0 0,00
0 0,00
Tilaukset lähetetään maanantaina ja torstaina.
Ilmainen toimitus yli 800 kg painaville ostoksille
Turvallinen maksu luottokortilla

“Kuinka” -opas hevosille, joilla on ruoansulatushaasteita!

Ratkaisun löytämiseksi on hyvä tietää, miksi hevosella on ruoansulatushaasteita.

Hevosten ruoansulatushaasteita voi olla vaikea ratkaista. Ongelmat alkavat usein syksystä, kun ruohon syönti loppuu ja hevonen alkaa syödä enemmän karkearehua.

 

Tässä ovat parhaat vinkkimme ja normaali toimintatapamme, kun autamme hevosia ruoansulatushaasteissa.

 

Kysy itseltäsi kysymys: Miksi?

Ratkaisun löytämiseksi on hyvä tietää, miksi hevosella on ruoansulatushaasteita.

Johtuuko se siitä, että se saa nyt karkearehua ruohon sijaan? Onko siirtymä edennyt liian nopeasti? Voiko sillä olla liian suuri loiskuormitus? Ovatko hampaat kunnossa? Kuinka paljon sokeria karkearehu sisältää? Onko karkearehun kuitupitoisuus (NDF) liian korkea? Entä karkearehun hygieeninen laatu – haiseeko se homeelle vai maaperälle? Onko heinä pölyistä tai onko siinä näkyviä huonoja kohtia? Onko hevonen kokenut viimeisen kuukauden aikana jotain stressaavaa – tarhan vaihto, tallin vaihto, näyttely/kilpailu jne.? Voiko hevosella olla hiekkaa suolistossa? Ja paljon muuta! Jos soitat meille, huomaat, että kysymme paljon näistä asioista saadaksemme yleiskuvan tilanteesta.

 

Tarkista hevosen loiskuorma lantanäytteellä ja tarkastuta mahdollisesti hampaat.

Hampaat kannattaa tarkastaa tarkemmin, jos hevosen lannassa on paljon pitkiä kuituja. Tämä tarkoittaa, että hevonen ei jauha karkearehua tarpeeksi hyvin, ja sitten suoliston mikrobiomi nääntyy, koska mikrobiomin bakteerit eivät saa tarpeeksi elääkseen.

 

Jos syy on karkearehussa

– vaihda heinä toiseen tai tutki, miten se voidaan tasapainottaa oikein. Analyysi on tässä hyvä työkalu!

Jos NDF-pitoisuus on liian korkea, voit tarjota hevoselle helpommin sulavaa kuitua päivittäisellä aterialla GlyxWiese Høcobsia tai Gastro Relief Beet -juurikasta – vähintään 100 g / 100 elopainokiloa kohti päivässä, mieluiten kaksinkertainen määrä. Molemmilla tuotteilla on myös alhainen sokeripitoisuus, joten niitä voidaan käyttää, vaikka karkearehussa olisi korkea sokeripitoisuus.

 

Lisää päivittäiseen ruokintaan mashia, noin 100 g / 100 elopainokiloa kohti päivässä!

Käytitpä sitten Irish Mashia, Glyx-Mashia tai Relief Mashia, nämä tuotteet koostuvat laajasta valikoimasta ainesosia, jotka stimuloivat ja tukevat hyvää suoliston mikrobiomia eri tavoin. Hevosen ruoansulatusta tuetaan tällä tavalla.

Useimmat mash tyypit sisältävät myös hiivaviljelmiä tai panimohiivaa, joilla on erityisesti positiivinen vaikutus suoliston mikrobiomiin. Tätä tukee laaja valikoima yrttejä, joilla on sekä prebioottisia ominaisuuksia, että varmistetaan, että suoliston ympäristö paranee mikrobiomin eduksi.

Sen lisäksi, että mash stimuloi ja tukee suoliston mikrobiomia, sillä on myös puhdistava vaikutus suoliston ei-toivottuihin aineisiin. Mash on myös hyvä nesteen ja elektrolyyttitasapainon palauttamiseksi, koska sitä syötetään veteen sekoitettuna.

