0 0,00
0 0,00
Tilaukset lähetetään maanantaina ja torstaina.
Ilmainen toimitus yli 800 kg painaville ostoksille
Turvallinen maksu luottokortilla

Rehuopas

Tiine ja imettävä tamma

Hyvä alku varsalle - tamman kautta

Tammojen tiineyden viimeisten 3 kuukauden aikana tiettyjen ravintoaineiden tarve kasvaa merkittävästi. Varsa kasvaa paljon tänä aikana, ja ruokinta on mukautettava tähän lisätarpeeseen, jotta varmistetaan optimaalinen kehitys sekä terve ja vahva varsa. Erityisesti tamma tarvitsee lisää proteiinia, energiaa, vitamiineja ja kivennäisaineita. Erityisesti kupari on tärkeää, koska se vaikuttaa luiden kasvuun, mutta sitä varastoidaan myös varsan maksaan, jotta varsa saa riittävästi tarvitsemaansa ravintoainetta ensimmäisten elinkuukausien aikana. Kalsium ja fosfori ovat myös kaksi erittäin tärkeää kivennäisainetta, sillä luiden mineralisoituminen vaikuttaa luun tiheyteen ja lujuuteen.

Equilac Mysli and Pellets on rehu, joka on kehitetty erityisesti tiineille ja imettäville tammoille ja tamman lisätarpeille tänä aikana. Equilac Mysli and Pellets sopii erityisesti niille hevosille, joilla on vaikeuksia ylläpitää lihavuuskuntoaan ja lihaksistoaan tiineyden aikana. NaurMüsli Easy Breeder on kehitetty hyviä rehunkäyttäjärotuja varten, joissa tilanne on päinvastainen ja tamma pyrkii olemaan liian lihava myös tiineyden ja laktaation aikana.

Varsomisen jälkeen tamman rehuntarve kasvaa jälleen, ja kolme ensimmäistä imetyskuukautta ovat tamman kannalta hyvin energiaa ja ravintoaineita vaativaa, koska tällöin maidontuotanto on suurimmillaan. Jos tammaa ei ruokita oikein ja riittävästi tänä aikana, se saattaa menettää sekä rasvaa että lihaksia. Hyvä ja rehevä laidun on tässä tapauksessa erittäin tärkeä, jotta tamma pystyy tuottamaan maitoa laihtumatta, mutta jos varsominen on tapahtunut aikaisin tänä vuonna eikä ruoho ole vielä alkanut kasvaa, voidaan tarvita hyvälaatuista karkearehua runsaina määrinä sekä täysipainoista ruokintaa Equilac Muesli -mysliä tai pellettejä. Tässä yhteydessä on myös tärkeää tietää karkearehun ravintoainepitoisuus, jotta tamma saa riittävästi valkuaista ja energiaa maidontuotantoon. Sekä Equilacia että NaturMüsli Easy Breederiä voidaan käyttää tässä yhteydessä säätämällä määrä tamman tarpeiden mukaan.

Perusrehu tiineelle ja imettävälle tammalle

Valmistautuminen 1.-8. tiineyskuukauden aikana

Lisäravinteet - Tiine ja imettävä tamma

Ostoskori
Your cart is emptyTilbage til shop
Hae tuotetta tai artikkelia
Search
Hippolyt logo
Jälleenmyyjän kirjautuminen

Kirjaudu sisään alla olevilla kirjautumistiedoillasi

Onko ongelmia? Ota yhteyttä