0 0,00
0 0,00
Tilaukset lähetetään maanantaina ja torstaina.
Ilmainen toimitus yli 800 kg painaville ostoksille
Turvallinen maksu luottokortilla

Kuukauden tuotteet

Kesänurmi – tämä on tärkeää hevosellesi!

Ei ole mitään parempaa kuin katsella harmonista hevoslaumaa vihreällä rehevällä kesälaitumelle. Epäilemättä hevoset rakastavat vapautta ja mahdollisuutta syödä mahdollisimman paljon tuoretta ruohoa.

Se ei kuitenkaan ole aina niin helppoa kuin aluksi näyttää. Vaikka päivittäisessä tallityössä ei ole karsinoiden siivoamista ja heinäverkkojen täyttämistä, vaatii hevosen laitumella pitäminen myös työtä ja suunnitelmallisuutta.

Kesälaitumella oleva hevonen tarvitsee ruokaa. Sinun on varmistettava nesteen saanti ja kiinnitettävä erityistä huomiota ruohon määrään ja laatuun.

Ruoho tarjoaa yleensä runsaasti vitamiineja, proteiineja ja energiaa, ainakin kauden ensimmäisten kuukausien aikana. Sen jälkeen sisältö heikkenee. Samalla ruohon sisältö on myös hyvin riippuvainen säästä. Jos kohtaamme toisen pitkän kuivuusjakson, kuten kevään 2023 tai kesän 2018 aikana, nurmen sokeripitoisuus kasvaa, proteiinin osuus laskee ja kasvu on lähes nolla.

Jos kesä on kuitenkin normaalimpi, sinun tulisi ennen kaikkea keskittyä siihen, että hevosesi saa mineraalit myös kesälaitumelle!

Tutkimukset osoittavat, että ruohon mineraalipitoisuus vähenee jyrkästi, joten se ei pysty kattamaan hevosesi tarpeita. Erityisesti mineraaleissa, kuten sinkissä ja seleenissä, näemme ongelmat.

Suosituksemme hevosesi hyvän laidunkauden takaamiseksi ovat:

 • Totuta ruohoon hitaasti! Hevosen suolisto ja mikrobiomi tarvitsevat yleensä 3 viikkoa tottuakseen uuteen ruokaan, kuten tuore kesäruoho. Aloita 10-15 minuutilla ja lisää sitten hitaasti.
  • Jos lanta löystyy, ruohoon totuttaminen tapahtuu liian nopeasti ja sinun on hidastettava vauhtia.
 • Anna hevosellesi päivittäin mineraaleja ja myöhemmin kauden aikana myös vitamiineja.
  • Se voi olla hyvän väkirehun tai väkevämpien vitamiini- ja kivennäistuotteiden muodossa.
  • Suosittelemme antamaan tämän jokaiselle hevoselle, jotta olet varma, että kaikki lauman hevoset saavat tarvitsemansa mineraalit.
  • Jos et voi antaa niitä päivittäin, 4 kertaa viikossa on yleensä hyvä ratkaisu. Sinun on kuitenkin jaettava viikon rehun tarve näille 4 päivälle.
  • Tämä ei ole 100% optimaalinen ratkaisu, koska hevonen erittää ylimääräiset vesiliukoiset vitamiinit, mutta lyhyemmän ajan ratkaisuna se on toimiva.
 • Ole kriittinen arvioidessasi ruohon määrää ja laatua.
  • Laatu huononee kesän lopussa tai erityisten sääolosuhteiden yhteydessä.
   • Näissä tilanteissa voi siis olla tarpeen täydentää laiduntamista hyvällä karkearehulla tai muilla kuitutuotteilla ruokintasuunnitelman ylläpitämiseksi.

 

Siksi suosittelemme yhdistelmää SemperCube Nordic, Gemüse-Kräuter-Mineralien Nordic, Gemüse-Kräuter-SENSI-Mineralien Nordic ja GlyxWiese -sarjan kuitutuote.

Ota meihin yhteyttä suoraan tai täytä rehusuunnitelmalomakkeemme, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Ostoskori
Your cart is emptyTilbage til shop
Hae tuotetta tai artikkelia
Hippolyt logo
Jälleenmyyjän kirjautuminen

Kirjaudu sisään alla olevilla kirjautumistiedoillasi

Onko ongelmia? Ota yhteyttä