Relief Mash on erityisen hyvä, jos epäillään, että hevosella on hiekkaa suolistossa.

Anna mashiä hevoselle noin viikon ajan. Jos tilannne ei parane, noudata seuraavia ohjeita.

 

Seuraava askel on kohdennetummat tuotteet ongelman ratkaisemiseksi!

Mashen toimii hyvin laajasti ja ratkaisee siksi monia haasteita, mutta jos huomaat, että se ei ratkaise kaikkea, sinun on nyt valittava CuraColonin, CuraBioomin tai Curagestin välillä.

CuraColonilla on erittäin korkea prebioottinen vaikutus ja se on hyvä ensiapu äkillisiin suoliston ongelmiin.

CuraBiome yhdistää pre- ja probiootteja ja on hyvä pitkäkestoisiin ongelmiin

Curagest on hyvä, jos karkearehu on ollut huonohygieenistä tai hevonen on niellyt jotain myrkyllistä/sopimatonta.

Joskus näistä tuotteista kahden tuotteen yhdistelmä voi olla ratkaisu. Jos olet epävarma, suosittelemme, että otat meihin yhteyttä saadaksesi lisäohjeita. Esimerkiksi CuraColon ja CuraBiom toimivat todella hyvin yhteen! Mutta annostusta on säädettävä.

 

Ruoansulatus on normalisoitunut, mutta huomaat, että tilanne huononee, kun lopetat tuotteiden käytön

Se voi tarkoittaa jompaakumpaa kahdesta asiasta.

Yksi: Perimmäistä syytä ei ole löydetty eikä ratkaistu. Siksi palaa kohtaan nro 1 ja tutki tarkemmin.

Kaksi: Suolisto ei ole parantunut limakalvon tai mikrobiomin muodostaman suojaavan “kalvon” vaurioitumisen jälkeen, eikä se ole vielä ehjä tai tarpeeksi paksu.

Jos tilanne ei parane, sinun olisi hyvä täydentää ruokintaa GastroIntestinalia.

Jos epäilet edelleen “kalvon” puutetta, sinun on jatkettava tuotteita – suunnilleen niin kauan kuin ongelma on jatkunut. Tällä tavoin mikrobiomilla on aikaa stabiloitua riittävästi ja muodostaa ehjä ja paksu “kalvo”. Limaa muodostavat ainesosat, kuten pellavansiemenet, voivat auttaa sitä edelleen matkan varrella, joten voit lisätä LinuStaria ruokintaan.

 

Tässä oleva opas on hyvin yksinkertaistettu!

Hevoset ovat yksilöitä, se mikä toimii yhdellä hevosella, ei välttämättä toimi toisella – vaikka syy näyttäisi olevan sama!

 

Jos sinulla on monimutkainen tapaus, voi olla hyvä idea pitää päiväkirjaa siitä, miten se kehittyy ajan myötä ja mikä vaikuttaa negatiivisesti tai positiivisesti tilanteeseen. Nämä tiedot ovat erittäin arvokkaita meille neuvonantajina, koska ne antavat käsityksen siitä, mikä toimii ja mikä ei, ja siten myös käsityksen syystä. Näin meidän on paljon helpompi auttaa sinua löytämään oikea ja kestävä ratkaisu.

 

Ota meihin yhteyttä saadaksesi neuvoja ja ohjeita. Voit ottaa yhteyttä suoraan ruokinta-asiantuntijaamme tai täyttämällä ruokintasuunnitelmalomakkeemme, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Sisällysluettelo

Relaterede indlæg
Ostoskori
Your cart is emptyTilbage til shop
Hae tuotetta tai artikkelia
Search
Hippolyt logo
Jälleenmyyjän kirjautuminen

Kirjaudu sisään alla olevilla kirjautumistiedoillasi

Onko ongelmia? Ota yhteyttä