0 0,00
0 0,00
Tilaukset lähetetään maanantaina ja torstaina.
Ilmainen toimitus yli 800 kg painaville ostoksille
Turvallinen maksu luottokortilla

Tyrnivaikutus – Gastro-sarjan taustalla oleva tutkimus

Kuiduilla ja öljyillä on hoitava vaikutus, kun taas muilla ainesosilla, erityisesti tyrnimaseraatilla, on vatsaa vahvistava ja uudistava vaikutus.
Skrevet af
Hippolyt

GASTRO sarja
Nordic-sarja tyrnimaseraatilla koostuu
Kuitupitoinen Gastro Relief Beet
Öljy Gastro Relief Oil
Ruoansulatuslisä GastroIntestinal

Sarja on kehitetty auttamaan hevosen ruuansulatusta ja se on suunnattu hevosille, joilla on herkkä vatsan limakalvo.

Kuiduilla ja öljyillä on hoitava vaikutus, kun taas muilla ainesosilla, erityisesti tyrnimaseraatilla, on vatsaa vahvistava ja uudistava vaikutus.

Tyrni testattiin tieteellisesti hyväksytyssä kokeessa vuonna 2012 nimellä
”Effect of Sea Buckthorn Berries and Pulp in a Liquid Emulsion on Gastric Ulcer Scores and Gastric Juice pH in Horses”.

Katso tutkimus täältä

 

Kokeessa 8 hevosta osallistui 2 x 5 viikkoa kestäneeseen kokeeseen, joiden välillä oli 2 viikon tauko. Niitä ruokittiin pelletöidyllä väkirehulla ja toisella koejaksolla myös tyrnillä. Jokaisen jakson 5. viikolla hevosille aiheutettiin ruokintastressiä, ts. ruokittiin vain joka toinen päivä. Hevoset saivat kuitenkin päivittäin tyrniä tällä toisen koejakson viikolla.

Hevoset tutkittiin gastroskopialla päivinä 0, 28 ja 35 eli viimeisen kerran ruokintastressiviikon jälkeen, jolloin mitattiin mahanesteen pH-arvo ja limakalvoärsytysten aste ja lukumäärä mahalaukun valkoisessa ja punaisessa osassa.

Tulokset olivat yllättäviä ja jännittäviä, erityisesti havainnot limakalvojen ärtymistä mahan punaisessa osassa. Tässä nähtiin, että kokeen alusta alkaneet limakalvoreaktiot hävisivät 4 viikon aikana, kun hevoset saivat tyrniä lisäravinteena joka päivä, ja pysyivät poissa sitä seuraavan ruokintastressijakson aikana.

Se oli todiste siitä, että tyrnillä on suuri vaikutus mahalaukun limakalvoon

Lisäämällä Gastro-sarjan tuotteisiin tyrnimaseraattia, niistä tulee tehokkuudeltaan aivan erikoisia. Muut valitut ainesosat edistävät määrätietoisesti tasapainoista ruoansulatusta ja optimoitua aineenvaihduntaa.

Sarjan tuotteet ovat ruoansulatuksessa ratkaisukeskeisiä yksitellen tai yhdistelmänä – myös muiden St. Hippolyt tuotteiden kanssa.

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Indholdsfortegnelse

Relaterede indlæg
Viljat – enemmän kuin pelkkää tärkkelystä ja sokeria!

Viljan huono maine hevosen ruokinnassa johtuu juuri siitä tekijästä, joka tekee siitä niin arvokasta ihmisten ja monien kotieläinten ravinnossa: suhteellisen suuri tärkkelys- ja sokeripitoisuus siemenvalkuaisessa! Mutta vilja ei koostu pelkästään siemenvalkuaisesta, koska sillä on paljon enemmän tarjottavaa, mitä useimmat eivät tiedä.

Læs indlæg
St. Hippolyt
Hevosten ravitsemus ja nivelten toiminta

Nykyaikainen hevonen käyttää kehoaan eri tavalla. Se seisoo tyypillisesti enemmän karsinassa, ja kun se liikkuu harjoituksissa ratsastajan kanssa tai ilman, se tapahtuu aivan eri tahtiin ja useammilla pienillä ratsastusteillä kuin miten se liikkuisi luonnossa.

Læs indlæg
Ostoskori
Hae tuotetta tai artikkelia
Hippolyt logo
Jälleenmyyjän kirjautuminen

Kirjaudu sisään alla olevilla kirjautumistiedoillasi

Onko ongelmia? Ota yhteyttä