Aina vain 2-4 päivän toimitus
Ilmainen toimitus täyslavan ylittäville ostoksille
Glade og tilfredse kunder
5/5

Rehuopas erityisrodut

Ylimääräinen paino on pudotettava talvella

Erikoisrotuja on paljon ja niiden tarpeet ovat hieman erilaiset kuin esimerkiksi lämminveristen hevosten. Erikoisrotuja voivat olla esimerkiksi islanninhevonen, vuonohevonen, haflinger, shetlanninponi jne. Nämä rodut ovat tyypillisesti sellaisia, joilla on paljon harjaa ja häntää, joilla on paksu talvikarva ja jotka ovat hyviä rehunkäyttäjiä. Tämä tarkoittaa, että niiden energiantarve on pienempi, mutta kuitujen, proteiinien, vitamiinien ja kivennäisaineiden tarve on sama. Jotta hevosen ruokintasuunnitelma voidaan laatia oikein, on tiedettävä sekä karkearehujen että väkirehujen pitoisuudet, jotta ruokintasuunnitelma on tasapainossa. Energiasisällön pitäisi olla alhainen, mutta proteiinipitoisuuden ei pitäisi olla.

Nykyaikaisen ruokinnan haasteena voi olla se, että hevosta ruokitaan talvella liikaa, vaikka sitä pitäisi vähentää hieman, jotta hevonen pärjäisi kesälaitumella. Jos hevosen lihavuuskuntoa ei pidetä talvella sopivana, paino vain kasvaa vuosi vuodelta, mikä voi lopulta johtaa terveysongelmiin.

Equigard on kehitetty tarjoamaan hyvää ja monipuolista ruokintaa, jossa on monia eri ainesosia, jotka edistävät suurta monimuotoisuutta. Vaikka hevonen on hyvä rehunkäyttäjä, sitä ei pidä ruokkia yksipuolisesti ja vähillä ainesosilla. Rehussa on monia ainesosia, jotka ovat hyödyllisiä ilman ylimääräistä sokeria ja tärkkelystä. Näitä voivat olla yrtit, erilaiset matalaglykeemiset ruohot, sinimailanen ja erilaiset siemenet, kuten Equigardissa.

Hestamix-sarjassa otetaan huomioon myös erityisrotujen erityistarpeet. Sekä raaka-aineiden, monimuotoisuuden ja välttämättömien rasvahappojen osalta, mutta myös kivennäisaineet ovat 100-prosenttisesti orgaanisia kivennäisaineita, jotta karvasta, ihosta ja kavioista voidaan huolehtia mahdollisimman hyvin. Sopivassa lihavuuskunnossa olevaa ja työskentelevää erityisrotuista hevosta suositellaan ruokittavaksi jollakin HestaMix-tuotteista, kun taas erityisrotuista hevosta, jolla on rasvakertymiä, voidaan ruokkia EquiGardilla.

Perusrehut erityisroduille

Lisäravinteet, joilla voi olla merkitystä