Asiakastarinat

Ruoka tekee eron!

Ylipainoisesta hoikemmaksi 3 kuukaudessa!

Vesseli on 18-vuotias norjalainen vuonohevonen, asuu Suomessa. Se tekee normaalia kevyttä työtä. Hevosen omistajan mukaan se on tyypillinen rotunsa edustaja ja lihoo helposti, mutta iän myötä omistaja huomasi hevosen lihovan entistä enemmän.

Hevosta ruokittiin aiemmin pienellä määrällä viljatonta lisärehua yhdessä mashin, sinimailaspellettien ja hampunsiementen kanssa heinän lisänä, mutta se jatkoi painonnousuaan. Kesäkuussa 2023 omistaja päätti vaihtaa St. Hippolytin tuotteisiin.

Vesseli aloitti EquiGardilla aineenvaihdunnan tukemiseksi. Lisäksi se sai 3 kg GlucoGard -kuurin painonpudotuksen tueksi. Sinimailaspelletit vaihdettiin GlyxWiese Heucobsiksi ja mash muutettiin Glyx-Mashiksi auttamaan hevosta juomaan tarpeeksi.
Jo 3 kuukauden ruokavalion muutoksen jälkeen Vesseli näyttää huomattavasti hoikemmalta, vaikka mikään muu rehun koostumuksessa tai liikunnassa ei ollut muuttunut. Omistajan mukaan vielä on kiloja karistettavana, mutta Vesseli on hyvällä tiellä ja aineenvaihdunta toimii nyt optimaalisesti.

Apua ruoka-aineallergiaan!

Synergi ei ole koskaan näyttänyt paremmalta turkissa – se johtuu mahtavasta yhteistyöstäni Carolinen kanssa St. Hippolytista, ja ennen kaikkea eläinlääkärini kanssa.
Useiden vuosien ajan Synergi on kärsinyt kutinasta niin paljon, että se näytti riivatulta kanalta ja sai nystyjä ja haavoja kehoonsa. Kutina oli niin paha ja voimakas, ettei se tiennyt, mitä tehdä itselleen.

Vuosien varrella on tehty monia erilaisia kokeita ja hoitoja, joista mikään ei auttanut. Viimeinen keino oli testata ruoka-aineallergiaa verikokeen avulla, ja poks, siellä hän reagoi kauraan, sinimailakseen ja soijaan … perusrehua suoritustason hevoselle militaarissa, joten mitä ihmettä tekee hevoselle, jolla on näitä intoleransseja ruokaaineissa?

Yritimme ottaa yhteyttä moniin eri rehumerkkeihin, mutta kukaan ei ottanut sitä vakavasti. Vastauksen saaminen saattoi kestää päiviä, mutta St. Hippolyt reagoi 24 tunnin sisällä – ja sitten meillä oli ruokavalio.
Nyt häntä ruokitaan GlyxWiese Müslillä, Gastro Relief Beetillä perusrehuna ja Glyx-Mashilla, tuotteilla, jotka eivät sisällä niitä rehuja, joihin hänellä on intoleranssi.
Hän on ollut ruokavaliossa noin 7 kuukautta. Hän näyttää upealta turkissa – ja muutenkin. Hän ei ole enää menossa pois hyvästä nahastaan. Nyt häntä voi harjata ilman, että hän kaatuu, koska kutina ei ole enää niin kauheaa. Hänestä on tullut iloisempi hevonen olla yhdessä. Ei tarvitse enää pelätä puremista tai potkimista, kun olet lähellä häntä. Koska nyt hänen kehonsa on paljon paremmassa tasapainossa.

Laihasta hevosesta lihaksikkaaksi!

Hevosemme on syntynyt vuonna 2017, on kotoisin Yhdysvalloista ja on lähtöisin raviperheestä. Se matkusti Irlantiin ja myöhemmin edelleen Ruotsissa sijaitsevalle ravitallille vuonna 2021. Toukokuussa 2022 eräs tyttö osti hänet, ja noudimme hänet elokuun 30. päivänä 2022.

Kun hän saapui luoksemme, hän oli käytännössä vain ihoa ja luuta. Hänen turkkinsa oli täynnä kyhmyjä, ja hän oli melkein karvaton. Pesisimme hänet klorheksidiini-shampoolla muutaman kerran.

Aloimme ruokkia häntä 15 kiloa heinää laatikossa, josta hän söi jokaisen oljen. Ulkona hänellä oli vapaa pääsy karkearehuun.

Sattumalta Linn Hippolytista oli kaupassa, josta ostamme rehumme. Saamme häneltä neuvoja siitä, miten meidän pitäisi ruokkia. Joten aloimme syöttää NaturMüsli SOLOa ja Performance Fiber High Proteiniä. Hän sai MicroVitalin kuurin, ja toisen keväällä. Nyt olemme aloittaneet kolmannen lisäys: kuurin yhteydessä karvanvaihtoon. Hän on saanut kivasti painoa ja alkaa nyt kehittää lihaksia. Olemme olleet huolellisia koulutuksessa ja aloittaneet hänet alusta. Tavoitteena on lisätä painoa ja vahvistaa immuunijärjestelmää MicroVitalin ja täysrehun avulla.
Olemme erittäin tyytyväisiä Hippolytin rehuun ja jatkamme hevostemme ruokkimista sillä.

