0 0,00
0 0,00
Tilaukset lähetetään maanantaina ja torstaina.
Ilmainen toimitus yli 800 kg painaville ostoksille
Turvallinen maksu luottokortilla

Mikä hevosenrehu minun pitäisi valita hevoselleni?

Hevoset ovat niin kutsuttuja laiduntavia laiduntajia, mikä tarkoittaa, että ne syövät ruohoa, yrttejä, kuorta, kukkia, pensaita ja muuta kuitupitoista materiaalia luonnossa. Ne löytävät näitä päivittäisillä pitkillä vaelluksillaan aroalueella, jossa ruokaa on niukasti.

Aloitamme vastaamalla ensin peruskysymykseen:

Mitä hevoset syövät luonnostaan?

Hevoset ovat niin kutsuttuja laiduntavia ruohonsyöjiä, mikä tarkoittaa, että ne elävät ruohosta, yrteistä, kuoresta, kukista, pensaista ja muusta kuitupitoisesta materiaalista, jonka ne löytävät luonnollisilla pitkillä vaelluksillaan ruoan ja veden perässä. Hevoset haluavat siksi syödä jopa 18 tuntia vuorokaudessa.

Hevosen suoliston rakenne ei ole kuitenkaan muuttunut kesytyksen ja jalostuksen myötä. Hevosen mahalaukku tuottaa jatkuvasti mahahappoa, mutta sylkeä tulee vain pureskellessa. Tämä on merkittävä ero ihmisen ruoansulatuksessa.

Siksi on erittäin tärkeää, että hevonen saa riittävästi kuitua ja siten pureskelua päivittäisessä ruokinnassaan ylläpitääkseen herkkää suolistoaan.

Nykyaikaisen hevosen tulisi siksi syödä ensisijaisesti ruohoa sekä heinää kuivana tai säilöttynä (paaliheinät), jotka ovat erityisen suosittuja talvella. Voit lukea lisää heinän ja säilöheinän eroista tämän verkkosivuston karkearehuaiheisesta kirjoituksesta: linkki

Tutkimusten mukaan, hevosen suolistojärjestelmän toimivuuden ylläpitämiseksi hevosen karkearehun saannin tulisi olla vähintään 1,5 kg kuiva-ainetta 100 kg hevosta kohti päivässä. Jos hevonen on ylipainoinen ja sen on laihdutettava, 1/3 tästä määrästä voidaan korvata sulamattomammilla kuitutyypeillä, kuten hyvällä oljella. Samalla hevosen pureskeluaikaa tulisi olla vähintään 8 tuntia päivässä.

 

Millainen rehu minun pitäisi valita hevoselleni?

Tämä on aina suuri kysymys, ja valitettavasti siihen on vaikea antaa selkeää vastausta.

Se riippuu hevosesi käyttämästä ruohosta/heinästä/säilöheinästä sekä siitä, millainen hevonen sinulla on, mitä se tekee ja onko sillä erityisiä haasteita.

Voimme aloittaa tarkastelemalla hevostyyppiä.

Aikuinen hevonen, joka ei työskentele päivittäin (ylläpito), vaan kävelee tarhassa ja seurustelee muiden hevosten kanssa, tarvitsee tyypillisesti vain karkerehun puutteiden kattamiseen täydennystä. Tällöin on keskityttävä valitsemaan hyviä, luonnollista alkuperää olevia vitamiineja ja kivennäisaineita.

Alle 2-vuotiaan hevosen on kasvettava isoksi ja vahvaksi. Hevosen 2-vuotissyntymäpäivään mennessä 90 % sen kasvusta on tapahtunut. Siksi se tarvitsee enemmän energiaa, proteiinia ja kivennäisaineita kuin täysikasvuinen hevonen. Tässä olisi aiheellista tarkastella niin sanottua varsarehua, jossa keskitytään sekä hyvälaatuiseen proteiiniin että runsaaseen määrään helposti imeytyviä kivennäisaineita.

Päivittäisessä työssä oleva hevonen tarvitsee rehua, jonka proteiini-, energia- ja kivennäisainepitoisuus on suurempi kuin ylläpitohevosella, riippuen kyseisen karkearehun analyysistä. Jos valkuaista ei ole riittävästi, tämäntyyppiselle hevoselle on annettava myös valkuaisrehua, koska lihakset tarvitsevat valkuaista työskentelyssä.

Periaatteessa hevosen tarpeita varten on olemassa kaksi erilaista normia. Nämä ovat National Research Councilin (NRC) ja Kentucky Equine Researchin (KER).

NRC:n normit ovat vähimmäissuosituksia ja KER:n normeja pidetään optimaalisina suosituksina, joten KER:n suositusarvot ovat korkeammat kuin NRC:n arvot.

