0 0,00
0 0,00
Tilaukset lähetetään maanantaina ja torstaina.
Ilmainen toimitus yli 800 kg painaville ostoksille
Turvallinen maksu luottokortilla

St. Hippolytin raaka-ainekäsittely – fermentointi

Kaikki käyttämämme yksittäiset raaka-aineet käyvät läpi erityisen ja hellävaraisen käsitelymenetelmän ennen kuin ne päätyvät tehokkaaksi osaksi tuotteitamme. Sillä ainoastaan huolellisesti valmistetut tuotteet voivat edistää hevosesi hyvinvointia.

St. Hippolytin tuotteet ovat ulkonäöltään ja koostumukseltaan ainutlaatuisia verrattuna muihin markkinoilla oleviin tuotteisiin. Müslien, pellettien tai nestemäisten tuotteiden rakenne ja hienojen yrttien miellyttävä tuoksu tekevät tuotteistamme hyvin ainutlaatuisia.

Monipuolinen yhdistelmä luonnollisia ravintoaineita, mysli- ja pellettimuodossa olevien sekä nestemäisten tuotteidemme laadukas rakenne sekä tarkoin valittujen yrttien miellyttävä tuoksu tekevät tuotteistamme ainutlaatuisia jo ensisilmäyksellä. Tuotteidemme todellinen salaisuus piilee kuitenkin käyttämissämme käsittelyprosesseissa, jotka eivät välttämättä ole heti havaittavissa, mutta huomaat sen varmasti lyhyen käytön jälkeen.

Kaikki käyttämämme yksittäiset raaka-aineet käyvät läpi erityisen ja hellävaraisen käsitelymenetelmän ennen kuin ne päätyvät tehokkaaksi osaksi tuotteitamme. Sillä ainoastaan huolellisesti valmistetut tuotteet voivat edistää hevosesi hyvinvointia.

 

Viljojen, porkkanoiden ja muiden raaka-aineiden hapattaminen!

Energiaa antavien ja aktiivisten ravintoaineiden optimaalinen saanti tekee hevosesta vahvan, sitkeän ja suorituskykyisen.

Raaka-aineiden yksityiskohtaisen laatuarvioinnin jälkeen ne käsitellään hevosten tarpeisiin sopiviksi. Jos et aloita huippulaadusta, lopputuote ei myöskään voi olla huippulaatua. Siksi St. Hippolyt keskittyy myös vahvasti raaka-aineiden tuotantoon, mutta siitä lisää myöhemmässä artikkelissa.

St. Hippolyt on alusta alkaen keskittynyt määrätietoisesti kulkemaan uusiin ja innovatiivisiin tuotantomenetelmiin tehdäkseen rehusta sulavaa ja fysiologisesti tehokasta biologisten tuotantomenetelmien avulla. Tavoitteemme ”ruokkia hevosta kuten luonto itse” saa näin uuden ulottuvuuden.

Rehutuotteissa käytetty vilja puhdistetaan ja pestään ensin huolellisesti. Kaikki jyvään tarttunut lika poistetaan, jolloin raaka-aine saadaan elintarvikekelpoiseksi.
Kuivassa jyvässä “lepotilassa” olevat ravinteet herätetään henkiin turvotuksen ja siten esi-idättämisen aikana. Tämä luo entsyymiaktiivisia ravintoaineita ja viljasta tulee sulavampaa hevosen herkälle ruoansulatusjärjestelmälle.

Esi-idättämisen aikana alkaa jyvän tärkkelyksen muuntuminen. Tärkkelyksen muuttuessa ohutsuolessa glukoosiksi, sitä vapautuu hitaammin elimistön hyödynnettäväksi. Tämän seurauksena verensokeri nousee hyvin maltillisesti, koska insuliinin vapautuminen on maltillista.

Samalla osa viljan tärkkelyksestä muuttuu beetaglukaaneiksi, jotka toimivat kuituina tärkkelyksen sijasta ja pilkkoutuvat siten hevosen paksusuolessa. Tämä terveellinen viljaraaka-aine aktivoi paksusuolen mikrobiomia ja tukee immuunijärjestelmää.

Esi-idätyksen jälkeen jyvät kiinnitetään hydrotermisesti ja valssataan ennen paahtamista. Erityinen paahtoprosessi vapauttaa luonnolliset aromit, jotka antavat ainutlaatuisen makuelämyksen. Tällä menetelmällä varmistetaan erittäin maukkaita viljahiutaleiden korkealaatu.
Myöhemmin maitohappokäymitse fermentoituja porkkanoita käytetään viljahiutaleiden täytteenä, koska fermentoidut porkkanat vaikuttavat suotuisasti hevosen suolistoflooraan ja immuunijärjestelmään.

