.
  2. Korvaa osa karkearehusta hygieenisesti hyvälaatuisella oljella. Tutkimukset ovat osoittaneet, että jopa 30 % karkearehusta voidaan korvata oljella ilman, että se aiheuttaa ongelmia hevosen suolistolle. Tästä voi olla hyötyä monille hevosille myös toivotun painonpudotuksen kannalta, sillä se vaikuttaa myönteisesti myös ruokavalion kokonaisenergiasisältöön.
  3. Täydennä hevosten karkearehua säkkikuitutuotteilla. Niitä on monia erilaisia. Tarjoamme sekä AGROBSilta että St. Hippolytiltä GlyxWiese-sarjaa, jossa erilaisilla tuotteilla voidaan korvata karkearehua suhteessa 1:1. Tässä yhteydessä voimme kertoa, että GlyxWiese-nurmen ensimmäinen sato on ollut erittäin hyvä, koska Saksan eteläosassa, jossa sitä viljellään, saatiin toukokuussa runsaasti vettä. Lisäksi St. Hippolyt Mühle Ebert GmbH:lla on tänä vuonna käytettävissä enemmän nurmialueita kuin aikaisemmin, joten arvioimme, että näiden nurmituotteiden toimittamisessa ei ole ongelmia.

 

Jos sinulla on epäilyksiä siitä, miten selviät parhaiten talven yli rehumäärälläsi, ota meihin yhteyttä ja pyydä meiltä yksilöllistä ja maksutonta neuvontaa.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Sisällysluettelo

Relaterede indlæg
Hevosille tarkoitetut leseet, suola ja pellavansiemenet

Usein keskitytään paljon hevosten vitamiineihin/kivennäisaineisiin ja karkearehuun perusasioina, mikä on erittäin tärkeää. On kuitenkin paljon muitakin ainesosia/raaka-aineita, joilla on myös valtava vaikutus hevosiin. Vaikutuksia, jotka voivat olla ratkaisevia niiden hyvinvoinnin ja hyvinvoinnin kannalta.

Læs indlæg
Ostoskori
Your cart is emptyTilbage til shop
Hae tuotetta tai artikkelia
Search
Hippolyt logo
Jälleenmyyjän kirjautuminen

Kirjaudu sisään alla olevilla kirjautumistiedoillasi

Onko ongelmia? Ota yhteyttä