0 0,00
0 0,00
Tilaukset lähetetään maanantaina ja torstaina.
Ilmainen toimitus yli 800 kg painaville ostoksille
Turvallinen maksu luottokortilla

Hevosen kuljetuksessa huomioon otettavia asioita!

Keskitytään ruokintaan

Me kaikki tiedämme, että stressi voi olla hevosillemme haastavaa. Ei vain käsittelyssä, jossa jotkut hevoset muuttuvat vilkkaammiksi ja voivat vaikeuttaa käsittelijänsä työtä. Mutta myös hevosen elimistöön stressi vaikuttaa suuresti.

Voit lukea lisää tästä blogikirjoituksesta.

 

Itse asiassa hevosten kuljettaminen on yksi stressaavimmista asioista, johon voimme hevosemme altistaa. Ja se on yksi yleisimmistä asioista, joita teemme hevostemme kanssa. Toisia hevosia kuljetetaan päivittäin, toisia ehkä vain kerran vuodessa.

Kuvittele, kuinka luonnotonta hevosen on seistä trailerissa. Traileri on pieni eteenpäin liikkuva ja suljettu tila, jossa hevonen ei pääse liikkumaan vapaasti, vaan hevosen täytyy käyttää paljon energiaa pysyäkseen tasapainossa jokaisella trailerin kulkemalla metrillä. Tämä ei ole lainkaan luonnollista muuten rauhalliselle, laiduntavalle saalis- ja pakoeläimelle, joka hevonen on.

Sen lisäksi, että hevonen totutetaan rauhallisesti traileriin ja kuljetukseen kuljetusstressin vähentämiseksi, voit tehdä tiettyjä ruokintaan liittyviä asioita, joita voit tehdä varmistaaksesi hevosesi hyvinvoinnin kuljetuksen aikana.

Hevosten ruokinnassa suurimmat haasteet ennen kuljetusta, sen aikana ja sen jälkeen liittyvät karkearehun syömiseen ja riittävään nesteen saantiin.

On erittäin tärkeää, että hevonen jatkaa karkearehun syömistä ja juo vettä, jotta suoliston toiminta ja nesteytys pysyvät hyvinä.

 

Tärkeimmät vinkkimme ovat siis seuraavat:

Karkearehu

Jos hevonen ei halua syödä karkearehua kuljetuksen aikana, on erityisen tärkeää, että se saa riittävästi kuituja ennen matkaa. Kuljetuksen aiheuttama stressi voi lisätä mahahapon tuotantoa, mikä voi ärsyttää hevosen herkkää mahalaukun limakalvoa. Karkearehu auttaa vähentämään mahahappoa. Hevoselle voidaan tarjota joko tavallista heinää tai säilöheinää vähän ennen kuljetusta. Jos on kiire, voit antaa hevoselle liotettuja GlyxWiese Høcobs -heinäpellettejä. Näin hevonen saa myös vettä.

Jos hevosella on jo haasteita tai taipumusta mahan limakalvohaasteisiin, voit antaa sille suuremman annoksen liotettua Gastro Relief Beet -kuitua, joka tarjoaa kuituja muodostamaan hyvän kuitumattoa kuten heinä ja säilöheinä, sekä suojaavia kuituja, yrttejä ja antioksidantteja mahalaukun limakalvon vakauden ylläpitämiseksi. Tämä rehu on erittäin sopiva, sillä suurin osa hevosista RAKASTAA tuotetta, ja samalla hevonen saa annoksesta nestettä.

Kuljetuksen aikana on tärkeää tarjota hyvälaatuista karkearehua, jota hevonen mielellään syö.

Hyvälaatuinen karkearehu ei pölyä. Kuljetuksen aikana hevonen altistuu hengitystiehaasteille, koska se on suljettu pieneen tilaan, jossa pöly tiivistyy nopeammin. Useimmat hevoset syövät karkearehua kuljetuksen aikana pää ylhäällä, mikä tarkoittaa, että lima kulkeutuu keuhkoihin eikä keuhkoista ulos, kuten silloin, kun hevonen syö maanpinnan tasolla..

 

 

Pitkillä kuljetusmatkoilla

– yli 2-3 tuntia – olisi hyvä ottaa hevonen kuljetuskalustosta ulos ja antaa sen venytellä jalkojaan, virtsata (monet hevoset eivät virtsaa trailerissa) sekä syödä että juoda pää alhaalla. Tauon antaminen voi auttaa paljon, mutta voi olla haastavaa löytää matkan varrelta sopiva ja rauhallinen paikka, jossa hevosen voi purkaa ja lastata kyytiin uudelleen turvallisesti.

Pitkien kuljetusten aikana voi myös olla hyvä ajatus tarjota hevoselle säännöllisesti liotettuja kuitutuotteita – sekä GlyxWiese Høcobs että Gastro Relief Beet ovat hyviä vaihtoehtoja, joita kannattaa pitää mukana kuljetuksen aikana.

Kun hevonen on saapunut määränpäähän, joko kotiin, uuteen tallipaikkaan, eläinlääkärille tai kilpailupaikalle, voi uusi ympäristö olla hevoselle hyvin stressaava. Kävelylenkki voi auttaa hevosta rauhoittumaan ja parantaa verenkiertoa. Tämän jälkeen hevonen voi yleensä syödä karkearehua normaalisti. Selkeä rutiini auttaa hevosta ymmärtämään, mitä tapahtuu ja milloin, mikä tekee tilanteesta huomattavasti helpomman.

Jos olet matkalla useita päiviä, ota mukaasi riittävästi hevoselle tuttua karkearehua. Karkearehun vaihtaminen toiseen voi aiheuttaa ruoansulatusongelmia ja heikentää hevosen suorituskykyä merkittävästi.

Etkö voi kuljettaa tarpeeksi karkearehua mukana? Silloin on hyvä totuttaa hevonen kotona syömään GlyxWiese Høcobsia, jolla voidaan korvata koko karkearehuannos matkan aikana. Näin hevosen ruoansulatusjärjestelmä tuntee rehun ja ruoansulatusongelmien riski vähenee.

 

Neste

Joutilas hevonen tarvitsee 5 litraa nestettä/100 elokg kohti päivässä. Suorituksen, kuljetuksen, imetyksen jne. aikana tarve kuitenkin kasvaa.

Hevosen kuljettaminen on verrattavissa reippaaseen kävelyyn, mikä lisää sen nesteentarvetta kuljetuksen aikana. Hikoilu voi johtua joko lisääntyneestä lihastyöstä tai kuljetuksen aiheuttamasta stressistä.

Haasteena on kuitenkin se, että useimmat hevoset eivät juo kuljetuksen aikana, mikä lisää nestehukan riskiä. Siksi on hyvä varmistaa, että hevonen on saanut riittävästi nestettä ennen matkaa. Jälleen kerran liotetut GlyxWiese Høcobs -heinäpelletit, kostutettu Gastro Relief Beet tai vellimäinen annos mashia ennen matkan alkua ovat hyviä vaihtoehtoja.

Elektrolyyttien tarjoaminen ennen pitkää matkaa voi olla hyödyllistä. Hiki sisältää paljon elektrolyyttejä, jotka on korvattava, jotta hevosen nestetasapaino säilyy ja lihasten toimintakyky pysyy normaalina. Tämä myös lisää hevosen halua juoda ennen kuljetusta. Tähän tarkoitukseen voit käyttää Equilyteä -tuotetta.

 

Jos sinulla on erittäin herkkä hevonen ja olet matkalla puoli tai koko päivän,

sinun kannattaa joko ottaa vettä mukaan kotoa tai opettaa hevonen juomaan vettä, johon on lisätty makuaineita – esimerkiksi pieni määrä mashia (Irish Mash tai Glyx-Mash) tai luomuomenamehua.

Veden maku vaihtelee sen lähteen mukaan, koska veden sisältämät mineraalit voivat olla erilaisia. Erityisesti raudan määrä vaikuttaa makuun, ja joillakin alueilla juomavesi sisältää paljon rautaa, kun taas toisilla alueilla sitä on vähemmän.

Jos matkustat hevosesi kanssa ulkomaille, saatat huomata, että veteen lisätään klooria tai muita desinfiointiaineita, jotka voivat muuttaa veden makua. Tällöin on erityisen hyvä, jos hevonen on tottunut juomaan vettä, johon on lisätty makuaineita.

Hevoselle kannattaa myös tarjota vettä säännöllisesti pitkien matkojen aikana. Anna hevosen juoda kahden tai kolmen tunnin välein, ja jos hevonen ei halua juoda puhdasta vettä, tarjoa sille vellimäinen annos mashia tai kostutettuja GlyxWiese Høcobseja tai Gastro Relief Beetia.

 

Mietitkö, miten voit parhaiten tukea hevosesi ruokintaa kuljetuksen aikana?

Ota yhteyttä meihin joko suoraan tai täytä verkkosivuillamme oleva ruokintasuunnitelmalomake, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Sisällysluettelo

Relaterede indlæg
Ostoskori
Your cart is emptyTilbage til shop
Hae tuotetta tai artikkelia
Search
Hippolyt logo
Jälleenmyyjän kirjautuminen

Kirjaudu sisään alla olevilla kirjautumistiedoillasi

Onko ongelmia? Ota yhteyttä