 

Fermentoidut porkkanat fermentoidaan anaerobisesti (eli hapettomassa ympäristössä) ilman happea. Luomme tämän ympäristön anaerobisella käymisen avulla porkkanan pinnalla olevien luonnollisten maitohappobakteerien avulla.

Fermentoidut porkkanat jatkavat viljan käymistä ja muuttavat tärkkelyksen lyhytketjuisiksi rasvahapoiksi. Nämä ovat tasaista energiaa, joka on täysin riippumaton insuliinista. Liian nopeasta verensokerin noususta ja sen jälkeen verensokerin jyrkästä laskusta johtuvat aineenvaihdunta- ja suorituskykyongelmat voidaan siis estää tällä nyt matalaglykeemisellä rehulla.

Porkkanafermentaatin “kuorrutus” antaa myös viljaraaka-aineillemme paremman koostumuksen ja maun.

Näin on mahdollista saada maukas vilja-annos Glyx-tekijällä. Rehu on myös matala glykeeminen, koska tärkkelys- ja sokeripitoisuutta on vähennetty esi-idätyksen ja fermentoinnin kautta. Tämä parantaa hevosen aineenvaihduntaa ja takaa tasapainoisen verensokeritason.

Näin syntyy kuitupitoinen rehu, joka tukee suolistoflooraa ja vahvistaa hevosten vastustuskykyä sisältämien karotenoidien antioksidanttipotentiaalin kautta. Porkkanat sisältävät myös runsaasti kuitua, kaliumia, rautaa, sinkkiä ja booria. Ne taas sisältävät myös merkittäviä määriä karotenoideja (100-200 mg/kg), tokoferoleja, nikotiiniamidia, B-vitamiineja ja polyfenoleja, joten niillä on merkittävä antioksidanttipotentiaali.

Prosessi kestää 4 – 6 päivää, jonka aikana jokainen jyvä muuttuu itse asiassa pieneksi kasviksi, joka
– on luonnollista ravintoa hevosellesi
– sisältää monia hyödyllisiä ravintoaineita
– ei häiritse vakaata aineenvaihduntaa

 

Mitä lisähyötyjä tämä tarjoaa?

Itämisen aikana aktivoituvat kasvi- ja hiivaentsyymit tukevat tehokkaasti ohutsuolen tärkkelyksen, proteiinin ja rasvan pilkkomista kokonaisrehuannoksessa. Tämän seurauksena organismi imee suuremman osan rehun pääravinteista – mikä mahdollistaa säästämisen väkirehuissa.

Mitä pienempi väkirehun määrä on, sitä luonnollisempaa ruokintaa voimme tarjota hevoselle.

Tämänkaltaisella kehityksellä St. Hippolytus on johtavassa asemassa luontoon suuntautuneessa ravinneteknologiassa – vallankumouksellista ja silti luonnollista – hyvinvoivien ja vahvojen hevosten hyväksi.

Tällaisen kehityksen myötä St. Hippolyt on johtavassa asemassa luontolähtöisessä ravintoteknologiassa – vallankumouksellisellista ja silti luonnollista – hyvinvoivien ja vahvojen hevosten hyväksi.

Näet nämä tuotantomenetelmät etiketeissämme. Jokaisen vilja-ainesosan jälkeen, mukaan lukien uusin riisileseet, olemme merkinneet “maitohappokäynyt”. Näin tiedät tuotteen muodostavan raaka-aineen ainutlaatuiset ominaisuudet.

 

Jos olet epävarma jostakin koostumuksesta tai kirjoittamamme asian merkityksestä, ota meihin yhteyttä, niin selitämme mielellämme hieman laajemmin ja monimutkaisemmin, vaikkakin luontoon perustuvia tuotantomenetelmiämme, joiden avulla saamme rehusta ainutlaatuisen ja tehokkaan.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Sisällysluettelo

Relaterede indlæg
Ostoskori
Your cart is emptyTilbage til shop
Hae tuotetta tai artikkelia
Hippolyt logo
Jälleenmyyjän kirjautuminen

Kirjaudu sisään alla olevilla kirjautumistiedoillasi

Onko ongelmia? Ota yhteyttä