Rehuopas Ylipainoisille

Yhä useammalla hevosella on painoon liittyviä haasteita

Ylipaino on nykyään enemmän sääntö kuin poikkeus, ja lukujen mukaan noin 50 prosentilla hevosista on liikaa painoa. Siksi yhä useammat hevoset saavat ylipainoon liittyviä haasteita. Se on siis vakava asia, johon olisi puututtava yhtä ankarasti kuin alipainotapauksiin.

Painonpudotuksen onnistumiseksi on tärkeää tietää kohtuullisen tarkasti, kuinka paljon hevonen syö päivässä. Tämä tarkoittaa rehujen punnitsemista ja hevosen ruokkimista kohtuullisin väliajoin päivän aikana. Hevosen olisi saatava noin 1,5 kg kuiva-ainetta 100 kg hevosta kohti päivässä karkearehuna, jonka sokeripitoisuus on alhainen. Joissakin tapauksissa voi olla tarpeen vähentää karkearehun määrää 1 kg:aan kuiva-ainetta 100 kg:aa hevosta kohti päivässä lyhyeksi ajaksi, jos hevonen on kriittisesti ylipainoinen ja painonpudotuksen nopeuttamiseksi. Riittävän kuitupitoisuuden ja pureskeluaikojen takaamiseksi ruokinnassa voi olla hyödyllistä sekoittaa siihen hyvälaatuista ohran olkea, jota suositellaan enintään 30 %:n osuudeksi karkearehun kokonaismäärästä.

Ruoki hevosta runsaskuituisella, monipuolisella ja tasapainoisella ruokintasuunnitelmalla, jotta hevonen saa riittävästi vitamiineja ja kivennäisaineita. Equigard on tiiviste, joka täyttää alhaisen sokeri- ja tärkkelyspitoisuuden, alhaisen energiamäärän, kohtuullisen proteiinipitoisuuden ja korkean kuitupitoisuuden vaatimukset. Lisäksi hevonen saa vitamiineja ja kivennäisaineita vähäisellä ruokintamäärällä.

Perusrehut ylipainoiselle hevoselle

Lisäravinteet, joilla voi olla merkitystä