0 0,00
0 0,00
Tilaukset lähetetään maanantaina ja torstaina.
Ilmainen toimitus yli 800 kg painaville ostoksille
Turvallinen maksu luottokortilla

St. Hippolytin tuotantomenetelmät – mineraalit

Kuinka paljon hevosesi tarvitsee tiettyä mineraalia riippuu mineraalista, hevosesta, sen elämäntilanteesta, työmäärästä ja monista muista tekijöistä. Mineraaleja käytetään kaikkialla hevosen kehossa, ja kaikki aineenvaiduntaprosessit ovat jossain määrin riippuvaisia mineraaleista.

Tuotantomenetelmät tekevät St. Hippolyten rehusta erityisen, ja tänään tuomme teille tietoa siitä, miten St. Hippolyte tuottaa mineraalinsa!

 

Tiedät varmasti, että mineraalit ovat tärkeitä hevosellesi! Ne ovat välttämättömiä, mikä tarkoittaa, että hevosesi ei voi tuottaa niitä itse muista elimistön aineista. Kuinka paljon hevosesi tarvitsee tiettyä mineraalia riippuu mineraalista, hevosesta, sen elämäntilanteesta, työmäärästä ja monista muista tekijöistä. Mineraaleja käytetään kaikkialla hevosen kehossa, ja kaikki aineenvaiduntaprosessit ovat jossain määrin riippuvaisia mineraaleista.

On kuitenkin asioita, jotka toistuvat hevosesta toiseen riippumatta sen elämäntilanteesta jne., ja se on, miten ne pystyvät hyödyntämään niille annetut mineraalit.

 

Epäorgaaniset mineraalit

On yleisesti tiedossa, että hevoset pystyvät hyödyntämään epäorgaanisia mineraaleja huonosti. Imeytyvyys voi vaihdella muutamasta prosentista 10-20 prosenttiin mineraalista riippuen. Kuitenkin on olemassa tiettyjä epäorgaanisia yhdisteitä, joita hevosen keho pystyy helposti hyödyntämään. Epäorgaanisten mineraalien imeytyminen tapahtuu erityisten kuljetusmolekyylien avulla soluseinämien läpi, mutta mineraalit kilpailevat tilasta, joten mineraalien välinen suhde on tärkeä, kun ruokit hevostasi epäorgaanisilla mineraaleilla.

Epäorgaaniset mineraalit ovat sitoutuneet suoloiksi, joita kutsutaan myös mineraalisuoloiksi. Esimerkkeinä voidaan mainita sinkkisulfaatti ZnSO4, sinkkioksidi ZnO, kuparisulfaatti CuSO4 ja kalsiumkarbonaatti CaCO3 (liitu).

Epäorgaaniset mineraalit esiintyvät luonnossa maaperässä, josta ne ovat kasvien juurien saatavilla ja imeytyvät helposti kasvin soluihin. Tällöin kasvi itse asiassa tekee niistä orgaanisia yhdistämällä mineraalit sokeri- tai proteiinimolekyyleihin.

Juuri tätä prosessia St. Hippolyt hyödyntää rehujen tuotannossa!

Orgaaniset mineraalit

Epäorgaaniset kivennäisaineet muunnetaan erilaisilla tuotantomenetelmillä orgaanisiksi kivennäisaineiksi, jotka sitten lisätään rehuun.

Tämä voidaan tehdä prosessilla, jossa käytetään lämpöä ja painetta, mutta St Hippolyt käyttää pääasiassa menetelmää, jossa hiivasoluille syötetään epäorgaanisia kivennäisaineita, jotka sitten kerätään ja lisätään rehuun. Tällä tavoin tuotetaan erityisesti orgaanista sinkkiä ja seleeniä.

Orgaaniset mineraalit imeytyvät helpommin hevoseen, koska ne on sidottu joko sokeri- tai proteiiniyhdisteisiin. Ja juuri nämä aineet hevosen elimistö pystyy imeyttämään soluseinien läpi. Tämän ansiosta mineraalit eivät kilpaile samoista kuljetusmolekyyleistä, ja imeytyminen on täydellisempää, mikä tekee hyödyntämisestä suurempaa ja helpompaa hevoselle.

