0 0,00
0 0,00
Tilaukset lähetetään maanantaina ja torstaina.
Ilmainen toimitus yli 800 kg painaville ostoksille
Turvallinen maksu luottokortilla

Kuukauden tuotteet

Näin tuet siitostammasi hyvinvointia tiineyden loppupuolella

Kolme viimeistä tiineyskuukautta ovat tärkeitä syntyvän varsan hyvinvoinnin ja sen loppuelämän kannalta. Varsa kasvaa eksponentiaalisesti kolmen viimeisen tiineyskuukauden aikana, mikä vaatii runsaasti ravintoaineita. Muun muassa proteiinin ja kivennäisaineiden, kuten kalsiumin, fosforin ja kuparin, tarve kasvaa.

Tamma tarvitsee kolmen viimeisen tiineyskuukauden ajaksi rehukokonaisuuden, joka kattaa kivennäisaineiden ja proteiinin lisääntyneen tarpeen.  Puutteellinen kalsiumin saanti, joka kattaa vain noin 50 % todellisesta tarpeesta, voi alentaa varsan syntymäpainoa 15 prosentilla. Myös tamman proteiinintarve kasvaa sikiön kudosten kehityksen aikana.

Tämän lisäksi sikiön kehitys ja elinvoima on riippuvainen riittävästä kuparin, seleeniin ja jodin saannista. Varsalla ei myöskään syntyessään ole ylimääräisiä A- ja E-vitamiinivarastoja, joten sen on saatava niitä emänsä maidosta. Myös näiden vitamiinien riittävä saanti on otettava siis huomioon tamman ruokinnassa.

Tästä syystä suosittelemme seuraavia toimenpiteitä:

  • Korvaa perusrehu tiineille tammoille tarkoitetulla rehulla.
  • Teetä karkearehuanalyysi, jonka avulla voit selvittää rehun proteiinipitoisuuden.

Kun varsa syntyy, sen suolisto tarvitsee mikro-organismeja, jotta sillä olisi toimiva ruoansulatus ja tehokas vastustuskyky myös aikuisena. Tavallisesti varsa saa ensimmäiset suolistobakteerinsa emänsä suolistosta, sillä se tulee luultavaksi syöneeksi hieman emänsä ulostetta ensimmäisinä päivinään. Voit kuitenkin tukea tätä prosessia seuraavalla tavalla:

  • Monipuolinen valikoima erilaisia yrttejä tarjoaa suolistobakteereille niiden tarvitsemaa ravintoa.
  • Sikurin inuliini tukee osaltaan suolistobakteerien hyvinvointia.
  • Nukleotidit varmistavat oikeanlaisen solujen jakautumisen, ja ne tukevat siten kasvua kaikkialla kehossa.
  • Saman tekee myös kollageeni.

Tästä syystä suosittelemme tammalle NaturMüsli Easy Breederiä ja varsalle NaturMüsli Foal Vitalitya, Fohlengold Lifestartia ja Fohlengold Bonea.

Oletko epävarma, kuinka tukisit parhaiten siitostammasi ja syntyvän varsan hyvinvointia?

Ota siinä tapauksessa yhteyttä lähimpään konsulttiin saadaksesi hevosellesi ajantasaisen ruokintasuunnitelman ja lisäohjeita sen päivittäiseen hoitoon. Se on täysin ilmaista!

Ostoskori
Your cart is emptyTilbage til shop
Hae tuotetta tai artikkelia
Hippolyt logo
Jälleenmyyjän kirjautuminen

Kirjaudu sisään alla olevilla kirjautumistiedoillasi

Onko ongelmia? Ota yhteyttä