Rehuopas karsinalevossa ja kuntoutuksessa

Hyviä kuituja hevosille, jotka ovat karsinalevossa tai kuntoutuksessa

Hevosen ruokkiminen karsinalevossa tai kuntoutuksessa on aina haasteellista. Usein omistajalla on eläinlääkäriltä kotiin tullessaan konkreettinen suunnitelma siitä, miten hevosta pidetään ja kuntoutetaan, mutta ei tietoa siitä, miten hevonen ruokitaan. Pitäisikö hevonen pitää karsinassa, jotta varmistetaan, ettei vamma pahene. Siksi on tärkeää keskittyä raaka-aineisiin, jotka eivät tuota enempää energiaa kuin tarvitaan. Kuntoutusprosessin aikana on myös tärkeää, että hevonen aloittaa kuntoutuksen ilman liikaa energiaa.

Jotta hevosta voidaan auttaa ruokintaprosessin aikana, on tärkeää keskittyä tässä yhteydessä karkearehuun, jota hevoselle syötetään, sekä väkirehuruokintaan ja siihen, onko hevoselle annettava väkirehua karsinaruokinnassa vai olisiko kuiturehu ja vitamiini- ja kivennäisainelisä tässä tapauksessa paras vaihtoehto. Sokeria ja tärkkelystä olisi vähennettävä, jotta energiaa ei olisi liikaa, mutta myös siksi, että hevosen saama energia ei muuttuisi vain rasvaksi hevosen kehossa.

Hevosille on annettava tekemistä, ja siksi on tärkeää, että niille annetaan runsaasti hyvää, karkeaa kuitua, jotta ne voivat viettää ruokinta-aikansa ilman, että se painuu niiden kylkiluihin enempää kuin on ehdottoman välttämätöntä. Lisäksi hevosen on saatava täysi vitamiini- ja kivennäisainelisä, jotta elimistöllä on optimaaliset edellytykset uudistua ja toipua. Seisominen vaikuttaa luonnollisesti lihaksiin, mutta jos hevoselle tarjotaan hyvälaatuista karkearehua, lihasten heikentynyt toiminta rajoittuu ja hevonen toipuu nopeammin vammasta.

NaturMüsli yrteillä, NaturMüsli SOLO ja Equigard sekä Gemüse Kräuter Mineralen Nordic ovat kaikki tuotteita, joita voidaan käyttää hevosen tarpeiden mukaan. Performance fibre High Protein -valkuaisrehua voidaan lisätä tarpeen mukaan kuntoutuksen aikana.

Perusrehu karsinalepoon ja kuntoutukseen

Lisäravinteet, joilla voi olla merkitystä