St. Hippolytin haasteena on lainsäädäntö, joka edellyttää, että rehuun merkitään lähtöaineen nimi. Siksi rehupusseissa ja lisäainepurkeissa saattaa olla maininta epäorgaanisista mineraaleista, mutta sinun on syytä olla tietoinen, että ne on muutettu orgaanisiksi mineraaleiksi.

Viimeisin uutuus St. Hippolytilta – joka on sekä ainutlaatuinen että innovatiivinen – on mineraalien ja muiden ravintoaineiden liposomaalinen kapselointi.

Liposomaalinen kapselointi

Liposomit ja pienemmät mikkelit muodostuvat lipidikerroksesta, joka koostuu pääasiassa fosfolipideistä.

Fosfolipideillä on rasvaan liittyvä “häntä” ja veteen liittyvä “pää”. Ne muodostavat muun muassa solukalvoissa suojaavan kaksoiskerroksen.

Mikkeli on pallomainen, ja se koostuu yhdestä fosfolipidikerroksesta, jossa vesiliukoiset päät osoittavat ulospäin ja hännät sisäänpäin.

Mikkelit voivat kuljettaa rasvaliukoisia aineita vesipitoisessa ympäristössä.

Liposomi on vesikkeli (pieni rakkula), joka koostuu kaksinkertaisesta fosfolipidikerroksesta, jonka keskellä on ontelo – ydin – jossa vesiliukoisia aineita voidaan kuljettaa.

Liposomien avulla esimerkiksi vesiliukoiset mineraalit voidaan kapseloida siten, että ne ovat suojassa ruoansulatuksen aikana tapahtuvalta hajoamiselta ja imeytyvät paljon paremmin elimistön omiin soluihin jopa 100-prosenttisen tehokkaasti.

Liposomi sisältää mineraalin kanssa vesipisaran, jossa mineraali on suojattuna ympäröivältä ympäristöltä.

Liposomien halkaisija vaihtelee 20 nanometristä (nm) muutamaan mikrometriin (µm), mikä vastaa 0,02-0,1 millimetriä eli 100-1 000 kertaa hiuksen halkaisijaa pienempää.

Hyödyntämällä fosfolipidejä tällä tavoin hyödynnetään elimistön omia periaatteita tekemään mineraaleista helpommin kuljetettavia tai parantamaan tai nopeuttamaan niiden imeytymistä hevosen soluihin.

Liposomien, mikkelien ja elimistön solukalvojen välinen rakenne helpottaa kuljetuskuplinen (ravinnerakkuloiden) imeytymistä solun sisälle endosytoosin (solukalvon läpi tapahtuvan imeytymisen) avulla ilman kalvoon sidottuja kuljetusproteiineja ja energiaa, kuten epäorgaanisten mineraalien kuljettamisessa soluihin.

Kun kivennäisaineet sidotaan liposomaaliseen ja mikkelimuotoiseen muotoon, niiden biologinen hyötyosuus ja nopea imeytyminen lisääntyvät huomattavasti, jopa 100 prosenttia, mikä mahdollistaa maapallon luonnonvarojen säästämisen, koska hevosen kannalta suuren vaikutuksen saavuttamiseksi voidaan käyttää huomattavasti pienempiä määriä kivennäisaineita.

St Hippolyt tuottaa tämän lisäämällä kivennäisaineet nesteeseen, johon on lisätty myös fosfolipidiä, lesitiiniä.

Tämä seos altistetaan ultraäänelle tietyllä taajuudella, joka muodostaa liposomeja, joiden sisällä ravintoaineet ovat.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Sisällysluettelo

Relaterede indlæg
Ostoskori
Your cart is emptyTilbage til shop
Hae tuotetta tai artikkelia
Search
Hippolyt logo
Jälleenmyyjän kirjautuminen

Kirjaudu sisään alla olevilla kirjautumistiedoillasi

Onko ongelmia? Ota yhteyttä