Aina vain 2-4 päivän toimitus
Ilmainen toimitus täyslavan ylittäville ostoksille
Glade og tilfredse kunder
5/5

Rehuopas alipaino

Väkirehun energiasisällön on oltava korkea

Alipainoiset hevoset ovat nykyään harvinaisia, ja usein se liittyy pikemminkin hammasongelmiin tai siihen, että hevosen hoito ei toimi tai se ei yksinkertaisesti syö sille annettua rehua. Eläinlääkärin olisi aina tarkastettava, onko hevosella muita haasteita, jotka eivät näy hevosta tarkasteltaessa.

Kyse on siitä, että hevosella on aina saatavilla karkearehua, ja että sille annettavat väkirehut ovat energiapitoisia ja hevosella helposti sulavia. Varmista tässäkin tapauksessa, että karkearehu on analysoitu, jotta hevoselle ei anneta liian vähän energiaa ja valkuaista sisältävää karkearehua. Lisäksi tuore ruoho on erittäin tärkeää tämäntyyppisille hevosille, sillä se sisältää paljon energiaa, ja hevonen voi tehokkaasti syödä tarvitsemansa määrän.

Väkirehuun voidaan sisällyttää sinimailasta, sokerijuurikasmassaa, öljykasveja, kuten pellavansiemeniä, ja viljanalkioita, jotka kaikki ovat hyvänmakuisia ja sisältävät tärkeitä ravintoaineita. Valkuaislähteisiin voisi kuulua soija-, herne-, peruna- ja maissinalkioita, jotka ruohon, heinän ja säilöheinän sisältämän hyvälaatuisen valkuaisen lisäksi vaikuttavat myönteisesti. Usein hevoset, joiden on lihottava tai joilla on vaikeuksia painon ylläpitämisessä, tarvitsevat hiukan suurempia määriä väkirehua, ja siksi Natur Müsli Solo, Struktur E tai NutriStar ja lisävalkuaisen saamiseksi Performance Fiber High Protein suositellaan yhdistämään oikean ruokavalion koostamiseksi ilman, että määrät ovat liian suuria.

Perusrehut alipainoiselle hevoselle

Lisäravinteet, joilla voi olla merkitystä: