0 0,00
0 0,00
Tilaukset lähetetään maanantaina ja torstaina.
Ilmainen toimitus yli 800 kg painaville ostoksille
Turvallinen maksu luottokortilla

Miten ruokkia hevosia laumassa kätevimmin?

Suosittelemme, että jaat vitamiineja ja kivennäisaineita kaikille kesälaitumella oleville hevosille erikseen joka päivä. Näin varmistat, että kaikki hevoset saavat vitamiineja ja kivennäisaineita yksilöllisen tarpeen mukaan.

Kesä on täydessä vauhdissa, ja näemme ihania suuria hevoslaumoja rehevillä pelloilla, kun ajamme ympäri maata tapaamaan hevosia ja tekemään ruokintasuunnitelmia. Se on kaunis ja harmoninen näky, ja yleensä se on myös helppo tapa pitää hevosia.

Hevosillemme ympärivuorokautinen ja kesälaidunmaa tarkoittaa paljon ilmaista ruokaa herkullisen ruohon muodossa, vapaata liikkumista, ystäviä ja elämää ilman karsinaa ja tallia. Tämä tarkoittaa, että karkearehua ei tarvitse punnita ja jakaa, eikä meidän tarvitse myöskään viedä hevosia sisään ja ulos joka ikinen aamu ja ilta.

Mutta ruokinta voi vaikeutua, kun hevoset menevät laumoihin. Hevosille on annettava vähintään vitamiineja ja kivennäisaineita, koska ruoho ei riitä kattamaan hevosta näillä ravintoaineilla koko kesän ajan.

Joillakin hevosilla voi olla tarvetta myös väkirehulle, joka kattaa energian ja proteiinin tarpeen. Mutta se riippuu paljon hevosesta ja kasvukaudesta.

Haluamme keskittyä vitamiinien ja kivennäisaineiden jakamiseen hevosille, jotka ovat laumassa.

 

Suosittelemme,

että jaat vitamiineja ja kivennäisaineita kaikille kesälaitumella oleville hevosille erikseen joka päivä.

Näin varmistat, että kaikki hevoset saavat vitamiineja ja kivennäisaineita yksilöllisen tarpeen mukaan.

Kokemuksemme mukaan kaikki hevoset eivät käytä vapaana olevia nuolukiviä. Jotkut hevoset syövät niitä liikaa, toiset liian vähän.

 

Kun jaat mineraalit hevosille yksilöllisesti, olet varma, että ne saavat tarvitsemansa. Tällä tavoin varmistat, että kesäkuukausien yleiset puutosoireet voidaan pitää helpommin poissa:

  • Kuivat ja halkaistut kaviot
  • Huono karva
  • Energian puute

 

Ja myöhemmin vuonna huono karvan vaihto.

 

Mutta miten teet sen käytännössä?

Vapaana olevat nuolukivet on tietenkin helppo ja vaatii sinulta vain vähän työtä.

Mineraalien ämpäriruokinta voi olla vaikeaa, koska hevoslauma hyökkää usein ruokkimaan tulevan henkilön kimppuun.

Se voi kuitenkin toimia tekemällä ämpäreistä/astioista kasseja (naru kahvan toiselta puolelta toiselle puolelle), joka asetetaan roikkumaan hevosen kaulaan. Kaulassa kulkevan ruoka-astian yksittäinen hevonen yksinkertaisesti ottaa mukaansa, jos toinen hevonen lähestyy sitä. Ja saa näin ollen syödä omat rehunsa rauhassa.

Aiitaukseen voidaan myös asettaa erillisiä rehuastioita, joihin hevoset lukitaan  ruokinnan ajaksi hieman erilleen toisistaan. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, jos hevoset tarvitsevat enemmän rehua kuin vain vitamiineja ja kivennäisaineita.

Mutta ratkaisuna on myös vitamiini- ja kivennäislisäaineen antaminen  namien muodossa! Tällöin vitamiini- ja kivennäislisäaineet syötetään helposti käsin, ja yksittäiset hevoset saavat siten nopeasti ja helposti päivittäisen lisäravinteensa.

Tutustu esimerkiksi SemperCube Nordiciin, joka on tehty juuri tätä tarkoitusta varten. Viimeisimmän päivityksen jälkeen keväällä 2024 tuotetta voidaan nyt käyttää sekä hevosille, jotka ovat runsaalla kesänurmella, että hevosille, jotka ovat köyhemmällä ruoholla.

 

Sinun tarvitsee vain katsoa, mitä määriä hevoset tarvitsevat ja saavat!

Onko kyseessä vain yksi henkilö, joka ruokkii koko hevoslauman kerralla, vai ruokkivatko yksittäisten hevosten yksittäiset omistaja itset? Sitten yksittäisen omistajan on helpointa ottaa hevosensa pois aitauksesta ruokinnan ajaksi. Sen voi tehdä myös päivittäiseni ajon/ratsastuksen ja hoidon yhteydessä.

 

Seuraava kysymys:

Pitääkö hevosille antaa mineraaleja joka päivä?

Vastaus on: Kyllä!

Jos haluat tehdä parhaasi hevosellesi!

Jotkut vitamiinit ja kivennäisaineet eivät ole pitkävaikutteisia ravintoaineita. Tämä koskee esimerkiksi B-vitamiinia. Tämä tarkoittaa, että hevonen ei varastoi ravintoainetta myöhempää käyttöä varten, ja siksi sen olisi saatava sitä päivittäin.

Entä jos et voi ruokkia hevosta joka päivä? Esimerkiksi kesälomien yhteydessä. Silloin suosittelemme jakamaan viikon rehuannoksen ruokintapäivien määrän mukaisesti. Tällä tavoin kohdentamista voidaan helpottaa. Mutta huomaa, että se ei ole kestävä ratkaisu pitkällä aikavälillä.

 

Oletko epävarma siitä, miten parhaiten lähestyä tätä haastetta? Sitten autamme sinua mielellämme!

Ota yhteyttä ruokintaneuvojaan tai täytä ruokintasuunnitelmalomake verkkosivustolla, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Sisällysluettelo

Relaterede indlæg
Ostoskori
Your cart is emptyTilbage til shop
Hae tuotetta tai artikkelia
Search
Hippolyt logo
Jälleenmyyjän kirjautuminen

Kirjaudu sisään alla olevilla kirjautumistiedoillasi

Onko ongelmia? Ota yhteyttä