Laihasta reippaaseen ja lihaksikkaaseen!

Bönä on 5-vuotias lämminveriravuri, jonka tapasimme alkusyksystä 2019. Siihen aikaan Bönä söi kauraa ja tavallista rehua. Se oli laiha, lihakseton ja kärsi vatsavaivoista, mutta pärjäsi silti hyvin ravikilpailuissa. Ensimmäinen kuva on tästä ajasta.

Omistaja aloitti St. Hippolyt -rehujen syöttämisen syyskuussa 2019. Käytössä olivat Gemüse-Kräuter-Mineralien Nordic, Irish Mash, Struktur-E ja Performance Fiber High Protein.

Vatsavaivojen vuoksi Bönä sai myös GastroIntestinal-kurin ja MicroVital-kurin kehon tärkeiden hivenaineiden ja vitamiinien lisäämiseksi.

Muutaman viikon kuluttua ruokinnan muutoksesta huomattiin jo, että Bönä söi enemmän heinää ja joi enemmän vettä. Sen aiemmin jäykistynyt lihaksisto alkoi myös rentoutua hiljalleen. Noin 3 kuukauden kuluttua se alkoi myös kehittää lihaksia oikeisiin paikkoihin.

Ruokinta oli sama koko talven ajan, mutta aluksi sitä annettiin hieman anteliaammin lihasten lisäämiseksi, jonka jälkeen määrät säädetään tarkemmin.

Hevonen on tänään pirteä, eloisampi ja näyttää tietysti aivan erilaiselta!
Viimeisin kuva otettiin toukokuussa 2020.

Palautuminen hivenaineilla ja vitamiineilla!

Pena on 6-vuotias harrastehevonen, jonka ruokahalu laski kesän 2019 onnettomuuden seurauksena. Pena alkoi laihtua, ja helmikuussa 2020 tilanne paheni, kun hevonen alkoi äkillisesti menettää karvapeitettään. Isoja kaljuja kohtia ilmaantui eri puolille kehoa, ja iho oli kuiva, hilseilevä ja täynnä näppylöitä.

Eläinlääkäri otti useita verikokeita ja ihokoepaloja Penasta syyn selvittämiseksi. Mitään selitystä hevosen tilanteelle ei löytynyt. Varmuuden vuoksi hevoselle määrättiin kortisonikuuri, mutta omistaja ei aloittanut sitä, sillä kuvien ja heinän ravintoanalyysin tulosten perusteella meillä oli vahva epäilys ravintoaineiden puutoksesta.

Tätä teoriaa tuki heinän matala proteiini- ja hivenainepitoisuus. Heinän lisäksi Pena söi normaalia rehua sekä hieman kivennäisiä, alfalfa ja mashia.

Suosittelimme vanhan rehun jättämistä pois ja korvaamista hivenaineilla/vitamiineilla MicroVital-kuurin muodossa. MicroVitalin lisäksi hevosta ruokittiin päivittäin useilla litroilla Glyx-Mashia ja AGROBS PreAlpin Wiesencobsia tukemaan suoliston tilaa ja palauttamaan oikea mikrobiologinen tasapaino paksusuolessa. Jonkin ajan kuluttua Gemüse-Kräuter-Mineralien Nordic lisättiin myös ruokavalioon. MicroVital annettiin kahden peräkkäisen kuukauden ajan.
MicroVitalin aloittamisen jälkeen uutta karvaa alkoi muodostua kaljuille alueille viikossa, ja hevosen väri tummeni. Kolmessa viikossa karvapeite oli pääosin palautunut kaljuille alueille.
Täydellinen toipuminen suurista ravintoaineiden puutoksista on pitkä projekti ja vaatii aikaa. Lihasrakentaminen on vielä kesken, mutta muuten Pena on jo paljon paremmassa kunnossa.

Halkeilevista kauniisiin kavioihin!

Safi on 17-vuotias kouluratsastusponi, jolla on pystysuoria halkeamia molemmissa etukavioissa. Halkeamat ovat olleet olemassa vuosia. Niitä on yritetty korjata vuosien varrella kengityksen ja ruokinnan avulla, mutta mikään ei ole ollut merkittävästi avuksi.
Safin ruokintaa muutettiin St. Hippolyt Gemüse-Kräuter-Mineralien Nordic -rehuun syyskuussa. Lisäksi se sai Biotin Mixture -lisäravintetta talven aikana.

Vierailimme Safin luona seuraavan vuoden maaliskuussa, ja molemmat etukaviot näyttivät täysin normaaleilta! Puoli vuotta ruokinnan muutoksen jälkeen molemmat halkeamat olivat kadonneet, ja ongelma, joka oli vaivannut ponia vuosien ajan, oli ratkaistu.
Omistaja on erittäin tyytyväinen Hippolytin rehuun ja aikoo jatkaa hevostensa ruokkimista sillä.