0 0,00
0 0,00
Tilaukset lähetetään maanantaina ja torstaina.
Ilmainen toimitus yli 800 kg painaville ostoksille
Turvallinen maksu luottokortilla

Rupia jaloissa? Parhaat neuvomme!

Muta tekee ihosta kostean ja siten pehmeän. Mudassa olevat hiekanjyvät kuluttavat ihoa ja voivat jopa aiheuttaa pieniä haavoja ihoon. Juuri näissä haavoissa erilaiset mikro-organismit voivat elää ja lisääntyä aiheuttaen siten iho-ongelmia, kuten rupien muodostumista ja ihoärsytystä.

Talviaika tarkoittaa yleensä mutakautta, ja muta on yksi hevosen iholle haastavimmista asioista! Erityisesti vuohisten alue on altis, koska iho on siellä ohut. Tällä alueella monilla hevosilla on taipumus saada rupia ja joskus jopa suuria turvotuksia ihoon.

Tämä on tietysti haitallista hevoselle, ja se voi jopa estää harjoittelun.

 

Haasteiden syynä on ympäristöolosuhteiden ja hevosen sisäisten olosuhteiden yhdistelmä.

Muta tekee ihosta kostean ja siten pehmeän. Mudassa olevat hiekanjyvät kuluttavat ihoa ja voivat jopa aiheuttaa pieniä haavoja ihoon. Juuri näissä haavoissa erilaiset mikro-organismit voivat elää ja lisääntyä aiheuttaen siten iho-ongelmia, kuten rupien muodostumista ja ihoärsytystä.

Iho saattaa olla alttiimpi rikkoutumiselle ja mikro-organismien pääsylle, jos hevosta ei ruokita oikein tai jos ruokavalio ei ole tasapainossa. Tämä johtaa heikompaan ihoon ja hevosen heikompaan immuunipuolustukseen.

 

Ulkoisen hoidon ja ennaltaehkäisyn lisäksi hevosten jalkojen pitäminen kuivassa ja vaurio alueen puhtaana pitämisellä sekä esimerkiksi Pastern Liquid -öljyllä voitelemisella tai Dermigard Spray -suihkeella ongelmaa voidaan lievittää ruokinnalla, jossa keskitytään vahvistamaan ihoa ja immuunijärjestelmää. Immuunijärjestelmän tehtävänä on hajottaa/syödä mikro-organismit, jotka pääsevät hevosen elimistöön esimerkiksi vuohisten alueella olevien ihon rikkoutumisten kautta.

Pastern Liquid sisältää esimerkiksi maksaruohuutetta, joka vahvistaa ihoa, mustakuminöljyä, joka tukee ihon uudistumista, ja pantenolia, joka hoitaa ja suojaa ihoa. Tämä tukee solujen uudistumista ja karvojen kasvua alueella, jolla on suojaava vaikutus.

DermiGard Spray sisältää esimerkiksi maksasammalta, joka tukee ihon omaa immuunipuolustusta, sekä pantenolia, joka edistää solujen uusiutumista ja vahvistaa ihon kimmoisuutta.

 

Erityisesti ruokinta, joka keskittyy hivenaineisiin ja antioksidantteihin, voi olla erittäin tehokas ratkaisu, jos sinulla on ongelmia rupinen/karstan kanssa ihoalueilla

Sinkki on yksi tärkeistä hivenaineista. Sinkki osallistuu monien sellaisten entsyymien rakentamiseen ja muodostamiseen, jotka osallistuvat ihosolujen korjaamiseen, solujen kasvuun sekä immuunijärjestelmän rakentamiseen ja toimintaan. Sinkin puutosoireita voivat olla ihon kuoriutuminen, ihon vammojen huono paraneminen ja immuunijärjestelmän toiminnan heikkeneminen. Sinkki auttaa nopeuttamaan paranemisprosessia ja auttaa ohuita, uusia ja hauraita ihosoluja paksuuntumaan nopeammin.

 

Ruokinta vahvan immuunijärjestelmän tueksi

Vahvan immuunijärjestelmän ylläpitämiseksi hevonen tarvitsee oikeat ravintoaineet, jotta elimistössä voidaan tuottaa välttämättömiä entsyymejä ja muita apuaineita.

Hevosen elimistössä on yleensä kivennäisainevarasto, johon se varastoi kivennäisaineita. Tämä varasto voi kuitenkin tyhjentyä nopeasti.

Sekä yli- että alipaino rasittavat immuunijärjestelmää. Jos hevonen on aliravittu, siltä puuttuu tärkeitä rakennusaineita vahvan immuunijärjestelmän ylläpitämiseksi. Jos hevosta esimerkiksi ruokitaan liikaa energialla, siitä tulee ylipainoinen ja voi syntyä aineenvaihduntaongelmia. Nykyään ylipaino on yleisempää kuin alipaino, mutta se on yhtä haitallista hevosen elimistölle ja kestävyydelle. Ylipaino lisää elimistön ravintoaineiden kulutusta, mikä asettaa immuunijärjestelmän koetukselle, koska se ei aina saa oikeita rakennusaineita.

Ajanjaksoina, jolloin hevosen immuunijärjestelmä on erityisen rasittunut, keho tarvitsee ylimääräisiä antioksidantteja, hivenaineita ja vitamiineja tukemaan immuunijärjestelmän toimintaa.

Kaikki kivennäisaineet ja vitamiinit vaikuttavat jossain määrin hevosen immuunijärjestelmään, mutta jotkut vaikuttavat enemmän kuin toiset.

Vaikka hevosella olisi tasapainoinen ruokavalio ja sitä ruokittaisiin vahvistettujen vaatimusnormien mukaisesti, sairaus, stressi tai ympäristö voivat vaikuttaa hevoseen siinä määrin, että sen hivenaineiden ja antioksidanttien tarve kasvaa.

Tämä koskee esimerkiksi sinkin, seleenin sekä E-, B- ja C-vitamiinien tarvetta, joita immuunijärjestelmä ja hevosen elimistö tarvitsevat enemmän.

 

Kolme parasta vinkkiämme, jos hevosellasi on rupia vuohisissa:

  1. Tarkista hevosesi ruokavalio ja varmista, että se sisältää riittävästi erilaisia ravintoaineita oikeassa tasapainossa. Erityisesti sinkki ja B-vitamiinit ovat tärkeitä ihon ja immuunijärjestelmän toiminnalle. MicroVital sisältää runsaasti molempia.
  2. Varmista, että hevosesi viettää aikaa kuivassa ympäristössä, olipa se sitten tarhassa, tallissa tai harjoituksissa. Ammoniakki ja muta rasittavat jalkojen ihoa ja aiheuttavat pehmeän ihon, joka rikkoutuu helposti. Pidä ratkaisut valmiina, jos kosteutta ei voida välttää. Esimerkiksi pese ja kuivaa hevosen jalat heti, kun se tulee sisälle tarhasta tai harjoituksista.
  3. Levitä rupiin Pastern Liquid -voidetta. Tätä voidetta voi käyttää sekä ennaltaehkäisevästi että hoitavasti. Hoitovaiheessa levitä sitä päivittäin, kun alue on huolellisesti puhdistettu liasta ja maasta.

 

Jos olet epävarma hevosesi ruokinnasta, muista, että neuvomme sinua maksutta.

Ota vain yhteyttä paikalliseen konsulttiisi tai täytä verkkosivuillamme oleva ruokintasuunnitelmalomake.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Sisällysluettelo

Relaterede indlæg
Hyönteissuihke – mikä oikeasti toimii?

Usein käytetään erilaisten eteeristen öljyjen yhdistelmää, kuten laventelia, sitronellaa, sitruunaeukalyptusta ja teepuuöljyä. On kuitenkin tärkeää mainita, että hyönteiset käyttävät hajuaistiaan, joten karkotteet eivät vaikuta hyönteisiin, kuten paarmaan, joilla ei ole hajuaistia.

Læs indlæg
Ostoskori
Your cart is emptyTilbage til shop
Hae tuotetta tai artikkelia
Hippolyt logo
Jälleenmyyjän kirjautuminen

Kirjaudu sisään alla olevilla kirjautumistiedoillasi

Onko ongelmia? Ota yhteyttä