Aina vain 2-4 päivän toimitus
Ilmainen toimitus täyslavan ylittäville ostoksille
Glade og tilfredse kunder
5/5

Rehuopas karva, iho ja kaviot

Ravintoaineilla on suuri vaikutus

Kaikilla ravintoaineilla on suora tai epäsuora vaikutus karvan, ihon ja kavioiden laatuun, mutta rasvoilla, kivennäisaineilla ja erityisesti B-vitamiineilla on todettu olevan selvästi näkyvä vaikutus.

Kaksi hivenainetta, jotka vaikuttavat merkittävästi karvan väriin ja rakenteeseen, ovat sinkki ja kupari. Sinkki ja kupari vaikuttavat joihinkin entsyymeihin, jotka tuottavat pigmenttiä ihossa ja karvoissa. Näiden kivennäisaineiden puute aiheuttaa karvan ja harjan haalistumista erityisesti kesällä. Siksi on tavallista, että mustilla hevosilla on selässä, vartalossa ja harjassa vaaleamman ruskeaa karvaa ja punaisilla hevosilla keltaista karvaa selässä, vartalossa ja harjassa. Rasvoilla, kuten omega-3-rasvahapoilla, on suuri vaikutus karvan laatuun, ja B-vitamiineilla on epäsuora vaikutus, sillä ne vahvistavat ihon soluja, joista karva kasvaa. Samalla B-vitamiinit lisäävät verenkiertoa ihossa ja karvatuppien ympärillä, joten iho saa jatkuvasti uutta ravintoa.

Kaviot sisältävät 93 % valkuaista kuiva-aineesta, ja ne ovat riippuvaisia hyvälaatuisen valkuaisen riittävästä saannista. Rikkipitoiset aminohapot, metioniini ja kysteiini, ovat tärkeitä rakennusaineita kaviolle ja erityisesti keratiinille, joka lisää kavion lujuutta ja rakennetta. B-vitamiineilla on olennainen rooli keratiinin muodostumisessa. Biotiinilla, joka tunnetaan myös nimellä B7-vitamiini, on tunnettu vaikutus kavion lujuuteen, rakenteeseen ja kimmoisuuteen. Biotiini vaikuttaa uuteen kavioon, joka kasvaa, eikä olemassa olevaan kavioon.

Tämä on otettu erityisesti huomioon HestaMix-sarjan tuotteiden, NaturMüsli SOLOn, Struktur E:n ja EquiGardin ravitsemuksellisessa koostumuksessa.

Perusrehut karvalle, iholle ja kavioille

Lisäravinteet, joilla voi olla merkitystä: