Liposomaalinen kapselointi tai misellisointi ja täyden spektrin uuttaminen
St. Hippolyt® LIQUIDs ovat innovatiivisia ja erittäin tehokkaita nestemäisiä tuotteita. Välttämättömät mikroravintoaineet, kuten hivenaineet, vitamiinit tai sekundaariset kasviperäiset aineet kapseloidaan liposomaalisesti tai miselloidaan, jotta ne pääsevät suojattuna määränpäähänsä elimistössä. Nanodispersion avulla valmistetaan nestemäisiä tuotteita, nanoemulsioita, joissa on stabiileja liposomeja tai misellejä, joihin ravintoaineet on kapseloitu.
Tällaisella esikäsittelyllä saavutetaan paljon suurempi teho kyseiselle ravintoaineelle, koska sekä biologinen hyötyosuus että imeytymisnopeus ovat moninkertaiset.
Tuotteidemme tehokkuus nousee aivan uudelle tasolle.
Ravintoaineiden hyödyt NESTEIDEN kautta:
- lisääntynyt biologinen hyötyosuus ja imeytymisnopeus
- helpompi imeytyminen limakalvojen läpi
- ravintoaineet ovat suojassa ruoansulatukselta vatsassa
- arvokkaiden kasviaineiden parempi hyödyntäminen
- suurempi tehokkuus pienemmillä ravintoaineannoksilla
Fosfolipidit
Lipidikaksoiskerros solukalvosta
Mitä ovat liposomit ja misellit?
Misellit ja liposomit muodostuvat lipidikerroksista, jotka koostuvat pääasiassa fosfolipideistä.
Fosfolipideillä on rasvaliukoinen häntä ja vesihakuinen pää. Ne muodostavat muun muassa solukalvoissa suojaavan kaksoiskerroksen.
Misellit
Misellin muoto on pallomainen, ja se koostuu yhdestä fosfolipidikerroksesta, jonka vesihakuiset päät osoittavat ulospäin väliaineeseen päin ja hännät sisäänpäin.
Misellit voivat kuljettaa rasvaliukoisia aineita vesipitoisessa ympäristössä.
Liposomi
Liposomi on vesikkeli (kalvorakkula), joka koostuu kaksinkertaisesta fosfolipidikerroksesta, jonka keskellä on ontelo – ydin – jossa vesiliukoisia aineita voidaan kuljettaa.
Liposomien avulla voidaan esimerkiksi kapseloida vesiliukoisia mikroravinteita siten, että ne ovat suojassa hajoamiselta ruoansulatuksen aikana ja imeytyvät paremmin elimistön omiin soluihin.
Liposomi sisältää siis mikroravinteita sisältävän vesipisaran, joka on siten suojassa ympäröivältä, useimmiten vesipitoiselta väliaineelta.
Liposomien halkaisija vaihtelee 20 nanometristä (nm) muutamaan mikrometriin (µm), mikä vastaa 0,02-0,1 millimetriä eli 100-1 000 kertaa hiuksen halkaisijaa pienempää.
Liposomeja on erityyppisiä, jotka luokitellaan koon ja sisempien solujen määrän mukaan. On esimerkiksi mahdollista erottaa toisistaan niin sanotut “unilamellaariset” (joissa on yksi solu) ja “multilamellaariset” (joissa on useita soluja samassa liposomissa) rakenteet.
Nanoemulsioiden toiminta
Suojaamaton ravintoaine (tässä sinkki) proteiinikompleksissa verrattuna suojattuun ravintoaineeseen liposomissa, josta imeytyy paljon suurempi määrä
Nanoemulsioiden toimintaperiaate
Tämä osoittaa, miten ravintoaineet otetaan soluun kahdella eri tavalla: fuusio ja endosytoosi. Molemmilla tavoilla kaikki mikroravintoaineet imeytyvät helposti soluun
Biologinen hyötyosuus moninkertaistuu
Koska ruoansulatuskanava ja verisuonet ovat vesipitoisia ympäristöjä, ruoansulatuksen aikana rasvaa vaativat aineet kulkeutuvat luonnollisen biokemiallisen prosessin, niin sanotun miselloitumisen kautta, jossa ne “kapseloituvat” stabiileihin miselleihin. Vesiliukoiset aineet “kääritään” liposomien sisään liposomaalisella kapseloinnilla, jolloin ne ovat suojassa hajoamiselta.
St. Hippolyt® käyttää elimistön omia periaatteita tehden hivenaineiden, vitamiinien tai sekundaaristen kasviaineiden kaltaisista hivenaineista helpommin kulkeutuvia tai parantaakseen tai nopeuttaakseen imeytymistä. Samalla ravintoaineet suojataan hajoamiselta. Liposomien, misellien ja kehon solukalvon rakenteellinen suhde helpottaa kuljetusvesikkelien (ravintoainevesikkelien) imeytymistä solun sisälle endosytoosin (solukalvon läpi tapahtuvan imeytymisen) avulla ilman kalvoon sitoutuneita kuljetusproteiineja ja energiaa.
Nanodispersio
Liposomien ja misellien koko vaihtelee. Innovatiivisen prosessin (nanodispersion) avulla misellit ja liposomit muutetaan mikroskooppisen pieniksi pisaroiksi. Mitä pienempi liposomi tai miselli on, sitä vakaampi on kuljetusvesikkeli ja sitä tehokkaampi on kapseloitu hivenaine. Tämä lisää biologista hyötyosuutta entisestään.
Uutettu kokonaisista kasveista
Vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäksi myös kasvien luonnollisia aineita saadaan paremmin saataville avaamalla kasvien soluseinät kavitaatioksi kutsutulla menetelmällä, joka vapauttaa kasviaineet paineen alaisena. Esimerkiksi yrttien ja mausteiden terveyttä edistävät ominaisuudet saadaan paremmin hyödynnettyä ja kasviaineet käytetään resursseja säästävällä tavalla.
Säästä resursseja – ympäristön vuoksi
St. Hippolyt® LIQUIDsin huomattavasti paremman biologisen hyötyosuuden, nopean imeytymisen ja turvallisen tehon ansiosta voimme säästää planeettamme arvokkaita luonnonvaroja. Saavutamme korkeimman mahdollisen fyysisen tehokkuuden ja voimme siten vähentää kulutusta. Mottomme Feeding like nature® edellyttää myös meiltä vastuullista suhtautumista luontoon ja ympäristöön. Tämä LIQUIDS-uudistus on toinen resursseja säästävä aloite.
Tuotteidemme optimointi ja jatkokehittäminen
Hyväksi todettujen tuotteiden, kuten Hesta Plus® -sarjan, Makor®:n ja monien muiden tuotteiden, tehokkuus kasvaa huomattavasti liposomikapseloinnin ja misellöinnin ansiosta.
Nestemäisten tuotteiden myötä St. Hippolyt® -tuotevalikoima sisältää innovatiivisia tuotteita, jotka tukevat aineenvaihduntaa ja elintoimintoja, hermoston joustavuutta ja suorituskykyä erittäin tehokkaasti.
Vajaukset hivenaineiden saannissa, todetut puutteet ja terveysongelmista johtuva suurempi hivenaineiden tarve voidaan korvata entistä nopeammin uusilla St. Hippolyt® LIQUIDs -tuotteilla.