Vähimmäissuositukset kertovat, kuinka vähän hevonen voi saada kutakin ravintoainetta ja olla silti terve, kun taas optimaaliset suositukset kertovat, kuinka paljon keskimääräisen hevosen tulisi saada, jotta hevonen toimisi optimaalisesti.

 

Hevosenomistajana on tärkeää kysyä itseltään nämä kysymykset:

 

Kuinka vanha hevoseni on?

 

Mitä sukupuolta hevoseni on?

  • Onko se kantava tai imettävä tamma?
  • Siitosori?
  • Ruuna?

 

Onko hevoseni lihava vai laiha?

  • Ovatko kylkiluut näkyvissä?
  • Vai pitääkö niitä painaa kovaa, jotta ne tuntuvat?

 

Miten hevoseni on asuu?

  • Pääasiassa karsinassa?
  • Karsinassa ja tarhailee?
    o Laidun- vai hiekkatarha?
  • pihatto?

 

Mitä hevoseni tekee?

  • Viettääkö hevosesi aikaa jouten?
  • Liikutetaanko sitä 4 kertaa viikossa?
  • Harjoitteletko hevosellasi jossain lajissa 7 kertaa viikossa tavoitteellisesti?
  • Vai käytätkö hevostasi kilpaurheiluun?

 

Mitä rotua hevosesi on?

  • Alkuperäisrotuinen, kylmäverinen, poni
  • Lämminverinen
  • Täysiverinen

 

Mitä hevoseni syö laidun/heinä/säilöheinä/olki?

  • Kuinka monta kiloa päivässä?
  • Kuinka monta ruokintakertaa päivässä?

 

Onko hevosellani haasteita, jotka vaativat erityistä huomiota ruokinnassa?

  • Esimerkiksi mahan limakalvojen, aineenvaihdunnan, ihon, ruoansulatuksen, huonojen kavioiden tai jonkin muun ongelman kanssa?

 

Kuinka paljon hevoseni painaa?

  • Tätä voi olla vaikea määrittää, ja punnitusnauha voi olla avuksi.
  • Optimaalinen paino on kuitenkin se, joka sinun tulisi yrittää löytää.

 

Kun olet saanut vastaukset näihin kysymyksiin, oikean rehun löytäminen hevosellesi on hieman helpompaa. Konsulttiryhmämme auttaa sinua mielellään valitsemaan hevosellesi oikean rehun, mutta nämä tiedot auttavat heitä työssään.

Voit tilata rehusuunnitelman täältä:

Jos toimitat karkearehuanalyysin, konsultit laativat hevosellesi ruokintasuunnitelman PC-horse-rehuohjelmassa. Tämä ohjelma perustuu NRC-normiin.

 

Kuinka paljon rehua minun tulisi syöttää hevoselleni?

Tämä kysymys on melko yksinkertainen, kun olet valinnut, mitä rehua hevosellesi syötät.

Kaikissa hevosen perusrehuissamme, jotka löydät täältä (linkki), on rehuohjeen alle kirjoitettu grammamäärä 100 elokg kohti päivässä, jotta hevonen saa riittävästi vitamiineja ja kivennäisaineita. Siksi hevosen paino on tärkeä tieto hevosen rehua valittaessa.

Annostus on kirjoitettu välein esim. 100-200 g per 100 elokg päivässä. Se, tarvitseeko hevosesi suurta vai pientä annosta, riippuu siitä, kuinka paljon se työskentelee ja millaisella laitumella se on.

Jos hevonen on karsinassa, viihtyy ja on hyvässä kunnossa, kannattaa valita pieni annos. Jos hevonen on hieman hoikka tai työskentelee paljon, valitse suuri annos.

 

Miten säilytän hevosenrehua oikein?

Olet nyt valinnut hevosrehun tyypin, jota haluat syöttää hevosellesi, laskenut määrän ja laskenut, kuinka monta säkkiä tarvitset kuukaudessa. Nyt kyse on vain sen oikeasta säilytyksestä, jotta hiiret tai muut eläimet eivät pääse rehuun käsiksi ja tuhoa sitä.

Suosituksemme on sijoittaa pussi puhdistettuun rehutynnyriin, jossa on tiiviisti sulkeutuva kansi. Puhdista rehutynnyri etikkavedellä sekä sisältä että ulkoa jokaisen säkin välissä.

Näin estät hiirien ja rottien pääsyn rehuun ja autat ylläpitämään parasta mahdollista hygieniaa rehun ympärillä.

St Hippolytin rehusäkit on suunniteltu säilyttämään rehun koostumus hyvänä, kunnes säkki on tyhjentynyt.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Sisällysluettelo

Relaterede indlæg
Ostoskori
Your cart is emptyTilbage til shop
Hae tuotetta tai artikkelia
Search
Hippolyt logo
Jälleenmyyjän kirjautuminen

Kirjaudu sisään alla olevilla kirjautumistiedoillasi

Onko ongelmia? Ota yhteyttä