0 0,00
0 0,00
Tilaukset lähetetään maanantaina ja torstaina.
Ilmainen toimitus yli 800 kg painaville ostoksille
Turvallinen maksu luottokortilla

Mitä kromi, rohtovuohenherne ja sarviapilan siemenet tekevät?

Usein keskitytään paljon hevosten vitamiineihin/kivennäisaineisiin ja karkearehuun perusasioina, jotka ovat myös erittäin tärkeitä. On kuitenkin paljon muitakin ainesosia/raaka-aineita, joilla on myös valtava vaikutus hevosiin. Vaikutuksia, jotka voivat olla ratkaisevia niiden hyvinvoinnin ja hyvinvoinnin kannalta.

Hevosrehun koostumukseen perehtyminen on meille aina superjännittävää!

Usein keskitytään paljon hevosten vitamiineihin/kivennäisaineisiin ja karkearehuun perusasioina, jotka ovat myös erittäin tärkeitä. On kuitenkin paljon muitakin ainesosia/raaka-aineita, joilla on myös valtava vaikutus hevosiin. Vaikutuksia, jotka voivat olla ratkaisevia niiden hyvinvoinnin ja hyvinvoinnin kannalta.

Tänään perehdymme hevosille tarkoitettuihin ainesosiin kromiin, rohtovuohenherneeseen ja sarviapilan siemeniin.

 

Kromi

Kromi on itse asiassa vain mineraali eikä suora ainesosa/raaka-aine. Se on kivennäisaine, jota hevoset tarvitsevat vain pienen määrän päivittäin, mutta jolle ei ole asetettu rajaa.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö kivennäisaine olisi tärkeä hevosellesi, sillä se on sitä aivan varmasti!

Kromista tekee mielenkiintoisen ja hevosten kannalta entistä kiinnostavamman se, että kivennäisaine auttaa elimistöä hyödyntämään rehusta saatavia hiilihydraatteja ja rasvaa.

Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että kromi tehostaa insuliinin toimintaa hevosen elimistössä, kun se siirtää verensokeria verestä soluihin.

Näihin on erityisen tärkeää keskittyä hevosten kohdalla, joilla on epätasapainoinen aineenvaihdunta.

Koska ravintoaineiden vähmimmäisvaatimuksia ei ole hevoselle aina määritetty, rehut eivät aina siälä tarpeeksi ravinteita. Kuitenkin, koska tiedämme kromin tärkeyden insuliiniaineenvaihdunnalle, sitä löydät sitä lisättynä GlucoGardiin ja EquiGardiin oluthiivan muodossa, joka on yksi kromipitoisista ainesosista.

 

Rohtovuohenherne

Rohtovuohenherne on monivuotinen noin metrin korkuinen pensas, jolla on ontto varsi ja kauniit siniset kukat. Löydät sen pääasiassa kosteilta niityiltä, ja sen juuri muistuttaa hieman punajuurta.

Erityistä tässä kauniissa kasvissa on se, että se sisältää monenlaisia sekundaarisia kasviaineita, kuten alkaloideja, glykosideja, saponiineja, tanniineja ja kitkeriä aineita.

Kaikki nämä toissijaiset yhdisteet antavat kasville hämmästyttäviä ominaisuuksia, jotka tukevat hevosen insuliiniaineenvaihduntaa ja edistävät glukoosin imeytymistä soluihin. Joissakin tutkimuksissa on jopa osoitettu, että se voi estää sokerin imeytymistä suolistossa!

Siksi löydät yrtin täydennysrehustamme GlucoGardista, joka on suunnattu erityisesti hevosten sokeri- ja insuliiniaineenvaihduntaan.

 

Sarviapilan siemenet

Sarviapilan (lat. “foenum-graecum”) tarkoittaa kreikkalaista heinää. Tämä viittaus juontaa juurensa varmasti juurensa antiikin ajoilta, jolloin kasvia käytettiin lisäämään ruokahalua, jos hevoselle annettiin huonolaatuista heinää.

Nykyään käytetään pääasiassa siemeniä. Ne ovat erittäin ravinteikkaita, ja niiden öljypitoisuus on 8 prosenttia ja proteiinipitoisuus 20 prosenttia. Siemenissä on myös A-, B-, C- ja E-vitamiineja. Ei pidä myöskään unohtaa hyödyllistä limaa, jota siemenissä on noin 20-45 %.

Erityisen niistä tekee kuitenkin se, että ne sisältävät saponiineja lukuisten muiden kitkerien aineiden ja flavonoidien lisäksi. Saponiinit ovat erityisen kiehtovia, koska niillä on osoitettu olevan myönteinen vaikutus hevosen verensokeriaineenvaihduntaan.

Siksi se on osa rehuseosta, jonka voit löytää esimerkiksi EquiGard -rehustamme.

 

On kuitenkin muistettava, ettet ajattele vain yksittäisten ainesosien voivan saada aikaiseksi hyötyjä hevosellesi. On tärkeää ruokkia hevostasi tasapainoisella ruokavaliolla, jotta eri ainesosat tukevat toisiaan oikealla ja tasapainoisella tavalla. Siksi olemme koonneet tuotteita, joissa on laaja valikoima ainesosia, jotka on valittu huolellisesti ja sovitettu yhteen tuotteen vaikutuksen mukaan hevosellesi.

Jos olet epävarma siitä, miten hevostasi voisi parhaiten tukea, ota yhteyttä meihin, niin keskustellaan asiasta tarkemmin.

Ota yhteyttä konsulttiisi tai täytä verkkosivuillamme oleva ruokintasuunnitelmalomake. Otamme sinuun yhteyttä viikon kuluessa.

 

 

Lähteet

https://sund-forskning.dk/artikler/galega-officinalis/

Equine Applied and Clinical nutrition, Raymon Geor, Patricia Harris, Menfred, Coenen, 2013,

Hestens lægeplanteleksikon, Hilary Page Self, 2001, 1. udgave, 1. oplag

Urteapotekeren, Fritz Wolder, 2019, 1. udgave, 1. oplag

Del denne artikel:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Sisällysluettelo

Relaterede indlæg
Ostoskori
Your cart is emptyTilbage til shop
Hae tuotetta tai artikkelia
Hippolyt logo
Jälleenmyyjän kirjautuminen

Kirjaudu sisään alla olevilla kirjautumistiedoillasi

Onko ongelmia? Ota yhteyttä